Tahmini Okuma Süresi:
4 sa. 52 dk.
Sayfa Sayısı:
172
Basım Tarihi:
Nisan 2020
Yayınevi:
Perseus Yayınevi
ISBN:
9786057726704
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

9/10
·172 syf.··
Beğendi
·
2020 97. kitabı
Kitap Yorumu//Manna-Murat Sakaoğlu . Geçmişi insanlık tarihi kadar eski, içene olağanüstü kudretler kazandırdığına inanılan bir iksir: Manna. Hayatı bir eğlence sayan, tek derdi babasıyla girdiği münakaşalar olan, müstakbel bir kimya mühendisi: Özgür Altınak. Bu ikisinin bir araya gelişi; Altınak ailesinin büyük sırrını, ilaç sanayinin karanlık yüzünü, günümüzde pandemik bir hâl almış yeni tip koronavirüs hakkındaki teorileri ve belki de tüm insanlığın kaderini tayin edecek acımasız bir planı gün yüzüne çıkaracak. Sakin ve sıradan bir hayat süren Özgür’ün, Manna ile yollarının kesişmesi neticesinde değişen hayatının onu sürüklediği serüvende, çevirdiğiniz her sayfa, sizi olağan gördüğünüz olguları dâhi sorgulamaya itecek. . Kitap distopik ve biraz da karanlık bir geleceği gözler önüne seren bir hikaye barındırıyor. Kitabın basıldığı tarih göz önüne alındığında pandemiden önce salgınların insan eliyle yapıldığının insanın yüzüne vuran bir senaryo içeriyor. Görmezden geldiğimiz, bildiğimiz ama gerçekliğini sorgulamadığımız senaryolar bu kitapta vücut bulmuş. . @muratsakaoglu 'nu genelde komedi ile tanıdık. Fakat bu eser yazarın karanlık ve distopik hayal dünyasını da okuyucunun gözleri önüne seriyor. Tavsiye ederim. Beğenerek okudum. Hatta biraz daha uzun olsa okurdum. Bir çırpıda okunuyor. Akıcı da bir dili var. Distopya severler mutlaka listelerine eklesinler kitabı.
MannaMurat Sakaoğlu · Perseus Yayınevi · 202014 okunma
Puan vermedi·172 syf.··
2020 42. kitabı
·
4 günde okudu
·
Okunma: 02 Ağustos 2020 13:02
Oldukça akıcı bir kitaptı. Keşke daha uzun olsaydı dedim gerçekten. Karakterler çok içimizden gibi ama ailelere hep gıcık oldum Hayalimde canlandırdığım bir kitaplığı olması da kıskandırdı beni okurken tabii sonra geçitler falan çok spoiler da vermeyeyim ama gerçekten keyifliydi. Sadece bir kısa olmasından sanırım sevimli olabilecek bir karakterin harcanmasına üzüldüm ben Fuat’ı sevmiştim Serap nedense bir antipatik geldi kitap boyunca ve Özgür de kayıp çocuk gibiydi keyifle okudum kesinlikle devamını bekliyoruz.
Edebiyat
MannaMurat Sakaoğlu · Perseus Yayınevi · 202014 okunma
10/10
·172 syf.·
2020 1. kitabı
Ünlü ınstagram fenomeni Murat Sakaoğlunun kitabı. Ne zaman yazdı merak ediyorum, uzun uğraşlar verdiği belli. corona virüsünü tahmin etmiş bir kişi diyebilirim. Teorisi çok iyi. Özgür adında zengin bir kimya mühendisi ve maceraları. Kitap süper yerde bitti.
1000Kitap
MannaMurat Sakaoğlu · Perseus Yayınevi · 202014 okunma
8/10
·172 syf.··
Beğendi
·
2020 62. kitabı
Kitap, sakin, sıradan bir hayat süren kimya mühendisi Özgür'ün, içene olağanüstü güçler kazandırdığına inanılan iksir Manna ile yolunun kesişmesiyle, ailesinin büyük sırrını, ilaç sektörünün karanlık yüzünü, insanlığın kaderini belirleyecek yeni dünya düzeni planlarını ortaya çıkaracak ve hayatının gidişatını değiştirecek gelişmeleri anlatıyor. . Yazar, hepimizin bildiği üzere instagram fenomeni olan Murat Sakaoğlu, mizahi yönünden çok farklı yönüyle karşımıza çıkıyor ve 2020 yılının yani günümüzün pandemik sağlık sorunu korona virüsü hakkında hayrete düşürecek öngörü teorileriyle yeni dünya düzeninin karanlık kapılarını biz okuyuculara aralıyor. Anlaşılır ve sürükleyici diliyle kolaylıkla okuyacağınız, kurgusuyla olağan gördüğünüz birçok şeyi sorgulamaya başlayacağınız, sıkılmadan okuyacağınız bu kitap tavsiyemdir. Sevgiyle ve kitapla kalın.
Edebiyat
MannaMurat Sakaoğlu · Perseus Yayınevi · 202014 okunma
Puan vermedi·172 syf.··
2022 140. kitabı
Sıradan bir hayat süren kimya mühendisi Özgür'ün, içene olağanüstü güçler kazandırdığına inanılan iksir Manna ile tanışmasıyla başlıyor hikaye. Altınak ailesinin büyük sırrını, ilaç sektörünün karanlık yüzünü, insanlığın kaderini belirleyecek yeni dünya düzeni planlarını ortaya çıkaracak ve hayatının gidişatını değiştirecek gelişmeleri anlatıyor. Yazar, komedi ile tanınan, instagram fenomeni Murat Sakaoğlu.. Kitabı mizahtan çok uzak, distopik tarzında, yeni dünya düzeninde, salgınlarda akla gelen teorilerle yazılmış bir roman. Pandeminin insan eliyle yapıldığı, ilaç sektörlerindeki düzenbazlığın üzerine kurgusuyla, karanlık bir gelecek anlatılıyor kitapta. Akıcı anlatımıyla bir çırpıda okunurken, pandemide herkesin akla gelen soru işaretleriyle bitiyor. Distopya tarzını sevenlerin okuması gereken bir kitap. Tavsiye ederim. #Manna ^ #alıntı Yeni bir devir için, yeni bir kaos şarttır. Kaos olmadan düzen sağlanamaz. ^ @theseusyayinevi @perseusyayinevi @muratsakaoglu #bloghemsire #distopya
Distopya
MannaMurat Sakaoğlu · Perseus Yayınevi · 202014 okunma

Yazar Hakkında

Murat SakaoğluYazar · 1 kitap
Çocukluk yıllarında spor, edebiyat ve yabancı dil gibi birçok farklı dala ilgi duydu. Borsa Meslek Lisesinde okurken sosyal medyayla tanıştı. Edebiyata olan ilgisi ve yazma konusundaki yeteneği, onu senaryo yazmaya itti. İlk skecini henüz 16 yaşındayken kaleme aldı. Televizyon tiyatrolarına senaryo satarak geçimini sağlarken bir yandan da videolar çekmeye başladı. Oyunculuk yeteneğini de geliştirerek binlerce skeç yazdı ve bu skeçlerde rol aldı. Rol aldığı bu skeçler sayesinde kısa sürede büyük kitlelerin sempatisini toplayarak izlenme rekorları kırdı. Sakaoğlu, zaman zaman gözlerden uzaklaşarak sevenlerini üzse de bu uzaklaşmalar neticesinde başarılı kitaplar ve senaryolar üretti. O, özgünlüğüyle kendi anlatmak istediklerini yazdı, biriktirdi. Senaryo ve kitaplarıyla ilgili çalışmaları hâlâ sürmekte olup uygun projeler için zemin aramaktadır.