Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Zihin Felsefesine Giriş

Makinedeki Hayalet

Erhan Demircioğlu

Makinedeki Hayalet Sözleri ve Alıntıları

Makinedeki Hayalet sözleri ve alıntılarını, Makinedeki Hayalet kitap alıntılarını, Makinedeki Hayalet en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kendimizi düşüncelerimizi ve hislerimizi dünyanın geri kalanından farklı şeylermiş gibi deneyimliyoruz. Bu bilincin bir tür optik yanılgısı Albert Einstein
Hayatta gerçek olan şeyler sadece beklenmedik olanlardır. Watkin Tudor Jones
Reklam
Eğer kuantum fiziğini anladığınızı düşünüyorsanız kuantum fiziğini anlamamışsınız demektir. Richard Feynman
bizi ne bekliyor?
Karşı karşıya olduğumuz zihin-beden problemi, zihnin aynı anda hem bedensel/fiziksel olduğunu hem de bedensel/fiziksel olmadığını düşünmek için iyi gerekçelere sahip olmamızdan kaynaklanır. Zihin, hem 'fiziksel bir makine' olan bedene ait bir şey hem de o makineden bağımsız, 'hayaletimsi' bir şey olarak görünür. Gilbert Ryle'ın hafızaya kazınan ifadesiyle, zihin bir tür 'makinedeki hayalet' gibidir. Halbuki, hayaletin makinede ne işi olabilir?
Sayfa 31 - FOL KitapKitabı okudu
Gerçek bir son diye bir şey yoktur ."Son" sadece hikayeyi anlatmaya ara verdiğimiz yerdir. Frank Herbert
Thomas Huxley
Bilinçli olma hâli gibi harikulade bir şeyin nasıl olup da bir sinir dokusunun uyarılması sonucunda ortaya çıktığı, Alaaddin'in lambasını okşamasıyla Cin'in ortaya çıkması kadar açıklanamazdır.
Reklam
İnsan beyni, fiziksel dünyanın bir parçasıdır. Bir insan beynini oluşturan nöron (sinir) adı verilen hücreler, temel fiziksel düzeyde, atomların birleşiminden oluşan yapılardır. Tıpkı bir kaya parçası gibi, beyin de fiziksel yasalara tabi atomlardan oluşur. Öyleyse, bir kaya parçasıyla temel bir düzeyde aynı ya da benzer yapıyı paylaşan beyin nasıl olur da zihinsel faaliyetin odağı olabilir?
Sonsöz
"Gerçek bir son diye bir şey yoktur. 'Son', sadece hikâyeyi anlatmaya ara verdiğimiz yerdir." Frank Herbert
Sayfa 144 - FOL KitapKitabı okudu
Albert Einstein
Kendimizi, düşüncelerimizi ve hislerimizi, dünyanın geri kalanından farklı şeylermiş gibi deneyimliyoruz. Bu, bilincin bir tür optik yanılgısıdır.
Richard Feynman
"Eğer kuantum fiziğini anladığınızı düşünüyorsanız, kuantum fiziğini anlamamışsınız demektir."
Sayfa 119 - FOL KitapKitabı okudu
19 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.