Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kur’an ve Sünnet Ama Hangi Sünnet

Zeki Bayraktar

Kur’an ve Sünnet Ama Hangi Sünnet Sözleri ve Alıntıları

Kur’an ve Sünnet Ama Hangi Sünnet sözleri ve alıntılarını, Kur’an ve Sünnet Ama Hangi Sünnet kitap alıntılarını, Kur’an ve Sünnet Ama Hangi Sünnet en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
O halde yapılacak şey Resûl'ün hadislerine (Kur'an'a) tabi olmaktır. Kur'an'a tabi olanın ahirette karşılaşacağı hiç bir risk yoktur.
Sayfa 78 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Mekke Müşrikleri VS Müslümanım diyen müşrikler .
1) Mekke müşrikleri Resulullah’a, “senin olağanüstü -meleksi- özelliklerin olmalıdır” diyorlardı (25/7). Günümüzdekiler ise “O’nun olağanüstü -meleksi- özellikleri vardı” diyorlar. 2) Mekke müşrikleri Resulullah’a, “Senin türlü türlü mucizelerin olmalı” diyorlardı (17/90-93). Günümüzdekiler ise “O’nun türlü türlü mucizeleri vardı” diyorlar. 3) Mekke müşrikleri Resulullah’a , “Sen hakkında ayet gelmeyen konularda da konuşabilirsin, derleyip toplasana...(7/203), hatta Kur’an’ı hem değiştirebilmeli hem başka Kur’an’lar getirebilmelisin” (12/15) diyorlardı. Günümüzdekiler ise “O, hakkında ayet olmayan konularda da konuştu, çünkü O’na hadislerle Kur’an’dan başka bir misli daha (başka bir Kur’an!) daha verildi diyorlar. 4) Mekke müşrikleri Resulullah’a “Sen elçi değilsin, çünkü sen de bizim gibi bir beşersin” diyorlardı (23/25). Günümüzdekiler ise “O elçidir, bizim gibi bir beşer değildir diyorlar.
Sayfa 217 - Süleymaniye Vakfı Yayınları
Reklam
“Sana neyi infak edeceklerini soruyorlar. De ki ...” (bakara 215) “Sana haram aylarda savaşmayı soruyorlar. De ki ...” (bakara 217) “Sana yetimler hakkında soruyorlar. De ki ...” (bakara 220) “Sana hayızdan soruyorlar. De ki ...” (bakara 222) “Sana nelerin helal kılındığını soruyorlar. De ki ...” (maide 4) “Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki ...” (enfal 1) “Sana kıyametin zamanını soruyorlar. De ki ...” (a’raf 187) Demek ki Muhammed (as), kendisine sorulan soruları kendi görüşleri (Nebi’nin hadisleri) ile değil kendisine gelen vahiy ile yani Resul olarak (ayetlerle) cevaplıyordu. Çünkü onun yegane bilgi (ders) kaynağı Kur’an’dı.
Sayfa 231 - Süleymaniye Vakfı Yayınları
O halde sünnet, Kur'an'ın dışında değil içinde aranmalıdır.
Sayfa 156 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Allah, ne kitabını eksik bırakmıştır, ne de bize verdiği aklı.
Sayfa 241 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Resulullah'a vahyedilen Kur'an, sıfırdan bir din ortaya çıkarmış ve daha önce hiç bulunmayan hükümler getirmiş değildir. Kur'an, Allah'ın ezeli ve ebedi dini olan İslam'ın tahrif edilen kısımlarını onarmak ve önceki kitapları muhafaza altına almak için gönderilmiş bir kitaptır.
Sayfa 326 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kur'an'ın nazil olduğu dönemde kafirler de dahil 2Biz bu Kur'an'ı anlamıyoruz2 diyen hiç kimse çıkmadı. Yani Ebu Bekir de Ebu Cehil de Kur'an'ı anladı. Ama Ebu Bekir anladı ve inandı, Ebu Cehil ise anladı ve inanmadı. Aradaki fark budur.
Sayfa 259 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Kur'an hem Allah'ın ahkamı, hem Resul'ün sünneti, hem de Nebi'nin siretini içeren bir kitaptır.
Sayfa 232 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Kur'an ve sünnet evrenseldir.
Sayfa 365 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
İbadetleri düzenleme yetkisiabid olan Resulullah'a değil mabud olan Allah'a aittir.
Sayfa 339 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kur'an'da 'Resul'ün sünneti' anlamına gelen bir ifade bulunmadığı halde sünnet ifadesi pratikte daima Nebi-Resul ile ilişkilendirilmiştir.
Sayfa 349 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Kur'an, din ile hiçbir bilgisi olmayan, Allah'ı bilmeyen, Allah'ı inkar eden bir topluma gönderilmiş de değildir. Aksine tüm bunları bilen, Allah'a iman eden ama imanına şirk bulaştıran bir topluma gönderilmiştir.
Sayfa 326 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Kur'an ayetlerinde bulunan Nebi ve Resul kelimelerinin aynı anlama gelmediğini, bu iki kelimenin tercümeye ihtiyacı bile bulunmadığını, ancak buna rağmen her iki kelimenin de aslı Farsça olan 'Peygamber' kelimesi ile dilimize çevrildiğini, bu nedenle de iki kelime arasındaki farkın kaybolarak müthiş bir kavram kargaşasına yol açıldığını belirtmiştik.
Sayfa 79 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
Resulullah, Resul olarak tebliğine 'Ey örtüsüne bürünen! Kalk ve uyar!' ayeti ile başladı. Ama bu sadece bir başlangıçtı. O büyük hikayenin asıl kısmı daha sonra gelmiştir.
Sayfa 237 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
O halde Sünnet Kur'an'da aranmalıdır.
Sayfa 155 - Süleymaniye Vakfı YayınlarıKitabı okudu
49 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.