Kara Kitap

İlk Yayın Tarihi:
2022
İkinci Adam Yayınları

2022 122. kitabı
Lectus Piris, pastanede çalışan iyi niyetli birisidir. Bir gece gördüğü rüya, onu oldukça şaşırtır. Zira hiçbir fikri olmadığı, tanımadığı kimseler kendisi hakkında bir konu üzerine tartışıyordur. Tüm gün o rüyanın etkisinde kalan kahramanımız, iş dönüşü eve giderken beklenmedik bir anda karşısına çıkan adamlar onu yabancısı olduğu farklı bir dünyaya götürürler. Zira ona verilen önemli bir görev vardır. Bakalım kahramanımız bu yeni dünyaya ayak uydurabilecek mi? Ve verilen görevi başarıyla yerine getirebilecek mi? Iyilik ve sevgi gibi erdemleri çok güzel bir şekilde kaleme alan yazarımız, tamamen farklı bir dünya kurmuş. Irklar, karakterler, olaylar çok farklı bir dünyada çok farklı bir şekilde geçiyor. Sihirlerin, büyülerin insanüstü özelliklerin okurken keyif veren bir yanı vardı. Bu yüzden çabucak bitirdiğimi söylemeden geçemiyorum. Fantastik severler bu kitaba da göz atmalı diyorum.
2022 31. kitabı
Henüz genç olan Lectus, bir gün eve dönerken beklenmedik bir yerde bulur kendini. Her yer ak pak ışık içindedir. Çevresinde ise çember biçiminde oturmuş kimseler vardır. Taht olduğu belli olan yerde ise Laude, tüm Sanctusların en başı. Neden, nasıl oraya geldiğini anlamayı bırakıp yapılan konuşmalara kulak verir. Çok geçmeden ise oraya ait olduğu, gerçekleştirmesi gereken büyük bir amacının olduğu kendisine söylenir. Duruma oldukça hızlı alışan Lectus'a Patria öğretmenlik yapacaktır. Doğuştan içinde var olan yeteneklerini hızla geliştirmesi gerekiyordur. . Kara Kitap'ı bulmaya çıkmadan önce sarayın derinliklerinde tutsak olan Yohan'la karşılaşır. O da bir Sanctus'tur ancak Seonsa ırkından olan Umiru'yla birbirini sevdikleri için kızı sonsuza dek Raj'a gönderirken adamı da tutsak etmişlerdir. Lectus ise okuduğu betiklerden bu ikiliyi birleştirmek için yola koyulur. Raj'a girmesi bile olağan dışı bir durumken oraya gidip de dönen yoktur. Ama yine de dinlemeyecektir söylenenleri. . Anka Kuşu'nun abisi Kein Corvus'la tanışıyoruz. Lectus'u benimserse ona yardım edip bir yaşam uzunluğundaki köprüyü kanatlarında geçirecektir. Amaç ışıktan oluşan şelaleye varmak, Santus olabilecek suyu almaktır. . Eski iki dost, yeni iki yağı olan Laude ile Goroziak, Kara Kitap için savaşmaya başlarlar. Henüz yeteneklerini yeni yeni öğrenen Lectus Piris'se savaşın can damarıdır. Büyük bir savaş başlar, kıyımlar, ölümler, yıkımlar olurken tutsak düşen Kerpale işkence görür. Kitabı kullanabilmek için tüm ırklardan kan gerekmektedir. Ancak iki yan da oldukça zekidir. . Peki, Yohan Umiru'yla kavuşacak, Kara Kitap açılacak, Lectus'un arkadaşları Bellus ile Wisker ait oldukları ırka alışacak, savaş sonlacak mı? Yeryüzünü bu kez hangi güç yönetecek? . Yerli fantastik olan L.P. tümüyle yeni ırklardan
Fantastik
Lectus PirisÖmer Batuhan İspir · İkinci Adam Yayınları · 07 okunma
"Kara Kitap bu dünyada sadece bir kişinin emrine verilmişti. Laude’nin kardeşlerinden Vladar. Bu kitabı sadece o kullanabilirdi. Bu ona Tanrı’nın bir armağanıydı. Vladar, Sanctus olduğunu öğrendiğinde Tanrı’ya bir şey için dua etti. En iyi olabilmek için, kader kitabına yazılmış yeryüzüne hükmedecek kişi olmak için, ancak bu onun görevi değildi. Bunu yeryüzünün sonu geldiğinde yapacak olan başka birileri vardı. Fakat Tanrı onun bu duasını geri çevirmek istemedi. İstediği şeyi vermese de ona bir kitap verdi. Kendi ömrü boyunca tüm yeryüzüne Sanctuslar hükmedecek, yani iyilik ve adalet dolu bir çağ olacaktı. Vladar kitabı kullanarak tüm ırkları iyiliğe adanmış varlıklarmışçasına bu yolda kullandı."
Kitap