Gözyaşı Dağları

Ekim 2013
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık
Sıralamalar

2025 122. kitabı
Bugün sizlere sevdiğim fantastik bir serinin devam kitabı ile geldim. @hacisabanboztas ’ın yazdığı Kurgan 2-Gözyaşı Dağları… Öncelikle belirtmeliyim ki kitap çok katmanlı ve dikkatli okunması gereken ama edebi zevki de bir o kadar yüksek bir eser. Sanki her taşında, her gölgesinde bir hikâyenin yankısı var. Yazarımız bu kitapta, Kurgan evrenini daha da derinleştiriyor; hem insanın iç yolculuğunu hem de kaderle hesaplaşmasını anlatıyor. İnsanoğlunun öğrendiği ilk isimlerin yazılı olduğu yapraklar, rüzgâr düğümü çiçeklerinden doğan görünmezlik tozu, zamanın kilidini kıran Dalus… Bu sembollerle dolu fantastik dünya, aslında içimizdeki karanlıkla yüzleşmenin de bir yansıması gibi. Kitap boyunca savaş, dostluk, kayıp ve yeniden doğuş birbirine karışıyor. Her karakter kendi yükünü taşırken, o dağlar sessizce tanıklık ediyor her şeye. Yazarımızın dili, şiir gibi akıyor; her cümlede insanın kendine dönen bir tarafı var. Aynı zamanda maneviyatı da ihmal etmeden böyle bir evren oluşturması bence yazarın yeteneğini de ortaya koyuyor. Gözyaşı Dağları yalnızca bir efsanenin devamı değil; acının, umudun ve sessiz direnişin hikayesi. Serinin son kitabını da okumak için sabırsızlanıyorum. İyilikle ve kitapla kalın.
2025 82. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2025 13:53
Eveeet seriye hızla devam ediyoruz... Serinin 2. Kitabı Gözyaşları dağları. İlk kitapta temelleri atılan evreni hem genişletiyor hem de karartıyor. Artık hikayenin karakterleri çoğalıyor. Kalbiya ve Kartal. Kartal Kalbiya'nın yaşadığı köye geliyor ve tüm hikaye böyle başlıyor. Evlenip mutlu bir yuva kurma hayali olan Kalbiya ard arda ölümlerden sonra yalnız kalıyor... Hikayenin devamında Kalbiya'yı çok başka şeyler bekliyor. Romanın devamı, Nefkar, Sezas ve Samtuzala gibi kadim varlıkların “Dalus” için yaptıkları mezar ve bu mezarın mühürlenişiyle başlıyor. Bu başlangıç, hem mitolojik hem de simgesel bir ağırlık taşıyor: ölüm, zaman ve mekanın üç ayrı boyutu burada birbirine bağlanıyor. Üstelik bu mühürler, sadece bir bedeni değil, insanlığın bilmekten korktuğu bir hakikati de saklıyor. Yazarın anlatımı bu kez daha yoğun ve olgun. “İnsanoğlunun öğrendiği ilk isimlerin yazılı olduğu yapraklar” ya da “rüzgâr düğümü çiçeklerinden çıkan görünmezlik tozu” gibi imgeler, hem şiirsel hem de sembolik bir derinlik yaratıyor. Bu yönüyle kitap, yalnızca bir fantastik macera değil; dilin, bilginin ve varlığın kökenine dair felsefi bir okuma sunuyor. İlk kitapta daha çok kahramanın bireysel sorgularına tanık olurken, Kurgan 2'de evrenin yasaları, kaderin işleyişi ve “temizlik için yaratılmış gölge” gibi kavramlar üzerinden daha kozmik bir anlatı kuruluyor. Dalus’un yeniden uyanışı ya da efendisini arayışı, hem mitolojik hem de varoluşsal bir felaketin sembolü gibi işlenmiş. Yazarın dili yine sade ama atmosferi güçlü. Betimlemeler ölçülü, diyaloglar felsefi alt tonlar taşıyor. Okur, zaman zaman soyut kavramların arasında kaybolsa da bu belirsizlik kitabın ruhuna uygun düşüyor; çünkü Kurgan 2 açık anlamlardan çok sorgulama hissi bırakıyor. Sonuç olarak, Kurgan 2 serinin hem
2025 167. kitabı
Merhabalar Hacı Şaban Boztaş'ın kaleminden "Kurgan 2 - Gözyaşı Dağları" kitabı ile karşınızdayım. İlk kitap heyecanlı bitmişti ikinci kitap da bir o kadar heyecanlı ilerliyor. Yazarın kurduğu fantastik dünya, mitoloji ögeleri, gizem dolu macera sizi heyecanla karşılıyor. Serinin ilk kitabına göre daha derin bir kurgu sizleri karşılıyor ve bir yandan da sanki kendinizle bir iç hesaplaşma yaşıyorsunuz gibi hissettiriyor sizlere. Konumuza gelecek olursak; Kartal, Kalbiyus'un köyüne geliyor ve ikisi birbirini seviyor, evleniyorlar. Mutlu bir evlilikleri var bu evlilikleri bir erkek çocukla taçlanıyor. Ancak bu mutlulukları, huzurları çok uzun sürmüyor, savaş çıkıyor ve Kartal bu savaşa gidiyor. Kartal bu savaştan sağ salim evine dönebilecek miydi? Kartal'ın oğlunu neler bekliyor? Dalus adı verilen bir varlığa bir mezar yapılıyor ve bu mezar, büyülenip, mühürleniyor. Bu mezara uzun yıllar kimse ulaşamıyor ancak bir gün bu mezara ulaşan biri var ve mühürleri büyüyü kırıp Dalus'u mezardan çıkarır ve Dalus'un mezardan çıkması ile olaylar başlar. Bakalım Dalus neler yapacak? Onu tekrar yok edebilecekler mi? Ben serinin üçüncü kitabını okumaya gidiyorum sorularımın cevaplarına ulaşabilmek için. Eğer sizlerde fantastik okumayı severseniz bu seriye bir şans verebilirsiniz. Peki siz bu eseri okudunuz mu? @hacisabanboztas @kdysosyal #okudumbitti #book #booksphotography #booksofinstagram #buseninokumaguncesi *reklam değil
2025 153. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2025 06:56
Kurgan 2 Hacı Şaban Boztaş Selam kitap dostlarım! Bugün sizlere Hacı Şaban Boztaş'ın fantastik ögelerle örülü ikinci kitabı Kurgan 2 – Gözyaşı Dağlarından bahsetmek istiyorum. Kurgan 1 ile aynı evrende geçse de aslında farklı bir hikâye anlatıyor. Devam kitabı değil ama üçüncü kitapta yollar birleşiyormuş. Onu da en kısa zamanda okuyacağım. Kitap, Kartal’ın Kalbiya’nın yaşadığı köye gelmesiyle başlıyor. İkisi evlenip mutlu bir yuva kuruyorlar ve Ziyatta adında bir çocukları oluyor. Fakat Kartal’ın geçmişi, savaşçılığı ve yaratıklarla olan mücadelesi nedeniyle bu huzur çok uzun sürmüyor. Bir savaş çıktığında Kartal askere çağrılıyor ve bir süre sonra köye ölüm haberi geliyor. Kalbiya büyük bir acı yaşıyor ama ayakta kalmasını sağlayan tek şey oğlu oluyor. Kralın tahta çıkışının onuncu yılında ülkeyi dolaşan Füruşan Alayı, üç yaşına kadar olan çocukları seçmek için Narbant köyüne geliyor. O gün kimse seçilmiyor… yalnızca biri hariç: Kalbiya’nın oğlu Ziyatta. Kalbiya ne kadar karşı çıkmak istese de geleneklere karşı duramıyor. Böylece Ziyatta’nın kaderi Cemhan ile kesişiyor. Kitapta bu dünyaya ait çok güçlü mitolojik unsurlar var. Varlığın üç ruhu — Nefkar (ölüm), Sezas (zaman) ve Samtuzala (mekân) — yeryüzüne inip Dalus adlı kutsal bir varlık için bir kurgan inşa ediyorlar. Bu kurganı kimsenin bulamaması için her ruh kendi mührünü koyuyor. Bu yüzden binlerce yıl boyunca kurgana ulaşan olmuyor. Fakat Saffe ve suvarileri tüm bu mühürleri kırmayı başarıyor. Üç kapı açılıyor, üç kurban veriliyor ve sonunda Dalus uyandırılıyor. Onun uyanmasıyla birlikte ülke büyük bir savaşın içine sürükleniyor. Eğer Dalus gücüne kavuşursa insanlığın yok olacağı söyleniyor. Bir yanda hırsıyla hareket eden Zulmia, diğer yanda barışçıl ülkeler ve onları durdurmaya çalışan Menua… Kitap boyunca