Kavramlar, Tartışmalar

Küreselleşme Çağında Göç

Kolektif

Küreselleşme Çağında Göç Gönderileri

Küreselleşme Çağında Göç kitaplarını, Küreselleşme Çağında Göç sözleri ve alıntılarını, Küreselleşme Çağında Göç yazarlarını, Küreselleşme Çağında Göç yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Türkiye'de coğrafi olarak bölünme korkusu, sürgünler, zorunlu göç gibi sosyo-politik dinamikler toprak ve insan arasındaki bağı zedelemiştir."
Sayfa 521Kitabı okudu
"Göç kendisi çok politik, çok çelişik bir olgu. Sınırları geçmek, sınırı aşındırıyor gibi gözükse de aslında bir sınır pratiği, sınırın var oluşunu pekiştiren bir şey. Öte yandan göç sürekli biz ve onlar ayrımında kimlik politikalarının üretilmesinde rol oynuyor, fakat yine göçün yarattığı biraradalık bu konumdaki karşılıklı gözlem, eylem ve eylemsizlik halleri, dahası yerleşen göçmenler ve onların yarattığı kültür, biz ve onlar ikiliğini tehdit ediyor, aşındırıyor. Bu tehdit kimlikleri ikirciklendirerek göçü yeniden bir kimlik pazarlığı alanı haline getiriyor. Göç olgusundaki kimliğin ötekisiyle bir arada yaşamasının paradoksu, göçü ve göçmeni hızla politikleştiriyor."
Sayfa 507Kitabı okudu
Reklam
"Kimlik, öteki ile olan karşılıklı algılamayı temel alan ilişkisel bir kavramdır ve kişiyi öteki üzerinden bulunduğu mekandaki pozisyonuna göre sınıflandırmayı temsil eder."
Sayfa 472Kitabı okudu
"Çocukların sokakta veya atölyelerde çalıştırılmaları, bir istismar sorunu olmaktan çok, kentsel yoksulluğun bir tezahürüdür."
Sayfa 251Kitabı okudu
Geriye Göçün Dinamikleri
IOM (Uluslararası Göç Örgütü) geriye göçü nedenlerine göre üç başlık altında toplamaktadır: bireylerin kendi özgür kararları ile almış oldukları "gönüllü", çeşitli geriye göç teşvik yasaları ile alınan "destekli" ve yasal/hukuksal nedenlerle kalmanın mümkün olmadığı durumlarda gerçekleşen "zorunlu" geriye göç tür (IOM, 2004).
Sayfa 288 - İletişimKitabı okudu
Geriye Göçün Neden ve Etkileri
Pek çok farklı nedeni bulunan geriye göçün yarattığı etkiler de birbirlerinden farklıdır. Bu etkileri, birbiriyle ilintili iki grupta toplayabiliriz: iktisadi etkiler ve sosyal etkiler. Iktisadi etkiler bağlamında, King (1986: 18), iki dizi tartışmaya dikkat çekiyor. İlkinde, geriye göç yenilik için itici bir güç ve geri dönen göçmenler de yenilik
Sayfa 270 - İletişimKitabı okudu
Reklam
25 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.