Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Tutanaklar - Belgeler

Lozan Barış Konferansı - 8 Cilt Takım

Kolektif

Lozan Barış Konferansı - 8 Cilt Takım Sözleri ve Alıntıları

Lozan Barış Konferansı - 8 Cilt Takım sözleri ve alıntılarını, Lozan Barış Konferansı - 8 Cilt Takım kitap alıntılarını, Lozan Barış Konferansı - 8 Cilt Takım en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Musul Vilayeti, Irak'ın değil, Anadolu'nun bir parçasıdır.
Sayfa 347 - YKY
400 Yıllık Türk toprağını istemiyoruz heyhat!
Lord Curzon, Türkiye'nin Batı Trakya'yı egemenliği altına almak isteyip istemediğini sordu. İsmet Paşa, Türkiye'nin Batı Trakya üzerinde egemenlik isteğinde bulunmadığı karşılığını verdi.
Sayfa 21 - YKY
Reklam
İsmet Paşa ve heyeti Limni Adasını unutuyor şaka gibi :)
Türk Temsilci Heyeti, çok önemli bir noktayı, Limni Adasını unutmuştur. Oysa Limni'de boğazların savunması için gereklidir.
Sayfa 110 - YKY
Lord Curzon'dan İsmet İnönü'ye:
Ankara'nın Kürt milletvekillerine gelince, onların nasıl seçilmiş olduklarını kendi kendime sormaktayım. Halk oyuyla seçilmiş tek bir milletvekili var mıdır? Bütün bu insanların doğrudan doğruya atanmış oldukları ve bunlar arasında bir takımının, dil bilmedikleri için, Meclisin çalışmalarına katılmadıkları herkesçe bilinmektedir. Bu yüzden, Ankara'da, Kürt topluluğunun [cemaatının] Parlamentoda temsil edildiği iddiasına çok ağırlık vermek gerektiğini sanmamaktayım.
Sayfa 360 - YKY - Musulda ki Kürt nüfusu tartışması
Kuyruklu yalan! İng.'nin köpeğidir.
Milletler Cemiyeti Meclisi, büyük ölçüde, tarafsız Devletlerin temsilcilerinden kuruludur; bu Meclis çıkar düşüncesinden uzak ve kesin olarak tarafsızdır; büyük bir moral gücü vardır.
Sayfa 393
İsmet Paşa:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti, Türklerin olduğu kadar Kürtlerin de hükümetidir.
Sayfa 350 - YKY
Reklam
"Zaten, Anadolu'yu tanıyanlar bilirler ki, gerek töre, gerek gelenek ve görenek bakımından, Kürtler, hiç bir yönden Türklerden farklı değildirler; ayrı diller konuşmakla birlikte, bu iki halk, soy, inanç ve görenek bakımından tek bir bütün meydana getirmektedir.
Sayfa 347 - YKY
Aldığımız bütün bilgiler göstermektedir ki, Kürtlerin kendi bağımsız tarihleri, görenekleri, gelenekleri ve karakterleriyle, özerk bir soy olarak ortaya çıkmaları gerekmektedir. Yönetimimizin amaçlarından ve gerçekten - tam olmasa bile - elde edilen sonuçlardan biri, bu bölge için bir özerklik sistemi kurmak olmuştur; bu mahalli özerklik sisteminin kendi yönetimi ve yazılı bir Kürt dilini öğretmeye çalışacak kendi okulları olacaktır. Bu koşullar altında, neden bu halk Ankara'ya teslim edilsin ve niçin orada bir plebisite baş vurulsun? Bu plebisiti isteyen Ankara'dır; Kürtler hiç bir zaman plebisit istememişlerdir. Bu zavallı halk, bunun ne anlama geldiğini de bilmemektedir. Bu yerlerde yaşayan Araplarla Türkler de hiç bir zaman plebisit istememişlerdir. Plebisit isteyenler, yalnız Ankara Türkleridir. Bununla birlikte, İsmet Paşa, az önce, bir halka istemediği bir şeyi zorla kabul ettirmenin çağdaş düşünceye aykırı olduğunu söylemiştir. Üstelik, bu Kürt ülkesinin bütün ekonomik ilişkileri, kuzeyle değil, güneyIedir. Bu ekonomik bağların kesilmesini haklı gösterecek ne bulunabilir?
Sayfa 360 - 3. baskı - Mayıs 2001
Yeme bizi İsmet paşa!
Türk Temsilci Heyeti, Musul vilayetinin Türkiye'ye geri verilmesine ilişkin isteğinden hiç bir şekilde vazgeç­memiştir.
Sayfa 344 - YKY
Lozan Tutanaklarında Geçen İfadeler Irkçı Yalanları Açığa Çıkarıyor
Son savaşlarda Kürtlerin kötü dövüşmüş olduklarının söylenmesine gelince, Türk Temsilci Heyeti, Dünya savaşına ve Bağımsızlık Savaşına katılmış Türk ordusunun bütün komutanlarının, yurdun kurtuluşu için Kürt halkının yaptığı hizmetleri ve katlandığı fedakarlıkları saygı ve hayranlıkla belirttiklerini söylemeyi bir ödev bilmektedir. Özellikle, Sultan'a ve [şimdi] ortadan kalkmış İstanbul Hükümetine karşı savaşta, düşmanlarımızın saldırısına uğramış Anadolu'nun çeşitli cephelerinin savunulmasında olduğu gibi, Yunanlıların tam bir bozgunuyla sonuçlanan saldırıda, aynı amaca varmak ve aynı ülküyü gerçekleştirmek için Kürtlerle Türkler tam bir işbirliği içinde çalışmışlardır.
Sayfa 349 - 3. baskı - Mayıs 2001
20 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.