Hayaletler, Düellolar, Cinayetler, Talihsiz Bir Aşk ve Komplolar

Orijinal Adı:
Sepulchre

2012 13. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2012 14:32
Kitap çok kalın ve ayrıntılar içerisinde boğulduktan sonra çok çabuk bitiyor. Belki de kitabın kalın olması sizi korkutabilir ama bu türü sevenler için ideal bir kitap; ortalarına doğru korku unsuru had safhaya çıktı diyebilirim hatta stephen king’in korku romanlarının seviyesiyle yarışamasa da andırdı ve açıkcası ben bir süre kitaptan uzak durmaya karar vermiştim o ara. Sonra tekrar devam ettim… Mekan tanıtımları çok kötü idi; mekanı hayal etmek bazen çok zorlaştı. Bu da kitap için bir eksi. Dönem fransasının yaşamından da kesitler yer alıyor kitap da. Kitap hakkında daha detaylı inceleme blog sayfamda, okuyabilirsiniz: hknkr.com/kitap-yorum-tap...
2018 27. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2018 00:00
Beğenemedim. daha büyük umutlarla başlamıştım ama benim için olmadı. Mutlaka çok beğenenlerde çıkacaktır tabi. Yine de ortada çok büyük bir emek var, saygı duyarım.
Tarih
2017 5. kitabı
bu kitabı ve yazarı okuyanı pek görmedım ancak bence populer roman yazarlarından daha donanımlı . Kitabın iki zamanda geçmesi olayların geçmişte nasıl gunumuzde nasıl gercekleştiği merak uyandırıyor bazı tarıhsel olaylara degınmesı ve gizemlerin çözülmesi kitabın konusunu güzelleştiriyor. Okuduktan sonra inceledim ve kitabın filminin de yapıldıgını gordum ben okurken keyıf aldım tavsıye ederim
Tarih
2016 4. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2016 00:00
Tarihi kurgu, roman kategorisinden olan bu eser akıcı yazı stili ile öne çıkıyor. Ayrıca yazarın iyi araştırıp, sağlam zemine basarak gerçek olayları hikayesine işlemeyi başarmış. 1891 yılında Fransa' nın güneyinde olan Rennes- le- Bains kasabasına yakın Domaine de la Cade adında özel mülke ağabeyi Anatole ile misafir olarak gelen Leonie' nin yaşadığı trajik olaylar, 2007 yılındaki Amerikalı yazar Meredith' in ailesinin kökenlerini aydınlatmak için aynı yere gelmesini etkileyip, doğa üstü olayları yaşamasını sağlıyor. İki zaman dilimlerinin ana aktörleri olan genç bayanlar zamanda ileri ve geri giden bölümlerde paralel olarak hikayeyi ilerletiyorlar. Birbirinin yaşadıkları olaylar bağlantılı olarak, güçlü olan 6.hislerini zorlayıp bazı tesadüflerin pek öyle olmadıklarını anlıyorlar. Kötü güçlerin zaman içerisinde belli aralıklar ile ailelerinin fertlerine darbe vurarak, olayların bu şekilde gelişmesinin sebepleri olduğunu gösteriyor. Ana aktörlerin bayan olması benim hoşuma gitti. Güçsüz gibi gözüken ama gittikçe gerçek gücünün farkına varıp erkek figürlerini ikinci plana atmayı başarıyorlar. Hikâye sadece alışılmış kötü/ iyi klişesini içermiyor. Kadın figürlerin karşısında duran güçlü (ve kötü) erkek tam bir prototip olan, içindeki zehiri dışa vurarak sonuna kadar hırsını doyurmak sureti ile hareket edenlerdir. Bu tür fantezi romanlara ilgi gösterenlere tavsiye edebileceğim kitaptır. Kurgusu iyi , hikâyesi akıcı ve üslubu yumuşak olması bayan okurlara hitap edecek şekildedir. Doğa üstü güçler ile uğraşmaları sizlere uykusuz geceler ve/veya kâbus yaşatacak derecede kurgulanmamıştır. Ben uyku öncesinde rahatça okuyabildim. Ama hayal dünyanıza dayanarak bu tür hikayelerden çabuk etkilenenlerden seniz gece okumanızı önermem. Yine de bir Stephen King başyapıtı olan ''İt''
Siyaset

Kate MosseYazar · 2 kitap
İki roman ve iki edebiyat dışı esere sahip olan yazar aynı zamanda BBC 4 kanalında yayınlanan Readers and Writers Roadshow adlı programın öncülerinden biridir. Ayrıca BBC 4 kanalında Saturday Review adlı programın konuk sunucusudur. Orange Roman Ödülü’nün fahri kurucularından olan Mosse, ayrıca Sanat ve İş Yaşamı Vakfı, Sanat ve Çocuklar, Güneydoğu İngiltere Sanat Derneği ve Royal Society of Arts Kurumu’nun üyesidir. Sanata yaptığı katkılardan dolayı 2000 yılında Avrupalı Başarılı Kadın Ödülü’nü kazanmıştır. Ailesi ile birlikte Batı Sussex ve Carcassone’da yaşamaktadır.