Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kur’an’da Dört Terim

Ebu'l A'lâ el-Mevdudi

Kur’an’da Dört Terim Sözleri ve Alıntıları

Kur’an’da Dört Terim sözleri ve alıntılarını, Kur’an’da Dört Terim kitap alıntılarını, Kur’an’da Dört Terim en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bakara/165
" De ki : Söylesenize ! Allah'ı bırakıp da dua ettiğiniz şeyler yeryüzünde ne yaratmışlar ; göstersenize bana ! ... "
O'nun bir eşi yokken nasıl bir oğlu olabilir? (Furkan 25)
Sayfa 34 - Hilal YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Kişinin tabi olduğu ve dayandığı otorite, tebası bulunduğu kanun ve düzen, şayet Allah subhanehu ve Teala'nın indirmiş olduğu hukuka ve otoriteye dayanıyorsa, şüphesiz bu şahıs, Allah subhanehu ve Teala'nın dinindendir. Yok, eğer tabi olduğu otorite, herhangi bir liderin otoritesi ise bu şahıs, kanunlarına tabi olduğu bu liderinin dinindendir.
Sayfa 137Kitabı okudu
Insanların başkalarıyla kurduğu tüm böylesi bağlar sadece ve hassaten Allah ile olmalıdır, çünkü kainatta egemen sadece O'dur.
Sayfa 32 - Hilal YayınlarıKitabı okudu
Fatır 35/3
“Ey insanlar, Allah'ın üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Gökten ve yerden size Allah'tan başka rızık veren herhangi bir yaratıcı var mıdır? O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. Böyle iken nasıl olur da döndürülüyorsunuz?
Sadece kendi heva ve hevesine uyan ve bunların emirlerini tüm emirlerin üstünde gören ve de kişisel görüşlerini tek kanun olarak kabul eden kişi, Allah yerine kendi nefsini ilah edinmiş olur.
Reklam
"İlah" ve "rabb"in ne manaya geldiğini, "ibadet"in neden teşekkül ettiğini ve "din" kelimesinin kullanıldığında Kur'an'ın neyi kastettiğini bilmeyen biri için Kur'an, gerçek anlamını yitirmiş olacaktır.
Dualarımızın sonu alemlerin Rabbi Allah'a hamd etmektir.
Sayfa 128Kitabı okudu
İlah, Rab, Din ve İbadet, tüm Kur'an mesajının temelini oluşturan dört terimdir.
"Rab", eğitmek-terbiye etmek anlamındaki kelime. Kelimenin aslı terbiye iken ondan tasarruf, taahhüt, ıslah etme, tamamlama, kemale erdirme anlamları çıkmıştır. Bu anlamlara dayanarak da yücelik, liderlik, malik olma ve efendilik manaları elde edilir.
Reklam
"Din", üstün olma, hükümranlık sahibi olma, itaate zorlama, kölesi ve tebaası yapma. İtaat, kulluk, hizmet, birinin buyruğu altında olma, birinin emrine girmek, boyun eğmeyi kabul etmek. Kanun, yol, millet, adalet, gelenek. Ceza (karşılık), mükafat, yargı, hesaba çekme-sorgulama.
Sayfa 115Kitabı okudu
"İbadet", boyun eğmek ve tezellül-alçak gönülllülük göstermek, kişinin bir diğerini ona tamamen teslim olarak hiçbir direnç ve itaatsizlik göstermeden yücelik ve amirlik sahibi görmesi ve hatta onun razı olacağı ve onun istediği şekilde hizmetinde bulunması manasındadır. Kulluk, kölelik, itaat, tapınma, hizmet etme, sınır koyma ve men etme manaları da kelimenin kök anlamından türemiştir.
644 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.