Labyrinth

Labyrinth
İngilizce

2025 7. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2025 20:38
Bu kitabı ilk defa lisede, halk kütüphanesinden alıp okumuştum. Yıllar sonra aklıma gelmişti araştırıp, bulmuştum. Satışı yoktu, sanattan almıştım. Kitaplıkta görünce tekrar okumak istedi canım. Kitap 1209'daki Alais ve 2005'teki Alice'in hayatlarını paralel olarak anlatıyor. İkisi hayatları, kursak kase ve onun peşindekileri, biraz aşk, çokça ihanet(bana göre) barındırıyor kitap. Bir 1200lere gitmesi bir de günümüze, yazıldığı döneme göre günümüze, gelmesi kitabın heyecanını artırıyor bence. Ki bu tür yazılan kitapları çok seviyorum. Bir günümüze bir geçmişe gidilmesi beni kitabın bağlamından kopardı hiç. Normalde çok fazla geçmişe dönüşleri sevmesem de, bu tür kitapları seviyorum. Kitap 672 sayfa olsa da hem puntolar büyük hem de sürükleyici olduğu için hemen bitiyor. Da Vinci Şifresi'nden önce mi okumuştum hatırlamıyorum, ama biraz andırıyor. Dan Brown havası var. Ki Brown'u çok sevdiğim bu kitabı da sevmem şaşırtıcı değildi benim için.
2021 25. kitabı
Hayatımda okuduğum en güzel fantastik kitaplardan biriydi , okuyalı 1 aydan fazla oldu sanırım ancak vakit bulup incelemesini yapabiliyorum. Kitapta 2 karakterin hayatlarını paralel olarak anlatıyor ama aralarında 800 yıl fark var 1205 yılındaki alaisin hayatı ve 2005 yılındaki Alice'in hayatı paralel olarak anlatılıyor. Kitapta Alais'in de , Alice'inde hayatındaki insanlar kutsal kase ve ölümsüzlüğün sırrının peşindeler. Duygusal sahneleri bol ve aşk , ihanet , intikam , entrika , hırs hepsinden bol bol var. Ayrıca bu kitaptan öğrendiğime göre haçlılar avrupadada din adına savaşıyoruz , sapkınları temizliyoruz ayağına toprakları işgal edip bir sürü insana vahşet yaşatmışlar.
2020 53. kitabı
Okuduğum muhdeşem eserlerden bir tanesi diyebilirim. Bena1200'yüzlü yıllara yolculuk yaptırdı diyelilirim. Akıcılığı oldukca iyi bence sadece bolca Fransızca kelimeler var onun haricinde rahatlıkla keyif alarak okuduğun kitaplardan bir tanesi kesinlikle diyebilirim
2020 16. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2020 14:07
Ortaçağda ve günümüzde yasayan iki kadının hayati ve sırlarını anlatan bir kitap.O kadar çok fransızca isim var ki tüm dikkatinizi vererek okumalısınız.
2014 40. kitabı
Okumaya başladıktan itibaren bırakılmaması gereken bir kitap olarak görüyorum. İki farklı zaman içindeki bağıntılı olaylar çok güzel işlenmiş. Yoğun bir tarih havası da var. Genel itibari ile Dan Brown kitaplarını andırsa da daha hikaye daha gerçekçi duruyor. Yarım bırakıldığında tekrar baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz. İlk 30 sayfayı atlattıktan sonra hikayenin içinde kayboluyorsunuz.
Tarih
2015 21. kitabı
kitaba başlamadan önce Katharlar konusunda bilgi edinmenizde fayda var. Çok fazla Fransızca cümle barındıran, çevirisine bakarken konudan uzaklaşabileceğiniz, ilk başlarda sıkan ama sabır gösterirseniz az da olsa sizi saran ( 1209 yıllarına ait bölümlerini anlatırken ) bir konusu var, iki farklı zamanda yaşamış iki kadından birinin yaşadıklarını diğer zamanda ki kadında tekrar etmeyişi kitabın olumlu yanlarından biri. sonuna yaklaşıldığında finali tahmin etmek zor değil.
Tarih

Kate MosseYazar · 2 kitap
İki roman ve iki edebiyat dışı esere sahip olan yazar aynı zamanda BBC 4 kanalında yayınlanan Readers and Writers Roadshow adlı programın öncülerinden biridir. Ayrıca BBC 4 kanalında Saturday Review adlı programın konuk sunucusudur. Orange Roman Ödülü’nün fahri kurucularından olan Mosse, ayrıca Sanat ve İş Yaşamı Vakfı, Sanat ve Çocuklar, Güneydoğu İngiltere Sanat Derneği ve Royal Society of Arts Kurumu’nun üyesidir. Sanata yaptığı katkılardan dolayı 2000 yılında Avrupalı Başarılı Kadın Ödülü’nü kazanmıştır. Ailesi ile birlikte Batı Sussex ve Carcassone’da yaşamaktadır.