Little Things That Can Change Your Life...and Maybe the World

Make Your Bed: Little Things That Can Change Your Life...And Maybe the World
İngilizce
Ciltli

2024 22. kitabı
Küçük şeylerin nasıl büyūk şeylere dönüşebileceğini göstermiş yazar. Naval Army deki katı kurallardan ve deneyimlerinden de bahsetmiş. Iyi bir düşünce pratiği yaptıran kitap.
Make Your BedAmiral William H. McRaven · Grand Central Publishing · 2017397 okunma
2023 600. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2023 03:17
Yatağını Topla Konu aslında düzenli yaşam ve zihni toplamakla ilgili dersler çıkaracağınız insanı iyi hissettiren, düşündüren, zihnin karmaşıklığını düzenlemeye yardımcı olabilecek bir kitaptı tavsiye ederim.
2021 2. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2021 08:36
Gerçek Yaşama dair yaşanan zorluklara mücadeleere karşı galip gelebilmek için ince çizgilerden bahset müthiş bir kitap tavsiye edilir. Birşeyler yapmayı istiyorsan önce yatağını toplamakla başla :)
2020 2. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2020 17:39
Sevgili yazarımız kitabın büyük bir bölümünde almış olduğu donanma eğitiminden bahsediyor, ardından anıları ile almış olduğu eğitimi bağdaştırarak olaylardan çıkardığı mesajları iletiyor. Aslında 1 sayfalık mesajı 140 sayfaya yaymış, bence yaymasa da olurmuş. Başlangıç seviyesinde bir kişisel gelişim kitabı, bende pek bir heyecan uyandırmadı.
2018 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2018 03:39
#Okudumbitti Benim gibi yatağını toplamaktan aciz birine bile etki ediyorsa okumaya değer hikayelerinden ders almaya değer bir kitap... Hergüne bir görevi tamamlayarak başlayın. Size hayatta destek olacak birini bulun. Herkese saygı duyun. Hayatın adil olmadığını ve sık sık tökezleyeceğinizi bilin. Ama risk alırsanız, en zorlu zamanlarda direnirseniz, zorbaları sindirir, ezilenleri yerden kaldırırsınız ve asla pes etmezseniz hayatınızı ve hatta dünyayı iyi yönde değiştirebilirsiniz...
İlişkiler
2019 12. kitabı
Hayat bir mücadeledir ve başarısızlık potansiyeli her zaman vardır. ancak başarısızlık, güçlük ya da mahcup olma korkusuyla yaşayanlar potansiyellerine hiçbir zaman erişemezler. Sınırlarınızı zorlamadan, arada sırada ipten baş aşağı kaymadan, büyük riskler almadan hayatınızda nelerin gerçekten mümkün olduğunu asla bilemezsiniz.
2025 1. kitabı
Yatağını Topla – William H. McRaven | İnceleme Bazı kitaplar vardır, kalın değildir, felsefe dolu değildir, hatta başlığı bile basit gelir... ama bir okursunuz, hayatın tam ortasına dokunur. Yatağını Topla benim için tam da böyle bir kitap oldu. Amiral William H. McRaven, Amerikan Donanması’ndaki görevlerinden süzdüğü 10 hayat dersini çok sade, çok insani bir şekilde aktarıyor. Kitap, “Her sabah yatağını topla” gibi basit bir cümleyle başlıyor ama o kadar derinleşiyor ki, hayatla kurduğun ilişkiyi sorguluyorsun. Kitaptaki her ders, yazarın yaşadığı gerçek bir olayla destekleniyor. Bu da samimiyeti kat kat artırıyor. “Hayat adil değildir, ama sen güçlü ol” mesajı örneğin; haksızlıklar karşısında nasıl dimdik durabileceğimizi çok sade ama etkili bir şekilde anlatıyor. Hiç duygusal manipülasyona girmeden, “Kurban olma, savaş” diyor. Açıkçası ben bu kitabı, kendini çıkmazda hisseden, hedeflerine uzaklaşmış gibi olan herkese tavsiye ederim. Motivasyon kaynağı gibi ama asla gaz veren türden değil; gerçek bir dürüstlükle yüzünüze tutulan bir ayna gibi. Yazım dili çok sade, bir çırpıda bitiyor ama etkisi uzun sürüyor. Kitabı bitirdiğim gün sabah gerçekten yatağımı topladım ve “Bu küçük şey bile bana güç katıyorsa, neler yapabilirim kim bilir?” diye düşündüm. Alıntı: “Hayat adil değil. Ama bu senin suçun değil. Bu dünyada başarılı olmak istiyorsan, kurban rolüne bürünemezsin.”
Yatağını ToplaAmiral William H. McRaven · Pegasus Yayınları · 2017397 okunma
Her sabah yatağınızı toplarsanız günün ilk görevini yerine getirmiş olursunuz. Bunu yapmak sizi azıcık da olsa gururlandıracak ve diğer işleri de teker teker yapmanız için teşvik edecektir. Günün sonunda o küçücük adım, yerine getirilmiş pek çok göreve dönüşecektir. Yatağınızı toplamak aynı zamanda hayatta küçük şeylerin de öneminin olduğu gerçeğini pekiştirecektir. Eğer küçük işleri doğru şekilde yapamazsanız daha büyüklerini asla yapamazsınız. —AMİRAL McRAVEN’IN TEKSAS ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA TÖRENİ AÇILIŞ KONUŞMASINDAN     17 Mayıs 2014’te Amiral William H. McRaven, Austin’deki Teksas Üniversitesi’nin diploma töreninde açılış konuşması yaptı. Üniversitenin “Burada başlayan şey dünyayı değiştirir” sloganından ilham alan McRaven, kendisine yalnızca Donanma SEAL eğitimlerinde ve uzun denizcilik kariyerinde değil, hayatta karşılaştığı zorluklar karşısında da yardımcı olan on prensibi paylaştı ve bu temel prensipleri insanların kendilerini –ve dünyayı– değiştirirken nasıl kullanabileceklerini açıkladı. Sonrasında konuşması internette viral hale geldi ve 10 milyondan fazla kez izlendi. McRaven bu kitapta hem kendi hikâyelerini hem de asker olarak hizmet verdiği süre içinde tanıştığı, zorlukların üstesinden gelen ve azimle, şefkatle, şerefle, cesaretle zor kararlar alan insanların hikâyelerini anlatıyor.
2021 14. kitabı
Okunma: 28 Temmuz 2021 16:21
Kendi hayatını anlatıp tavsiye veren kitapları sevmem ama bu kitap çok iyi. Motivasyon veriyor. İnsanın arlam arayışı kitabını sevenler bu kitabı da bir günde zevkle yalayıp yutar
Yatağını ToplaAmiral William H. McRaven · Pegasus Yayınları · 2017397 okunma
Disiplin yatağını toplamak ile başlar.
2023 1. kitabı
Disiplinin temeli yatağını toplamak ile başlar, yatağımızı toplamak günün ilk gorevini başarıyla yerine getirdiğimizi gösterir. Kitap genel anlamıyla disiplinli bir hayatın olmazsa olmazlarından bahsetmekte: *Küçük gorevleri tamamlayarak sorumluluk bilinci. *Hayallerimizden vazgeçmemek. *En olumsuz durumlarda dahi bir çıkış noktası oluşturmak ve en önemlisi elbetteki yatağımızı toplamak. :)
Kişisel Gelişim

Amiral William H. McRavenYazar · 1 kitap
Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri'nde hizmet veren Amerikalı emekli amiral. Haziran 2006-Mart 2008 arasında Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Komutanı, 13 Haziran 2008-Ağustos 2011 arasında 11. Ortak Özel Harekât Komutanı, 8 Ağustos 2011 ile 28 Ağustos 2014 arasında 9. Amerika Birleşik Devletleri Özel Harekât Komutanı olarak görev yaptı.