Leave Me Behind

9781963474060
İngilizce

2025 34. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2025 12:34
Kitap karşıma cok çıkıyor diye pdf üzerinden bakayım dedim, nedir bu? Herkes bayılıyor diye …. Bayıldım bende ama iğrençliğinden… ayrıntılı bir yorum yapmayacağim, kötü olduğunu bilerek okudum.. ama bunu yazamadan edemem… KOSKOCOMAN KUSMUK HİKAYESİDİR…
·464 syf.·
2024 244. kitabı
kesinlikle tam bir nefretten aşka kurgusu. Yazar bize iki karakterin arasındaki on nefreti de o çekimi ve aşkı da bence gerçekten güzel hissettirdi. Askeri bir kurgu, genelde yabancıların yazdığı askeri kurguları çok sevemiyorum gereksiz bir dram ve romantizm yüklü oluyor Türkler yazınca okunabiliyor ama yabancılarda çok sevmiyorum. Ama burada yazarın kurduğu evren ve kişiler gerçekten çok güzeldi. Her iki karakterimiz de askeri yapılanma içinde hayalet ekiplerin içinde yer alıyor ve kadın karakterimiz Nell’in ekibi bir görevde tamamen ölüyor ve sadece Nell hayatta kalıyor. Erkek karakterimiz Bones ise yardımcısını kaybediyor. Daha sonrasında Nell’in Bones’in ikincisi olarak ekiplerine dahil olmasıyla ikilinin arasındaki o nefret ilişkisini okumaya başlıyoruz. İlk tanışmaları da aslında Nell’in ekibe katılmak için bindiği uçakta farkına varmadan Bones’la tanışıp onunla bir gece geçirmesiyle oluyor. Yazarın kalemi kesinlikle çok güzel, kitabın başından sonuna kadar hep bir sayfa sonrasında ne olacağını düşünüyorsunuz ikili arasında. Ben sadece son kısımlarda olanları tam anlamıyla sevemedim aslında bakıldığında evet olması gerektiği gibi ilerledi ama benim mantığıma oturmayan ya da hoşuma gitmeyen şeyler vardı o yüzden biraz sonunu sevmedim finali yine kesinlikle çok güzeldi özellikle epilogları çok beğendim. Umarım bizde de iyi bir yayınevi tarafından alınır hakları ve düzgün bir çeviri ile çıkar.
Kitap Yorumu
2025 29. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2025 16:58
Son zamanlarda Sosyal Medyada gördüğüm,gruplarda konuşulan bir kitap olan bu kitabı bitirip sıcağı sıcağına yazmak istedim.Bence potansiyeli olan ama harcanmış bir kurgu maalesef. Nell yani takma adı Bunny gizli bir timde görevli olan ve gizli görevlere giden ölüm makinası bir askerdir.Bulunduğu takım özel görev sonrası tamamen öldürülünce başka takıma katılır.Amacı sevdiği hem sevdiği adam ,hem de amiri olan Jenkins’in intikamını almaktır. Bradshaw ise ikiz kardeşi ile Nell’in takımında görev yapan başka bir görevli asker olup,Nell den nefret etmektedir.Gerekçelerini açıklamıyım spoiler olur.Neyse bunlar ekip olarak bir araya gelmeden önce bir gece birlikte oluyorlar ve sonrasında kız ekibe katılınca asıl hikaye başlıyor. Bir kere ben aralarında aşkı hissedemedim.Yazar çok soğuk bir hikaye yazmış.Başından sonuna kadar çekim zayıftı ve sonradan nedense birden çiçek,böcek,kelebek moduna geçtiler.Çok hızlı zıplayışlar hikayenin örgüsü cidden bozuyor.Kurgu da eksik ve anlamsız yerler vardı.Bradshaw’dan nefret ettik.Nell’e küfürler yağdırdık. Devamında Nell’in Eren ile yaşadığı şey ve sondaki hikayenin kırılımı çok gereksiz ve nahoştu.Ben değişik bir kurgu olduğu için ve akıcılığından ötürü 6 puan verdim ama daha iyi olabilirdi.Macera kısımları hoştu sadece. Çok merak edenlere tavsiye edebilirim ama aşırı da etmiyorum.Ayrıca beni bu kitapla tanıştıran #çevirigiller grubuma da ayrı teşekkürler.Sayelerinde çok güzel kitaplar okuyorum. İyi okumalar
#çevirigiller
2024 165. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2024 02:06
Yani kurgu güzeldi. Olaylarda hiç fena değildi ama sonlara doğru biraz saçmalamış yazar. Kurgudaki sert karakterli kişilerin sonradan ağlayan insanlara dönüşmesi biraz saçmaydı ama neyse bakalım okumadım demem fena değildi
1000k
2025 7. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2025 00:00
Bu kitap benim saatlerce duvara bakma sebebim oldu. Öyle bir kitap ki her an tetikte durdum bazen kendimi karakterlerden nefret ederken bazen ise en nefret ettiğim karakter için bile üzülürken buldum. Duygusal olarak çok yıpratıcı kime güveneceğimi şaşırdığım bir kitaptı. Türkçeye çevrileceğini duyduğumda havalara uçtum. Bir an önce türkçe versiyonunu da okumayı çok isterim, umarım güzel anlatımlı anlamlı bir çeviri olur ve aynı duyguları aynı yoğunluğuyla hissedebilir ve anadilimde okuyabilirim.
2024 167. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2024 23:34
Herkese selamlar. Bir süre önce #leavemebehind kitabına grup okuması yapılmıştı ve o sırada bende bu vesileyle kitabi okumustum. Yorumu bugüne kısmetmiş. İlk kez yabancı bir kalemden askeri kurgu kurgu okudum ve kesinlikle yazarin kurguladigi o sistemi begendim. Kitabin net bir #nefrettenaşka durumu vardı. Bunu sıradan bir sinir olma veya uyuz olup tavır alma olarak asla görmeyin zira her iki karakterde safi nefretle birbirlerine zarar verdiler. Ama tüm bunlar olurken aynı zamanda da karşı konulmaz bir çekim vardı aralarında. Kitabi yapay ceviri ile okuduğum için öncelikle ilk yarısına kadar pek anlamadım ve hikayeye giremedim, duygu yoksunluğu vardı. Bu sebepten gerçek bir çeviri ile eminim ki o ilk yarıyı da sevecegim zira bu benim en sıkıldıgim kisimdi. Kitapta takıldığım bir diğer nokta ise Nell'in Bradshaw'in ikizi Eren ile girdiği yakınlık ortamiydi. O kadar anlamasiz bir sahneydi ki nicin yazilmisti o kisim bilmiyorum. Aşırı gereksiz bir andı, orada midem bana "hadi eyvallah" dedi. Dark yazmak için bence bu tarz sahnelere gerek yok zira ikinci yarıda yaşananlar turun hakkini fazlasıyla verdi. Bradshaw'in agladigi sahne ise çok üzdü beni, onunla birlikte benim de kalbim kırıldı. Zaten sonrasinda yasananlar ile Nell'i kaybetmesi ve 3 sene boyunca da görüp takip etmesine neden deyip durdum. Bu süreye gerek var mıydı diye sorguladım cunku madem kızı görüp takip edebildin, neyi niye bekledin kardeşim? Kitabi okuyanlar biliyor ama okuyacak olanlara en son da bir sürpriz var ki ben en çok o kısmın yaratacağı kaosu merak ediyorum. Türü sevenler şans versin bence. Nell'in tum ekibi gizli bir askeri sistemde hayatını kaybeder. Onu da hayalet bir ekibe atarlar. Uçak ile yeni görev yerine giderken yanına oturdugu yüzü yaralı ama ayni zamanda çok yakışıklı olan adama
2025 67. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2025 15:46
Güzeldi yine de aralarda böyle olmayan bir şeyler vardı. Ne olduğunu söyleyemiyorum çünkü ben de bilmiyorum. Konusu, akıcılığı bence her şey çok okeydi. Çok keyifli ve hızlı bir okumaydı benim için. Sonundan da tam emin olamıyorum ama beğenmedim demek de istemiyorum. Her şeye rağmen güzeldi
Beni Geride Bırak incelemesi
2025 69. kitabı
Gerçekten akıl sağlığımı korumak için çok uğraştım, karakterleri yaşadıkları yaşıyor oldukları olayları. Kendimden çok ödün vermeye çalıştım okurken ama yok yani bende de bir yere kadar. O bir yerde bu kitap oluyor sanıyorum ki. Ben bu kitapı çok merak ediyordum okumadan elime geçmeden önce o kadar çok okumak istiyordum ki yani elime geçse de okuduğum kitapı yarıda bırakıp bu kitapa koşabilirdim. Ama işler tabikide düşündüğümüz gibi gitmedi aksine ben bu kitapı yarım bırakmamak için başta da dediğim gibi çok kendimden ödün verdim ne olursa olsun kitapı bitiriyim de seviyor muyum sevmiyor muyum onu sonra görücektik. Çünkü belki sizinde öyle huylarınız vardır bir kitapı yarım bırakmak hiç bana göre değil. O yüzden allem ettim kallem ettim kitapı bitirdim. Çok şükür yarabbim jsjsjsj Konusundan hiç bahsedemeyeceğim çünkü girersem o yollardan çıkmam bayağı zor olur ki ben bile kitapa başlamadan arka kapağını bir okuyayım dedim 2 kere baştan bir daha okudum. Ben gerçekten bu kitaptan beklediğim karşılığı hiç bir şekilde alamadım baştan sona "bitsede gitsek" tarzında okudum hiç bir olayda bir heyecanlanma ölen karakterlere üzülme zerre bir duygu yansıtamadı bana ve en çokda üzüldüğüm şey kapağının bu kadar güzel tasarlanması ama içinin bedbaht olması. Çok büyük umutlarla başlamıştım ama anlamış olduk ki kitapı kapağına bakarak yorumlamayacağız hiç bir zaman. Sonra olan 400 sayfa okumuş okuyucuya oluyor. SOİLER OLABİLİR! Bu arada kitapta kadın karakterin sevdiği adama karşı olan sadakatine hayran oldum gerçekten. O kadar kafam karıştı ki yani ilk başlarda ben ikizi ile olacak zannediyordum sonra baktım diğer adam ile oldu derken tekrar ikizi ile bir şeyler yaşadı. Sonrasında ne kadar çok kızın elinde olmayıp
2025 45. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 21:28
; 9/10 uzun bir aradan sonra ilk defa bir kitabın yorumunu yazmak için bu kadar heyecanlıyım. çünkü kitap inanılmaz iyiydi! öncelikle beklentilerimi aşırının aşırısı üstünde karşıladığını söylemeliyim, çoğunluğun kitabı sevmediğini görünce benim bayılacağımı zaten biliyordum... şimdi şöyle kitaba ne beklentisiyle başladığınız çok önemli. benim gördüğüm editlerden sonra tek beklentim düşmanları okumaktı. aşk sonraki planda, iyi olan şeylere yer yok saf bir nefret bekliyordum ve öyle de oldu. bu kitap benim kalbimi kırdı daha doğrusu içindeki o kötücül saf nefret kalbimi kırdı ve bu işte beklediğim şeydi! ben romantik şeylerden ağlamaktan hoşlanmam romantik şeylere de çok ağlamam zaten ama kırıcı, rencide edici, kalp parçalayan ve gururumu inciten şeyleri okuyup hissedip ağlamak favorim. biraz hastalıklı bir düşünce gibi ama ne yapabilirim ki benim duygularım da böyle işliyor ehehehe. bradshaw kalbimi öyle bir kırdı ki onu aşık olmamak imkansız gibi bir şeydi zaten en başından belliydi. gri karakter değil, siyah karakter değil ne bileyim bunun bir rengi yok bence bradshaw direkt kötü adam. ölüm makinesi. duygu yoksunu. kaba. nezaketten uzak. asla iki defa düşünmeyen bir adam. o an siniri bozuksa ve istediği bir şey olmadıysa önüne çıkan her şeyi parçalara ayırır. nell'e de tam olarak bunu yaptı. neyse ki bunny de kırılgan bir karakter değildi ki inanılmaz bir nefret öyküsü çıktı ortaya. dişe diş, kana kan. bones bir vurduysa bunny iki vurdu. bones kopardıysa bunny kırdı. bones deldiyse bunny deşti. muhteşemdi. elbette bones bu nefrette bir adım öndeydi ve bazı yaptığı şeylerde oturup ağladım, benim başıma gelse ben zaten bu duygu karmaşasıyla hayatta kalamazdım ama bunny bile etkilendi yani bazı olaylardan. ve aslında okurken aşk sıfır gibiydi tamam bir çekim vardı ama
Duygu ve Düşünce
Beni Geride BırakK. M. Moronova · Pukka Yayınları · 2025492 okunma
Bu kitap psikoloğa götürür ama ben bayıldım
2025 61. kitabı
Okunma: 18 Ağustos 2025 21:03
Eğer karanlık askeri romantizm ve bolca smut seviyorsanız bu kitap tam da size göree. Önce bir konudan bahsetmek istiyorum. Herkes bu kitaptan nefret etmiş, içindeki ögelerden rahatsız olmuş falan. Arkadaşlar yazarımız zaten kitabın başına kocaman bir uyarı bırakmış. “Eğer bu ögelerden rahatsız oluyorsanız lütfen bu kitabı okumayın” da demiş. Yani kocaman uyarıyı görerek ve ne okuyacağınızı bilerek bu kitaba başlıyorsanız sonrasında da kitaba dil uzatmayın bir zahmet. Tetikleneceğin unsur varsa okumayadabilirdin sonuçta. Neyse ben önce kitabın konusundan başlayacağım. Şimdi ana karakter kızımız Nell Gallows, yeraltı timinde çalışıyor. Toplamda ise üç tane yeraltı timi var; Riot, Hades, Malum. Hades timi, ortalığı kasup kavurmaları için gönderilen tazılar diye betimleniyor. Riot timi, hainlerin infazını yapıyor. Malum timi ise kimsenin gidemediği yerlere gidiyor. Ama bu üç tim de birbirlerinden nefret ediyorlar. Özellikle de herkes Riot timinden nefret ediyor. Yeraltı timinde çalışabilmek için kötü olmanız gerekiyor baya bi. O yüzden normal hayata dönmek askerleri aşırı zorluyor. Ve yeraltı timinden çıkış yok. Ya ölmeniz gerekiyor ya da özgürlük kartını kazanmanız. Kitabımız iki yıl önce Riot timinin tüm askerlerinin Patagonya denilen bir yerde öldürülmesiyle başlıyor. Herkes ölüyor ama Nell yaşıyor. İnsanlar da onu suçlu olarak görüyorlar. Bir tarafta da Eren ve Brawsley kardeşler var. Burada yazara şunu sormam lazım jzjmzjkzmkjz kitaptaki tüm karakterlerin isimleri yabancıyken Eren niye türkçe isim kullanıyor?! Belki çeviri hatasıdır bilemiyorum ama rahatsız etmedi. Sadece garipsedim biraz. Eren, Malum timinin çavuşu. Brawsley ise orada asker. Ama en korkulan askerlerden biri ve takma adı Bones. Eren, Riot timi öldürüldükten sonra Nell’i Malum timine getirtiyor.

K. M. MoronovaYazar · 0 kitap
KM Moronova her zaman hikaye anlatmayı sevmiştir. Korku ve romantizmin de olduğu karanlık fantezileri okumaya ve yazmaya bayılır. Genellikle bahçesinde dinlenirken çiçek kuruturken ve kahve içerken bulunur. Partneriyle birlikte ormanı keşfederek ve anlatılacak daha yıkıcı hikayeler hayal ederek vakit geçirmeyi sever.