Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kulluk Bilinci ve Namaz

İmam Tirmizi

Kulluk Bilinci ve Namaz Gönderileri

Kulluk Bilinci ve Namaz kitaplarını, Kulluk Bilinci ve Namaz sözleri ve alıntılarını, Kulluk Bilinci ve Namaz yazarlarını, Kulluk Bilinci ve Namaz yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ebu Vakkas'ın (ra) Hz. Peygamberden (sav) şöyle dediği rivayet edilmistir: "Bana göre rahatlık fitnesi sizin için zorluk fitnesinden daha korkutucudur."
Namaz
"Kişi abdest alıp suyu ulaştırması gereken sınırlara ulaştınır, namazını vaktinde, erkanına uyarak eda ederse o namazı parlak bir halde, doğu ile batı arasında bulunan herşeyi aydınlatır bir vaziyette Allah'a çıkarılır. Cinler ve insanlar dışında doğu ile batı arasında bulunanların tümü bunu bilir. Bu namaz, sahibine yönelir ve ona şöyle der: Beni muhafaza ettiğin gibi Allah da seni muhafaza buyursun. Onun Allah katına çıkmasına izin verilir ve melekler arasında kendisine yer ayrılır. Kendisine kıyamete kadar sahibi için duada bulunmasına izin verilir. Eğer kişi, abdest alıp abdest suyunu ulaştırması gereken yerlere ulaştırmaz, namazı vaktinde, şartlarına ve erkanına uyarak kılmazsa kıldığı namazı kapkara ve karartıcı bir şekilde Allaha yükseltilir. Bunu doğu ile batı arasında bulunanlar bilir. Bu namaz, sahibine dönerek şöyle der: 'Beni kaçırdığın gibi Allah da seni dikkate almasını. Sonra eski bir elbise gibi dürülerek sahibinin yüzüne fırlattılır.
Sayfa 37
Reklam
Rasulullah'ın (sav) bir sözüdür. Şöyle demiştir: "Kim ki yaptığı iyilik kendisini mutlu ve kötülük kendisini üzüyorsa o mü'mindir."
O (sav) şöyle demiştir: Allah, namazı benim için bir sükûnet, huzur ve göz aydınlığı(sevinç) kıldı.
Oysa Allah nimetlerini; mütevazı olman, ona boyun eğmen ve onları tükettiğinde kendisini hatırlaman için sana bahşetmişti.
Kalpleri kuşatan gaflet kuraklıktır. Zira kul Allah'ı zikretmeye devam ettikçe rahmet yağmur gibi onun üzerine inmeye devam eder. Gaflete düşerse kuraklığa mahkum olur.
Reklam
Namaza duracağın zaman son namazını kılıyormuşsun gibi kıl.
Nefsani şehvetler kalbe galip gelince kalbin evi olan gönül kapkara olur, kalp kuşatılmış hale gelir.
Bilesin ki kalp kraldır, diğer uzuvlar ise ona tabidir. Kral nereye yönelirse azâlar da oraya yönelecektir. Marifet kalpte şehvet ise nefistedir. Göğüs kalp ve nefsin sahasıdır. Göğsün içinde şehvetlere giden bir kapı vardır. Tüm işlerin idaresi göğüste kalbin gözlerinin önünde gerçekleşmektedir. Göğsün "Sadr" olarak isimlendirilmesi tüm işlerin oradan çıkıp uzuvlara geçtiğini ifade eden "Sadere" (çıktı) fiilinden dolayıdır.
Namaz, kulun yaptıklarından dolayı kendi iradesiyle Rabbi huzurunda bir köle gibi dikilerek, zelil bir halde, korku duyarak tam bir teslimiyet içerisinde ellerini bağlayarak özür dileme makamıdır.
Sayfa 126 - DİB YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Nefsani şehvetler kalbe galip gelince kalbin evi olan gönül kapkara olur, kalp kuşatılmış hale gelir
Sayfa 63 - DİB YayınlarıKitabı okudu
Kul, refah anında dua eder ve sonra başına bir sıkıntı geldiğinde de dua ederse melekler şöyle diyeceklerdir: Tanıdık bir ses ve kabul edilen bir dua. Eğer refah zamanlarında duayı bırakır ve başına bir sıkıntı geldiğinde dua ederse melekler bu defa şöyle derler: Bilinmeyen bir ses ve kabul olunmayan bir dua. (Hadis-i Şerif)
Sayfa 42 - DİB YayınlarıKitabı okudu
128 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.