Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Aktif Tevbe - Pasif Tevbe

Kur'anda Pişmanlık Psikolojisi

Handan Yalvaç Arıcı

Kur'anda Pişmanlık Psikolojisi Sözleri ve Alıntıları

Kur'anda Pişmanlık Psikolojisi sözleri ve alıntılarını, Kur'anda Pişmanlık Psikolojisi kitap alıntılarını, Kur'anda Pişmanlık Psikolojisi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"İnsanı insan yapan özelliklerinden biri de farkında olduğunun farkında olmaktır. Bu farkındalık kişiye iç görü, sakınılması gereken davranıştan uzak durabilecek içsel bir kuvvet ve kişinin doğru olan eyleme yönelmesi için içsel dinamik oluşturur."
Her kişinin diğer insanlarla ortak noktaları yoğun olsa da, farklı renklere, cümlelere haiz olan farklı bir hikayesi vardır. Hikâyelerdeki müşterek olan ana fikir, kahramanın kendini bulma noktasında gizlidir.
Reklam
Egolarının ve zevklerinin içinde kaybolan, hatalarını hiç mesabesinde gören bireyler çoğaldıkça, geri dönüşü mümkün olmayan pişmanlıklar yeryüzünde sahnelenecektir.
Dünyada yapılan yanlış eylemlerden dönebilmek insan için bir değişim ve geri dönüşü olmayan pişmanlıktan kurtulma imkanıdır. Önemli olan bireysel veya toplumsal olarak yanlış yapıldığında pişmanlık duygusunu aktive edip tövbe davranışıyla değişime yönelmektir.
Egolarının ve zevklerinin içinde kaybolan, hatalarını hiç mesabesinde gören bireyler çoğaldıkça, geri dönüşü mümkün olmayan pişmanlıklar yeryüzünde sahnelenecektir.
Sayfa 15
"İnsan helakini kendi eylemleriyle hazırlar. Bir başka ifadeyle herkes kendi cehennemini kendi eliyle yapar."
Reklam
Her şeyi bir anlam dairesinde yaratan Allah, pişmanlık tecrübesini de insanoğlunun hayatında değişim ve dönüşüm yapabilmesi için var etmiş, varoluşsal amacını gerçekleştirmesinde içsel bir hareket olarak donanımına yerleştirmiştir. Bu duygunun imkan alanları oluşturması için köklü değişimin tövbe yöntemiyle yapılmasını vahyinde açıklamıştır. Mazeretlerin mazeret kabul edilmeyeceği gün gelmeden önce, tövbeyle aktive edilen her pişmanlık insan için bir imkandır.
" Hiçbir insan pişmanlık tecrübesi yaşamadan hayat yolculuğuna devam edemez."
Sayfa 37 - Düşün YayıncılıkKitabı okudu
İnsan, bir bilinmez bilinirliğin hikayesine ait bir tasvirdir. Varlık içinde yokluğun, yokluktaki varlığın tezahürüdür. Soluklanan milyarlarca alem içinde farkında olduğunun farkında olan tek varlıktır.
Varlıklar alemini varlıklara verdiği isimler ve bu isimlere yüklediği manalarla anlamaya çalışan insan bir varlık çocuğudur.Varlığın yokluğunu bilir de yokluğun aslını bilmez Bir hayatı varlıklar içinde geçiren insan yokluğu sevmez.Var olanın varidatı olmasını ister.İlahi mesajın bak dediği yerden bakmayınca fani olan varlığı sonsuz varlığı olarak görür.
Sayfa 129Kitabı okudu
Reklam
(İnsan) Akıl sayesinde iyi ile kötüyü birbirinden ayırt edebilmesi, özgür iradesiyle bir eylemi yapıp yapmamaya karar verebilme yetisine sahiptir.
Allah insanı en güzel şekilde yaratmış ve ontolojik serüveninde kendisini kemale götürecek potansiyel ile donatmıştır.
Hayatın merkezine nefsi arzuları yerleştirmek o arzuları tatmin etmek için yaşamak demektir. (Sayfa 51)
İnsanı muhatap alan vahiy doğru yolun ne olduğunu ve neticesinde alınacak ödülü, yanlış yolun ve sonunda karşılaşılacak cezayı bildirdikten sonra sorumluluğu muhataba vermiştir. Muhatabını hataya düşmemesi için sürekli düşünmeye ve anlamaya davet etmiştir. (Sayfa 7)
(İnsanın) Tercihlerinden oluşan her davranışın sorumluluğu kendisine aittir.
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.