2021
Thesesus Yayınevi
Sıralamalar

·211 syf.·
2022 17. kitabı
Arsen Lüpen’nin dünyasına hoş geldiniz, kişiliği ile zekasıyla, her zaman farklı şekillerde kendinden bahsettiren meşhur ‘Lupin’ bir Netflix dizidir de aynı zamanda. Polisiye türünü sevenlerin tek oturuşta bitireceği harika bir kitap. Kitap sonrası yine bir oturuşta iki sezonluk diziyi de hemen akabinde bitirmiş biri olarak kesinlikle tavsiye ediyorum.Kimi geçiş bölümleri sadece biraz durgun geçti geriye kalan kısımları hep heyecan doluydu. Olayları tam çözdüm derken asıl gerçeğin bambaşka olduğunu ve çok detaylı planları sayesinde her zaman olayları bir şekilde kendi lehine çevirebilme yeteneğiyle tam bir yaşam ustası haline gelmeyi başarmış bir roman kahramanı var karşımızda. Hep önde olmak için detaycı ve profesyonel olmanın da ötesinde kibarlığı ile de nam salmış Lupin , hayal gücümüzü zorlayan ve idealleri için bunu yapan biridir.Baş döndürücü maceralarıyla sizi baş başa bırakıyorum keyifli okumalar..
LupinMaurice Leblanc · Thesesus Yayınevi · 202139 okunma
İyi günler sizlere Ece Ceren Gültepe canımın tavsiyesiyle okuduğum #mauriceleblanc kaleminden #lupin kitabıyla geldim. Beni tanıyanlar bilir ben polisiye, gerilim, fantastik, bilim kurgu kitaplarını çok seviyorum. Bu kitap da Kibar hırsız Arsen Lüpen'in maceralarını heyecanla okudum. Özellikle siyah inci harikaydı. Lüpen bir şekilde masum olduğunu ispatladı. Ama bu sefer onun peşinde Herlock Sholmes vardır. Ve onu yakalamaya kararlıdır, ancak zeki, kibar hırsız Lüpen'i, yakalamak kolay değildir. Tabiki Lüpen 'in de işi zordur. Çünkü Herlock da kararlıdır. Arsen Lüpen yakalacak mı? Herlock Sholmes Arsen Lüpen'in peşindeyken neler olacak? ‼️Bu Soruların cevabını ve dahasını bu süper kitap da bulabilirsiniz. ️️️️️️️️️️️️️️️ @theseusyayinevi Ece Ceren Gültepe #mauriceleblanc #neokudum #kitap #kitaptavsiyesi #1k1f #hobimreels #vuslatinkitapkurtlari #hobimnations #vuslatinkitapkurtları #hobimmizah #hobinizhobimolsun #hobimportrait #keşfet #polisiyekitapları #thesusyayınevi #polisiyeokuyankadınlar
2022 28. kitabı
#seldokudu #lupin Netflix Filmi Sanırım Arsen Lüpen'i bilmeyene yoktur. Nerde onun gibi kibar bir hırsız. Haber verip anında yerine getiren her şey ortadayken ispatlanıp yakalanmayan... Müfettiş Ganimard ise onu yakalamaya kendini aldamıştır. Bir gemi seyahatinde gelen ihbar ile ise onu limanda bekler. Ve tutuklar. Ya da yaptığını mı sanıyor? Dört duvar Arsen Lüpen'e ne kadar engel değil olabilir ki? Güldürmeyin beni... Hapiste olduğunu bildikleri halde ondan korkanlar, mektup alanlar bir tedirginlik içinde ama Lüpen dediyse yapar, yazdıysa gider. Bu zamana kadar onun sözünü tutmadığı görülmemiştir. Yine tutar nasıl mı? İşte orda onun keskin zekası devreye giriyor... Orasını da ben anlatacak değilim ya kitapta...
2026 5. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2026 13:37
Öncelikle herkese iyi okumalar Kitap çerezlik eğer ağır bir kitap okumaktan ciktiysaniz kafa dagitmalik kısa bir romandi özellikle alın okuyun diyemem ama dediğim gibi tek günde bitirilecek ortalama üstü ama bir kitapti
2022 10. kitabı
Merhaba kitap severler; Netflıx film'lerinden biri olan #Lupin ile okuduğum kitap arasında benzerlik var mı ? Pek hakim olduğum bir konu olmasa da ana kahramanın üstün ve kıvrak zekasıyla kafasına koyduğu, istediği yeri,istediği zamanda haber vererek hiç iz bırakmadan soyar. Müfettiş Ganimard ise Lüpen'ni yakalamak için hunharca çalışır.Lakin Sante ceza evinde bir hücrede olan Lüpen,yazdığı mektuplar ile kaçmayı başarıp dilediği zamanda,dilediği yeri soyabilecek mi? Çünkü; o "Arsen Lüpen sözünü daima tutar." Beni tanıyanlar pek televizyon,dizi ya da flim izlemediğimi bilir.Çünkü kitaplardaki ayrıntılı okuyup derinliğe inmeyi severim.O yüzden kısatılmış zamana aktarılan konularda bir çok duygu kaçabiliyor.Bu sebepten dolayı kitap okumayı tercih ederim. @baygu_selda ve Özlem Tunç uzun uzun sohbetler eşliği ile yaptığımız okuma maratonunda birlikte okumak pahabicilemez. Aylin Karadamak tavsiyesiyle @theseusyayinevi 'nden çıkan #maurıceleblanc 'ın yazdığı #Lupın isimli kitabı okudum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. #fundaileheryerdeoku #heryerdeoku#books #bookstagram#fyp
1000k
2022 9. kitabı
İzlenme rekorları kıran aynı isimli Netflix dizisine ilham veren Lupin, savunduğu idealleri ve imajının zarar görmemesi için akıl almaz bir mücadeleye başlayacaktır. #kitapyorumu Arsen Lüpen’i izlemeyen en azından duymayan yoktur herhalde.Ben Netflix’den dizisini izleyememiştim ama çevremde izleyen arkadaşlarımdan hep olumlu yorumlar dinliyordum.Kitap elime gelince büyük bir heyecanla başladım.Daha kitabın ilk sayfalarından kibar,centilmen,yakışıklı ve oldukça zevki hırsızımız Lüpen’e kanım kaynadı. Bir gemi yolculuğunda olduğu haberi yayılan Lupen geminin limana gelmesiyle ezeli düşmanı Müfettiş Ganimard tarafından yakalanır. Ve hapise atılır. Sonrasında kendini Lüpen olarak tanıtan biri zengin bir adamın evini soymak için ona mektup gönderir.Peki Lüpen dört duvar arasında tutukluyken arkasında hiç iz bırakmadan çok zekice bir planla soygunu gerçekleştirebilecek midir? Onun namına söylenilen bir söz vardır."Arsen Lüpen sözünü daima tutar.” Bu hikaye gibi bize arkadaşı tarafından anlatılan birkaç hikayeye kitapta rastlamak mümkün.Bazı yerlerde mantık hatası bulsam da sonuç olarak merakla sayfaları çevirebileceğiniz türde bir kitap. Finalde Sherlock Holmes’e gönderme yaptığı Herlock Sholmes adını verdiği bir karakter ile karşılacağını bizlere duyuruyor. Lüpen’in bu karakter ile maceralarını okumak zevkli olacaktır. #bookstagram #okudumbitti #kitaptavsiyesi #lupin #maurıceleblanc #arsenlüpen

Maurice LeblancYazar · 35 kitap
Maurice Leblanc (11 Kasım 1864 - 6 Kasım 1941) Fransız öykü ve roman yazarı; Arsen Lüpen karakterinin yaratıcısı. Maurice Leblanc Rouen, Normandiya'da doğdu. Farklı ülkelerdeki eğitim yaşamından sonra hukuk fakültesinden ayrıldı. Daha sonra Paris'e yerleşti ve birçok roman ve hikâye kaleme aldı. Verdiği eserlerde genel olarak Gustave Flaubert ve Guy de Maupassant'dan etkilendi. Asıl üne kavuşmasında 15 Temmuz 1905'de Je Sais Tout’da tefrika edilmeye başlanan “Kibar Hırsız” Arsen Lüpen karakteri ve onun maceraları sayesinde oldu. Yaşadığı dönemlerdeki edebiyat dünyasında etkili olan polisiye roman furyasına katılarak bu türde birçok eser verdi. Farklı karakterler yaratmaya çalışmışsa da tekrardan Arsen Lüpen'e geri döndü ve bu tutumunu 1930'lu yıllara kadar sürdürdü. Fransa'nın yüksek dereceli sivil nişanlarından olan Légion d'honneur'a da layık görülen Lablanc, 6 Kasım 1941'de Perpignan'da hayatını kaybetti. 813, Kristal Tıpa, Herlock Sholmes’e Karşı, Kibar Hırsız, Oyuk İğne’nin Esrarı, Kontes Cagliostro ve Saat Sekizi Çaldı adlı eserler kendisinin başlıca eserleridir.[1][2] Türk edebiyatında özellikle Peyami Safa Maurice Leblanc'tan etkilenen isimlerin başında gelmektedir. Safa 1924 yılında Arsen Lüpen karakterinden esinlenerek Cingöz Recai tiplemesini yaratmış ve oldukça ilgi görmüştür.