Ölüme Giden Yol

2024
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

Külta – Ölüme Giden Yol
2025 33. kitabı
Ahmet Fettah Ekbiç, romanı Külta – Ölüme Giden Yol ile okurlarına duygusal yoğunluğu yüksek, sade ama etkileyici bir anlatı sunuyor. Eserde Avrupa Hun Devleti’nin kültürel atmosferi, bir ozanın ruhsal çözülüşü ve bireysel bir başkaldırının içsel seyriyle birlikte ele alınıyor. Roman tarihsel bir dönemi birebir yansıtmak yerine, o dönemden ödünç alınmış bir sahneyle, evrensel insan hâllerini işliyor. Külta’nın hikâyesi, aşkın birleştirici değil, yakıcı ve yıkıcı yanıyla tanıştırıyor okuyucuyu. Anlatıcı kahraman, yaşadığı coğrafyada dışlanmış, sevdiğinden ihanete uğramış ve Kağan’ın politik oyunları arasında hayatta kalmaya çalışan bir ozan. Bu içsel çatışmalar, halk hikâyelerine özgü bir motifle anlatılıyor: sevda, terk ediliş, yalnızlık ve intikam arzusu. Kitabın dili yer yer ağıtvari bir tınıya sahip. Yazar, sade cümlelerle derinlikli duygular yaratmayı başarıyor. Bazı bölümler ise adeta birer alıntı kitabı gibi; okuyucunun kalbine dokunan veciz ifadelerle dolu. 87 sayfa gibi kısa bir hacme sahip olmasına rağmen Külta, uzun soluklu bir okuma etkisi yaratıyor. Çünkü yazarın kaleminde içtenlik ve derinlik birlikte var. Henüz yolun başında bir yazar olmasına rağmen Ahmet Fettah Ekbiç, kaleminin gücünü ve iç dünyasının zenginliğini açıkça ortaya koymuş. Takip edilmeyi kesinlikle hak ediyor.
Külta
2025 3. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2025 01:06
Ahmet Fettah Ekbiç’in ilk roman olduğunu düşündüğüm kitabı Külta’yı arkadaşımın tavsiyesiyle okudum. Kitap Kül-Tarkan isimli Avrupa Hun Devleti Attila döneminde yaşayan bir ozanın başından geçenleri yine ozanın kaleminden anlatıyor. Ancak tarihi bir roman değil. Sadece zaman ve mekan seçimi tarihten ödünç alınmış. Bu yönüyle oluşturulan kurguyu şahsen beğendim. Henüz çok genç olduğunu tahmin ettiğim yazarın okunmaya değer bir eser verdiğini düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim.
Edebiyat & Roman
Puan vermedi
Herkese merhabalar sizlere bir solukta sıkılmadan okuyacağınız seveceğinizi düşündüğüm kitabın yorumuyla geldim . . Kitap 87 sayfa ve 13 bölümden oluşuyor . İçindekiler Pala Bıyıklı Dostum Manço Zavallı kuzenim Büyülken Kaba Saba Koman İstenilmeyen Pazardaki Kargaşa Meçhul Yol Pala Bıyıklı Dostum Kâbus Kınalı Ekleme Sarı Kafalar Gizemli ihtiyar Mürekkebin Dibi . Bazı kitaplar vardır okurken kendinizden izler bulup duygularınıza tercüman olacak türden bu kitap da benim için öyle oldu . Dili o kadar sade ki okurken sizi asla sıkmayacak ve de bir çok duyguyu yaşatacak bu kitabı bolca tavsiye edeceğim . Yazarımızın ( @fettahizm_ ) Kalemine sağlık . Okuyanları yorumlara bekliyorum okumayanlara da tavsiye ediyorum şimdiden keyifli okumalar dilerim kitapla kalın . . . . . . #kesfet #kitapyorumu #kitapkurdu #kitaptanıtımı #tanıtım #işbirliği #okuyorum #kitapokuyorum #keşfett . .
Çook güzeldi
2025 47. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2025 22:58
Külta – Ölüme Giden Yol Selam kitap dostlarim bugün yine güzel bir kitap degerlendirmesi ile karşınızdayımm. Ahmet Fettah Ekbiç’in kaleminden çıkan sarsıcı bir ilk roman. Kitap 87 sayfa ve 13 bölümden oluşuyor. Aslında tek bir hikaye sadece konu başlıkları var. Roman, bir ozanın anlatımıyla basliyor. Avrupa Hunları döneminden ilham alarak o dönemlerden esinlenilerek, duygulara dokunan bir hikâye sunuyor. Başkahraman, yârini kaybetmiş bir ozan olarak zulme karşı kalemini kılıç gibi kullanıyor. Aşk, ihanet, sürgün ve içsel hesaplaşmalar romanın ana konularını oluşturuyor. Ekbiç’in anlatım dili sadelik ve yer yer keskin bir şiirsellik taşıyor. Kimi zaman bir ağıt gibi, kimi zaman meydan okuyan bir destan gibi ilerleyen metin, okuyucuyu duygusal derinliği yüksek bir yolculuğa çıkarıyor. Şiir, mitoloji, tarih ve kültürle harmanlanmış bu eser sunuyor bizlere. Bu kitabı okurken atalarımızı tekrar hatırlamak çok güzeldi. Eğer kısa ama etkili, duygu yoğunluğu yüksek bir roman arıyorsanız, Külta tam size göre olabilir. Ben çok sevdim bu kitabı okumak isteyene şiddetle öneriyorum.