Mart 1997
Telos Yayıncılık
Türler:

Ben buyum. Başka bir şey olamam.
2024 115. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2024 13:55
Yeni baskısında Karanlık Labirent adı ile çıkış yapan bu kitabın yazarını daha önce duymamıştım. Kapak karmaşık figürlerin iç içe geçtiği bir soyut tablo gibi. Labirent fikrini bu şekilde mi yansıtmaya çabaladılar acaba. Eğer öyleyse çabaya değmiş. Kitap, Girit yakınlarında tarihi eser barındıran bir Labirentin yıkılma haberi ile başlıyor. Yıkılan labirentte ölen kişilerin haberini yapan bir gazetecinin anlatısıyla ölenlerin olduğunu ve bir şeylerin yolunda gitmediğini anlıyoruz. Hikaye, yavaş ilerlese de anlatının temelde bir macera değil bireysel arayış hikayesi olduğunu görebiliriz. Yazarın farklı ülkeler hakkındaki bilgisi sebebi ile farklı karakter ve mekan anlatıları görüyoruz. Savaş psikolojisi ve psikanaliz ile ilgili anlar benim için ilgi çekici idi. Hayatın farklı yüzünü gören ve zihinlerinin labirentinde hayatta kalma savaşını veren bu insanları okumak çok zevkliydi. Zamanınızı ayırmanız gereken bir kitap. Alegori seven insanlara tavsiyemdir. Kitabın sonunda bu hikayenin çıkış noktasını ele alması merakımızı arttırıyor bence.
İnsan ve Hayat
LabirentLawrence Durrell · Telos Yayıncılık · 199718 okunma

Lawrence DurrellYazar · 18 kitap
Lawrence George Durrell (d. 27 Şubat 1912 - ö. 7 Kasım 1990) Britanyalı romancı, şair, oyun yazarıdır. Kendisini Britanyalı olarak görmemiştir. Ölümünden sonra Britanya vatandaşı olmadığı ortaya çıkmıştır. En bilinen çalışması İskenderiye Dörtlüsü'dür. 27 Şubat 1912 tarihinde Hindistan'da doğdu. Öğrenimi için on iki yaşında İngiltere'ye gitti. Londra'da çeşitli işlerde çalıştıktan sonra, Yunanistan'da Korfu adasına yerleşti. İkinci Dünya Savaşı sırasında ve savaştan sonraki yıllarda Rodos, İskenderiye, Kıbrıs gibi Akdeniz ülkelerinde yaşadı. Şiirleri, romanları bu yerlerin yankıları ile doludur. "Justine" adlı romanının yayınlandığı 1957 yılına değin az tanınan bir ozan iken "Justine", "Balthazar", "Mauntoliv", "Clea" adlı roman dizisinden sonra günümüzün en çok okunan ve sözü edilen yazarlarından biri oldu.