Limoni Ölüm

Destek Yayınları
Sıralamalar

2024 144. kitabı
Okunma: 19 Kasım 2024 19:26
Serinin ikinci kitabı Limoni Ölüm ' ü de bitirdim ;) Tekrarlar biraz sıktığı için üçüncü kitaba biraz ara vereceğim :( Sanki kopyala yapıştır yapılmış çok bölüm vardı :( Yine de teşekkürler Kıymetli Ayşe Erbulak ...
2017 54. kitabı
Okunma: 28 Ağustos 2017 00:00
POLİSİYE MACERA TÜRÜNDEKİ ROMAN HAFİYE KARILAR SERİSİNİN İKİNCİ KİTABI. Birbirinden bağımsız gibi görünen 2 cinayeti bakalım cevval hafiyelerimiz çözecek mi? Kaçar mı :) Roman içerisinde çok tekrarlar olmasaydı okuması daha keyifli olacaktı. Buna rağmen merak duygusu sonuna dek okunmayı sağlıyor. Sırada serinin 3.kitabı var bakalım onu ne zaman okuyacağım ;)
·416 syf.·
2023 8. kitabı
Polisiye dozu son derece düşük bir kitaptı. Daha çok, vıcık vıcık evlilikleri süresince (küfür konusunda yaratıcılığınızı zorlayacak kadar sinir bozucu) bir adamın (salak mı bu acaba diye düşündüren) bir kadının başını yemesini okuyoruz. Kitabı elime alırken beklentim çok farklıydı, bir miktar hayal kırıklığına uğradığımı söyleyebilirim.
2019 131. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2019 21:04
Limoni Ölüm: Metin'nin ani ölümüyle karısı Sibel yıkılır. Katil zanlısı olarak Metin'in eski eşi Sertaç, Sibel'in eski nişanlısı Bilgin. Ve tabii acılı eş Sibel. Peki gerçek katil kim? Bunlar mi yoksa sürpriz bir isim mi? Hafiyelerimiz Meral ile Zeynep bu işe Sertaç'ın ısrarıyla el atarlar. Ama işin içinde Hristiyan cemaati, eski eş-nişanlı öfkesi, medya... Ne ararsan var. Yukarıdakiler kısaca konu idi. Bir de naçizane görüşlerimi yazmalıyım. Yoksa olmaz. :) Kitabı çok beğendim. Evet gereksiz uzatılan kısımlar vardı ama bu da Sertaç, Metin ilişkisini anlamak için elzemdi. Hele sonu beni bitirdi. Hafiye Karılar serisi 3 kitaptan oluşuyor. Çok Şekerli Ölüm, Limoni Ölüm ve Ödüllü Ölüm. Bu serisinin iki kitabını okudum kalanın da siparişi verildi. Hatta hızını kesemeyip bütün Ayşe Erbulak kitaplarını aldım. Bilmem ne kadar sevdiğimi anlatabildim mi? Velhasıl deyip bağlayalım. Okumanızı öneririm efendim.
Limoni Ölüm
2026 7. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 18:52
Ayşe Erbulak’ın yaz tatilinde ÇOK ŞEKERLİ ÖLÜM kitabını okumuş ve beğenmiştim. Bugün LİMONİ ÖLÜM kitabını bitirdim.Şunu söyleyebilirim ki akıcı,rahat okunabilen kitap arıyorsanız bu yazarın kitaplarını okuyabilirsiniz. Ama kitaplar sayfayı çevirdikçe merak uyandırıyor mu?Hayır. Bu kitabı Dedektif Kadınların araştırmaları,ipuçlarını birleştirerek sonuca ulaşmalarını bekleyerek okudum. Dedektif kadınlardan 180.sayfada anca bahsediliyor.Onun yerine kahramanların yaşadıklarını anlatıyor. Olay son 5 sayfada apar topar olaylar çözüüyor ve bitiyor. En başta söylediğim gibi akıcı bir kitap okumak isterseniz önerebilirim ama şaşırtıcı ve merak uyandırıcı mı? Hayır.
2026 1. kitabı
Metin’den nefret ediyorum. Manipulatif, bencil, narsist ve ezik Metin’den o kadar nefret ediyorum ki cogu zaman sinirden kitaba mola vermek zorunda kaldim… Lavuk korkunc biri oldugu yetmiyormus gibi bir de Sertac’in hayatini mahvetti. Bu arada saka bir yana, kitaba biraz onyargili yaklasmistim, turk edebiyatindaki dedektiflik kitaplari kliselerden ibaret olur diye dusunmustum ama o kadar da degildi, kitabi oldukca sevdim. Belki de kitabin buyuk bir bolumu dedektiflik “maceralari” anlatmaktansa olayin arka planini yani Sertac ve Metin’in hikayesini detaylica anlattigi icin oyle hissettirmistir, bilemiyorum ama barindirdigi basit kliseler o kadar da goze batmadi. Ek olarak yazarin ilahi bakis acisini zaman zaman sorguladim cunku kitap agirlikli olarak Sertac’i anlatiyorken bir anda diger karakterlerin detaylarina yumusak bir gecis yapamadi gibi hissettim. Ama cok buyuk bir problem mi, tabii ki hayir. Yine de yazari coook sevdim.
2026 14. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2026 00:00
"LİMONİ ÖLÜM" ‘’Sizler kesin olarak yanlış anlıyorsunuz. Evet, evliydi ama bizim ilişkimiz onların evliliği bittikten sonra başlamıştı, sadece boşanmamışlardı’’ dedi. ‘’Klasik ikinci kadın yalanıdır hanımefendi bu. Biz sorgularımız esnasında bu cümleyi kaç kere duyduk biliyor musunuz? Merak duygusunu daha ilk sayfada diri tutan, biz okurları hiç oyalamadan iç içe geçmiş karanlık bir cinayet ağının tam ortasına çeken roman: Medcezir Dedektiflik Bürosu’nun kapısı yeniden aralıyor. "Hafiye Kadınlar" serisinin unutulmaz ikilisi Meral ve Zeynep, bu kez bizi çok daha karmaşık, sırlarla dolu ve sarsıcı bir hikâyeye davet ediyor. Her şey bir cinayetle başlıyor. Ardından bir cinayet daha... Medya sektöründe hırsla zirveye tırmanırken bir anda dibe vuran genç bir kadın. Karısına deliler gibi âşık görünen ama aynanın öbür tarafında bambaşka bir yüzü saklayan bir adam. Tüm bu karmaşanın ortasında, sessizce yükselen bir tarikatın gölgesi ve en sonda geriye kalan tek şey: acılı iki aile. Medcezir Dedektiflik Bürosu'nun çözülmemiş dosyalara duyduğu iştah, onları birbiriyle bağlantılı iki ölümün ardındaki kirli sırlara doğru sürüklüyor. İlk cinayetin bıraktığı gölgeler henüz dağılmamışken ikinci ölümle birlikte işler iyice sarpa sarıyor. Ancak en sarsıcı olanı Metin'in ölümü... Yüzeyde intihar gibi duran bu olay, detaylar masaya yatırıldıkça yerini soğuk bir cinayetin izlerine bırakıyor. Dışarıdan kusursuz bir aşk hikâyesi gibi görünen evliliğin arka planı açıldıkça, Metin'in karanlığa bulanmış ilişkileri bir bir gün yüzüne çıkıyor. Sertaç ve Metin'in evliliği, çatlaklarla dolu bir yapboz gibi; her parça yerine oturdukça gerçeğin rengi daha da koyulaşıyor. İz sürücüleri İstanbul'dan Kanada'ya uzanan gizemli bir yolculuğa çıkarıyor... İzler, Meral ve Zeynep'i İstanbul'un
2026 39. kitabı
Selammm Medya sektöründe kariyer basamaklarını hızla tırmanan Sertaç, çalışkanlığı ve azmiyle çevresinde saygı duyulan bir kadındır. Eşi Metin ise karikatüristtir. Ancak yıllardır çizdiği karikatürler beklediği ilgiyi görmez ve bir türlü başarıya ulaşamaz. Evin bütün yükü zamanla Sertaç'ın omuzlarına biner. Sürekli çalışan, para kazanan ve evin ihtiyaçlarını karsılayan kişi odur. Metin ise çoğu zaman evde vakit geçiren, ev işleriyle ilgilenen ve rahat bir yaşam süren biridir. Buna rağmen sürekli yeni taleplerde bulunur. Sık sık ev değiştirmek ister, yeni eşyalar aldırır ve bütün masrafları eşinin karsılamasını bekler. Sertaç, kocasına duyduğu büyük aşk nedeniyle onun hiçbir isteğini geri çevirmez. Ancak bu durum zamanla çifti büyük bir borç batağına sürükler. Günün birinde Sertaç, Metin tarafından aldatıldığını öğrenir. Yaşadığı büyük hayal kırıklığının ardından boşanma kararı alır. Daha sonra Kanada'ya yerlesir ve burada Peter adında bir adamla yeni bir hayat kurar. Metin ise Sibel isimli bir kadınla evlenir. Ancak yıllar sonra beklenmedik bir olay yaşanır. Metin evinde fenalaşarak hayatını kaybeder. İlk bakışta doğal bir ölüm gibi görünen olay, adli tıp raporuyla farklı bir boyut kazanır. Metin'in zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çlkar. Soruşturmayı polis memuru Deniz ile Medcezir Dedektiflik Bürosu'nun deneyimli dedektifleri Zeynep ve Meral üstlenir. Araştırmalar sırasında Sertaç'ın babasından oldukça önemli bilgiler edinirler. Metin ve ikinci eşi Sibel'in son yıllarda Türk Hristiyan cemaatlerine katıldıkları öğrenilir. Üstelik sadece katılmakla kalmamış çesitli misyonerlik faaliyetlerinde bulunarak geçimlerini sağlamaya başlamışlardır. Cinayet soruşturması derinleştikçe şüpheli sayısı da artar. Kanada'dan ailesini ziyaret etmek için Türkiye'ye gelen Sertaç,
2025 215. kitabı
Merak duygusunu daha ilk sayfada diri tutan Limoni Ölüm, okuru hiç oyalanmadan iç içe geçmiş karanlık bir cinayet ağının tam ortasına çekiyor. Çok Şekerli Ölüm’de sevip sahiplendiğimiz Meral ve Zeynep, bu kez çok daha sert, çok daha sisli bir dünyanın kapısını aralıyor. Medcezir Dedektiflik Bürosu’nun çözülmemiş dosyalara duyduğu iştah, onları birbiriyle bağlantılı iki ölümün ardındaki kirli sırlara doğru sürüklüyor. İlk cinayetin bıraktığı gölgeler henüz dağılmamışken ikinci ölümle birlikte işler iyice sarpa sarıyor. Fakat en sarsıcı olanı Metin’in ölümü… Yüzeyde intihar gibi duran bu olay, detaylar masaya yatırıldıkça yerini soğuk bir cinayetin izlerine bırakıyor. Dışarıdan kusursuz bir aşk hikâyesi gibi görünen evliliğin arka planı açıldıkça, Metin’in karanlığa bulanmış ilişkileri bir bir gün yüzüne çıkıyor. Sertaç ve Metin’in evliliği, çatlaklarla dolu bir yapboz gibi; her parça yerine oturdukça gerçeğin rengi daha da koyulaşıyor. İzler, İstanbul’un kalabalığından Kanada’nın soğuk nefesine uzanan gizemli bir misyoner cemaatine çıkıyor. Genç kadınların duygusal zaaflarından beslenen, aynı zamanda maddi manipülasyonlarla onları kuşatan bu örgüt, romanın gerilimini bambaşka bir seviyeye taşıyor. Ve Metin’i öldüren kişinin kimliği ortaya çıktığında hikâye adeta yerinden fırlıyor; o ana kadar kurduğun tüm tahminler bir anda altüst oluyor. Ayşe Erbulak, Limoni Ölüm’de kadın dayanışmasını, insan ruhunun kırılgan noktalarını ve cemaatlerin karanlık mekanizmalarını ustaca bir polisiye örgüyle buluşturuyor. Meral ve Zeynep’in zekâsı, cesareti ve inadına benzer bir dirençle ilerleyen soruşturma, sayfaları çevirdikçe daha da sürükleyici hâle geliyor. Limoni Ölüm; ihanetle gölgelenmiş ilişkilerin, gizli yapılarla örülmüş karanlık bir dünyanın ve kadınların bitmeyen

Ayşe ErbulakYazar · 9 kitap
Oyuncu, karikatürist Altan ERBULAK'ın kızı Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan sonra babasıyla birlikte tiyatroyla tanıştı. Çeşitli yayın organlarında çalıştıktan sonra babasının ölümü hayatında değişiklikler yarattı. 1987 yılında Ali Poyrazoğlu ile ''Seçimler'' adlı oyunda sahne aldı. Tiyatroya olan düşkünlüğü nedeniyle çok iyi bir kariyerden ayrılıp, İstanbul Belediye Tiyatrosu'nda günde 40 bin liraya arkadan geçen kızı oynamaktan çekinmedi. ''Tiyatro sahnesi kurtlar sofrasıdır'' diyen yakın arkadaşlarının sözlerinden sonra tiyatroya veda etti; ''Tiyatroyu çok sevdiğim halde bırakmak zorunda kaldım. Ben hiçbir zaman kurt olamam diyor. Şu an Norveç'te eşiyle birlikte yaşıyor, orada oyunculuğa devam ediyor.