Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Turna İlayda

Turna İlayda
@turna_layda
Sabitlenmiş gönderi
Zaten küçüklüğümden beri saadeti israf etmekten korkar, bir kısmını ilerisi için saklamak isterdim... Bu hal gerçi birçok fırsatı kaçırmama sebep olurdu, fakat fazlasını isteyerek talihimi ürkütmekten her zaman çekinirdim. ♡
Reklam
Turna İlayda tekrar paylaştı.
Bayram, iki yüzyıldır islâm dünyası için, içi acılıklarla dolu bir yemiş gibi sunulmakta kader tarafından bize. Ne kadar çelişkili bir psikolojiyi yaşıyoruz bayramlarda! Gereğince üzülemiyoruz, ne de olsa bayramdır diyoruz, gereğince sevinip neşelenemiyoruz, gözlerimizin önünde islâm âleminin her tarafındaki trajik levhalar canlanıyor. Filistin'de, Gazze'de esaretin en acı, en hor hakir kılıcı türü altında ezilen müslümanlar geliyor gözümüzün önüne. Beyrut geliyor, Afganistan'da on yılı aşan savaş ve savaşın yıkıntıları geliyor. Tütmez ocaklar, sahipsiz yetimler geliyor aklımıza. Haykırarak ağlamalı mı bayram gününde. Bu da olmaz. Çünkü: bayramın da bir hakkı var üstümüzde. Bayram şekerini zakkum meyvesi yapamazsınız. Gecenin gece, gündüzün gündüz olduğu gibi, bayramın da bayram olması lâzım, hiç olmazsa bir nisbet derecesinde.
Turna İlayda
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Böyle Buyurdu Zerdüşt
Böyle Buyurdu ZerdüştFriedrich Nietzsche
8.4/10 · 37,6bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Dünya hayatında mala yatırım yapmak, mal biriktirmek, geleceği için mal teminatında bulunmak Hz.Ömer'in anlayışında yer edinememiştir
Sayfa 49
Reklam
Ancak kişilik, büyük ölçüde, içinde yetişilen sosyo-kültürel koşulların özelliklerine bağlıdır. İçinde yetişilen ortam ,kendi hakkında nasıl düşünmesi gerektiğini kişiye öğretir. Büyürken çevresinde bulunan kişiler, kişinin kendi hakkında nasıl düşüneceğini önemli ölçüde belirler.
Turna İlayda tekrar paylaştı.
Sevmek için zaman ayırmak gerekir.
Sayfa 38 - Kapı YayınlarıKitabı okuyor
344 syf.
·
Puan vermedi
Dervişin Teselli Koleksiyonu
Dervişin Teselli KoleksiyonuMecit Ömür Öztürk
9/10 · 6,7bin okunma
Bir tespit de Dostoyevski'den: " İnsan her şeye alışabilen bir varlıktır ve onu en iyi anlatan tanım budur. "
Rabbimizin bizimle olan birlikteliğinin farkına varır, O'ndan başka şeylerden medet ummaktan vazgeçersek, kapalı kapılar bizim için de ardına kadar açılır, geçilmez yollar bizim için de birer geçit durumuna gelir. Rabbimiz hep bizimle beraberdir ancak dara düşmek bu birlikteliği hissetmenin önündeki engelleri kaldıran sihirli bir iksirdir.
Reklam
Turna İlayda tekrar paylaştı.
"Çağdaş toplumlarda incinmek ve diğerlerini incitmek eskiden olduğundan daha kolay. İnsanlar birbiriyle eskisine oranla daha çeşitli biçimlerde ilişki kuruyorlar. Bunun sonucu kendimizi koruyacak savunma sistemleri geliştiriyoruz, incinmemek için diğer insanlara tereddütle yaklaşıyoruz. Diğer insanlara zarar vermemek için onlarla ilgilenmemek, her insanın kendi başının çaresine bakmasını gerektiriyor." " ... Hiçbir şeye bağlanamamak insanın boşluk ve anlamsızlık duyguları yaşamasına neden oluyor."
Sayfa 31
Turna İlayda
2024 okuma hedefini ekledi.
2024 OKUMA HEDEFİ
2/21 kitap - %10 tamamlandı
2 kitap okudu
21 kitap
536 sayfa
0 inceleme
10 alıntı
13 günde 1 kitap okumalı.
Her iletişim faaliyetinin, bir içerik ve bir de ilişki olmak üzere iki düzeyi vardır; ilişki düzeyi, içerik düzeyine anlam veren çerçeveyi oluşturur ve bu nedenle daha üst aşamadadır.
İnsanlar, birbirlerine ilişkilerinden ne kadar az söz etmek ihtiyacını duyarlarsa, ilişkileri o kadar sağlıklı ve doğaldır. İlişkide sorunlar başladığı zaman, ilişkinin türü, konuşma konusu olmaya başlar.
Sayfa 8 - İlk satırda bahsedilen ilişki kendi aralarındaki ilişkinin irdelenmesi ihtiyacından bahsetmektedirKitabı okuyor
176 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.