Dönüşüm (Shifters) Serisi 6

7.910 üzerinden
76 kişi
2025 14. kitabı
Okunma: 22 Haziran 2025 02:50
Merhabalar, Uzun zamandır inceleme atmıyorum çünkü 1 kitap da 1 aydan fazla kalmışım. Tabi bunun suçlusunu kitap ilan etmeyelim maalesef en büyük suçlu benim. Havalar ısındığından itibaren bendeki o bıkkınlık ve sıkılmışlık durumu arşa çıktığından ötürü ki ben bir türlü kitap okuma düzenimi koruyamadım ve 1-2 hafta neredeyse hatta daha fazla bile olabilir kitapsız geçirdim pişman değilim bazen en çok sevdiğiniz şey de olsa bazı şeyleri biraz yarıda bırakmanız, biraz ara vermeniz gerekebiliyor sağlınız için. Sağlık derken ruh sağlığı çünkü gerçekten kötüydüm ve kitap okuyunca geçecek gibi olmadığı gibi kitabı da okusam boşa harcayacaktım o yüzden. Neyse kitap kedigiller familyasının son kitabı. Son kitabımızdan beklenti olarak biraz daha farklı olsa da genel beklentiyi sağladı. Kitap serisi direk aksiyon, macera ve dram dolu olduğu için bu kitap da aynı şekildeydi hiçbir fark yoktu. Beklentimi bu yüzdem bir noktada farklı olduğu için karşılamadı son kitap olarak daha farklı bir konudan yazılmasını beklerdim yani savaş evet mutlu son evet ama özellikle kedigiller konseyine de Faythe’nin özellikle feminist-kedi olarak bir el atmasını da beklerdim bunları okumuş olsaydım kendimi daha iyi hissederdim. Sonunu bir noktada tahmin ettim ve sonu sonunda tahmin ettiğim gibi oldu ee tabi %50 şans vardı 2 tahminden biri illa ki gelicekti ben tek de vurdum mutlu etti mi çok tatmin etmedi beni bir noktada çünkü Faythe normalde Marc’ı sevse bile Jace, Faythe’ye daha iyi geliyordu ve Jace 2. Sevdiği kişi olduğu için bence biri birini gerçekten seviyorsa 2. Bir kişiyi seveceğini ya da sevmeye ihtiyaç duyacağını düşünmüyorum o yüzden beklentimden farklı oldu ama dediğim gibi 2 son vardı bu son da tatmin etti. Kitap serisini ben sevdim seriye puan vericek olsam 10 üzerinden 7 veririm
2021 182. kitabı
Okunma: 08 Eylül 2021 22:25
Bence alışmamış olan kedili serimiz oldukça başarılı. Arada hatırlatmalar yaptığı, kısaca serinin diğer kitaplarından özetler geçtiğini söylemeliyim. Ama melek, vampir, kurt adamlardan sonra kediler ilginç ve güzel geldi. Ve güçlü bir kadın karakter okumak çok ama çok harikaydı !!! Hiç bir kitapta, diZide ve filmde bu kadar dayak yiyen bir karakter olmamıştı :) ve bir kez daha baş karakterimiz Faythe ile gurur duyuyorum ve tebrik ediyorum!! Harikasın !!! Tüm kitap boyunca nefesimi tuttum. Her satırı savaş, kavga, ölüm.. heyecan.. merak.. Bu güzel seriyi bitirmek mutlu hissettirdi beni :) Bence kediler bir şansı hakediyor. !
Fantastik Bilim Kurgu
LiderRachel Vincent · Pegasus Yayınları · 2013215 okunma
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
·464 syf.·
2024 117. kitabı
Spoiler! Dönüşüm serisinin sonuna geldik... Faythe ve Gurur Sürüsü’nün, konsey üyeleriyle yaşadığı sorunların sonunda bir savaşa girecekleri zaten belliydi. Faythe’in babası ölünce, Gurur Sürüsü’nün başına geçiyor. Ancak önceki kitaplarda da sorun çıkaran Calvin Malone, Faythe’i lider olarak kabul etmiyor ve onun yerine kendi seçtiği bir kişiyi sürünün başına getirmeye çalışıyor. Faythe, hem hakkı olan liderlik için hem de Gurur Sürüsü’nün geleceği için bu savaşı kazanmak zorunda olduğunun farkında. Faythe’in kendi ayakları üzerinde duran, güçlü bir karakter olması beni hep etkilemiştir. Tüm hazırlıklar ve stratejiler yapılıyor ve sonunda savaşı kazanıyorlar. Calvin ve pislik oğlu Dean öldüğünde nasıl mutlu oldum anlatamam! Tabii bir de Faythe’in özel hayatında, Marc ve Jace arasında bir seçim yapma durumu vardı. Marc o kadar mükemmel bir karakter ki, her zaman Faythe için elinden geleni yaptı, son olaylardan sonra da onu asla yalnız bırakmadı. Böyle bir karakterin seçilmemesi zaten mümkün değildi. Genel olarak güzel bir sondu. Kedi serisini gerçekten sevdim.
2019 2. kitabı
Okunma: 28 Mart 2019 12:54
Dönüşüm serisiyle lise ikide tanışmıştım sanırım. Faythe’nin hikayesini ilk okuduğumda çok etkilenmiştim. -İlk kitabının ismi serseri- Fantastik roman sevmiyorsanız tabi ki önermem. Ancak ben ne kadar büyüsemde fantastik tarzda, macera, aşk dolu romanları okumaya devam edeceğimi söyleyebilirim. Bir kere bu tarz romanlar sayesinde kitap okumaya başladım ve iyi ki de başlamışım diyorum. Neyse, romana gelelim. Faythe bir çok erkek kardeşten sonra doğan ailenin tek dişisi, dişi diyorum çünkü onlar kedigillerden. Yapmayı en çok sevdiği şey siyah bir kedi-jaguar halini alıp ormanda kardeşleriyle ve tabi ki Marc’la birlikte yarışmak, avlanmak. Tabi bunların dışında ilk romanda onu bu kadar sevmemi sağlayan şey kendi başına çok iyi idare edebilmesiydi. Tüm zorluklardan çoğunlukla aklıyla ve diliyle, birazda bileğinin kuvvetiyle çıkabiliyordu. İlk romanları gerçekten keyifliydi ama sonlara doğru yazarın biraz yazmak için yazdığını söyleyebilirim ama yine de bende güzel bir hatırası olduğu için tüm seriyi bitirmek istedim. Son kitabı internette pdf olarak indirip okudum. Devamı gelse yine okurum, benim gibi bu tarzda kitapları seviyorsanız okuyabilirsiniz. Teşekkürler..;)
·464 syf.·
2019 7. kitabı
Seriyi severim, çıktığı dönemlerde böyle sert kadın karakterlere sahip kitaplar bulmak kolay değildi ve doğru söylemek gelirse her ne kadar tahammül edilemez noktaları olsa da Faythe karakteri bana iyi geldi. Özellikle “bir kadının hayattan tek beklentisi koca ve birkaç çocuktan ibaret olmamalı” mottosu, on altısında aşık olup on sekizinde evlenen, aşkı için deliliklerden delilik beğenen onca karakterin içinde her şeye rağmen saygı duyulasıydı. Aslında seride bir kızın, erkek egemen toplumda kendini ön plana çıkarıp o toplumun isteklerini değil kendi isteklerini yapması ve özgürlüğü için ayakta durmaya çalışmasını konu alıyor ki ben buna son derece saygı duyarım. Karakterin tüm yaptığı çocukça davranışlar, aslında ondan beklenen annelik ve eşlik gibi vazifeleri reddetmesi ve evlenmek yerine okumayı seçmesi gibi zekice hareketlerinin gölgesinde benim için. Kocanın yanında dur çocuk büyüt diyen sistemin içinde yancı değil de lider olmak için savaşması ise ayrı bir güzellik. Bu tarz kitaplarda olaylardan çok mesajlara takılırım. Bu kitabın mesajlarını doğru buldum. Benim için serideki tek eksik finaldi. Final aşırı boş ve eksik kalmıştı. Yazar kalan hikayeyi okur hayal etsin istemiş ancak bu derece geniş bir kısmı okurun hayaline bırakacaksan altı kitabı ne diye yazdın? Kızın liderler arasında kabul görüp görmeyeceği, kendi sürüsünün kaderi, lider olarak yaptıkları hiçbir şey yok kitabın sonunda. Benim için müthiş bir hayal kırıklığı. Ne yani, hepsi boş bir koltuk sevdası ve ünvan savaşı mıydı? Sen bir lider olacaktın, diyelim ki oldun. Diğer kızlar için ne yaptın? Senin gibi karşı koyamayanlar için? Alfası olduğun sürü için? Sevdiğin adam için? Cevabı var mı? Yok. İntikam temalı bir oyun, meydan okumalar, gövde gösterisi. Eee, savaş bitti mi? Hayır? Biter mi? Hayır. Ama