Kutsal Yalanlar

Şubat 2005
Altın Kitaplar

2018 224. kitabı
Okunma: 11 Aralık 2018 11:41
Joanne Harris "Çikolata" adlı kitabındaki gibi, "Kutsal Yalanlar"da da yine batıl inançlar ve Katolik Kilisesinin bağnazlığı ile mücadele eden bir annenin hikayesini işlemiş. Juliette, On yedinci yüzyıl Fransa'sında, yaşadığı zorluklardan kurtulup yeni bir hayat kurmak için bir manastıra sığınmıştır. Ancak geçmişinden gelen bir hayalet peşini bırakmaz. Juliette bir yandan hayatını kabusa çeviren LeMerle'den kurtulmak, bir yandan da kızı Fleur'u kurtarabilmek için türlü entrikalarla uğraşmak zorunda kalacaktır. Hatta cadılıkla bile suçlanacaktır.
Kitap yorumum
2022 12. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2022 21:05
‼️Kutsal Yalanlar kitabının yorumuyla sizlerleyim. Kutsal Yalanlar kitabında batıl inançlar ve Katolik Kilisesinin bağnazlığı ile mücadele eden bir annenin hikayesini anlatıyor. Juliette, On yedinci yüzyıl Fransa'sında, yaşadığı zorluklardan kurtulup yeni bir hayat kurmak için bir manastıra sığınmıştır. Ancak geçmişinden gelen bir hayalet Juliette'nin peşini bırakmıyor. Juliette bir yandan hayatını kabusa çeviren LeMerle'den kurtulmak, bir yandan da kızı Fleur'u kurtarabilmek için türlü entrikalarla uğraşmak zorunda kalacaktır. Hatta cadılıkla yaptığı iddiasıyla  suçlanacaktır. Akıcı dili ve anlatımıyla kitabın sayfalarında harika bir yolculuk vaad ediyor. Kesinlikle okunmanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar #kitaptanalıntılar ‼️ Ne var ki gerçek, insanın hayal gücünü aşmaktadır: o olgunun sahip olduğu kokular, sesler, acı ya da sevinçler; hiçbirini daha önce yaşamış olduğumuz şeylerle kıyaslamak mümkün değildir. ‼️Bu kadar çok değişiklik. Bu sessizliğe artık güvenim kalmadı. ‼️"Senin sonunu iyi görmüyorum, kızım" derdi. "Sen bir korsanın ruhuna sahipsin." ‼️ Sık sık değil, sonsuza dek sevmelisin. #kitapyorumu #okudumbitti #kitapalıntılar #arkakapak #kutsalyalanlar #joanneharris #altınkitaplar #sayfa432
2015 86. kitabı
Okunma: 04 Ağustos 2015 20:55
Sürükleyici,konusu dönemi yansıtan bir solukta okuyacağınız bir kitap.Lemer ne kadar ne kadar güvenilmez biri olsa da,hep Juliette'i mağdur etse de,Juliette ile birlikte ben de ondan iyilik bekledik.Kitapta inançlar ve hayatla ilgili çok beğendiğim tespitler var.

Joanne HarrisYazar · 18 kitap
Joanne Harris, 1964 yılında Yorkshire'da doğmuştur. Annesi Fransız, babası İngilizdir. Cambridge de Saint Cetharire's Koleji'nde modern ve ortaçağ dilleri eğitimi almıştır. Leeds'de bir erkek ortaokulunda Fransızca öğretmenliği yapmıştır. 1989 yılında ilk romanını yazmıştır. Harris çeşitli üniversitelerce verilmiş Edebiyat Dalında Fahri Doktora Ünvanı'na sahiptir ve 2001 yılından itibaren kendini yalnızca yazmaya adamıştır.