Ağustos 2019
Kutlu Yayınevi

2019 4. kitabı
Çok yoğun olduğum bir dönemde okuduğum ve etkilendiğim kitaptı. Daha sakin bir zamanda her şiir tanımı ve her şiiri üzerine derin derin düşünerek tekrar okumak gerekir. Bazı şiirler kendi başına bir kitap gibi. Allah'ın varlığından ve birliğinden ve de İslam birliğinden söz ediyor ama kitabın farklı bir etkisi var. Yanlış bir şey ifade etmek istemiyorum lakin kitabı okurken kitabın sözünü ettiği kalplerin fethedilmesi, İslam birliği meslek hayatınızda, öğrencilik hayatınızda, aile hayatınızda toplum hayatınızda vs. her türlü konuda size feyz ve güç vereceği kesindir. Buradan da ulaşacağınız nokta zaten Allah'ı tanıma ve bilme, O'nun rızasını uygun hareket etme yani İslamiyet'i yaşama ve yaşatmadır. Hayatın her alanını kuşatan gerçek. Okumanızı tavsiye ederim.
2023 1. kitabı
Okunma: 12 Ocak 2023 16:16
Çok güzel ve özgün şiir tanımlarıyla karşılıyor kitap sizi. Sonra Şair'ül İslam'ın ticari hiçbir kaygı olmadan kaleme aldığını hissettirdiği şiirleriyle buluşuyorsunuz. Bazen duygulanıyor bazen düşünüyorsunuz acaba ne anlatmak istemiş diye. Her şiir kitabı herkeste aynı etkiye neden olamayabiliyor ama bana sorarsanız güzel bir eser.
Şiir
2019 20. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2019 11:15
İlginç bir şair! Şair'ül İslam Yunus Kokan... Mahlasıyla yazdıkları tam bir uyum içinde. Bu şiir kitabına önce kendine özgü tarzıyla şiiri tanımlayarak başlıyor. Yanlış saymadıysam tam 47 farklı tanım yapıyor. Tanımlarından her biri ayrı garip olmakla birlikte ben birkaç tanesini sizinle paylaşmak istiyorum: Şiir; nehir misillü bir akıştır, muhteşem bir nakıştır. Şiir; yeniliklerin ve yeni ilklerin habercisidir. Şiir; hür bir nefestir, en gür sestir. Şiir; kelimeleri yemek, mideye indirmek ve sindirmektir. Şiir; hem bir dua, hem bir hikmet, hem bir nimet, hem bir ibret, hem bir davet, hem bir fikir, hem bir zikirdir. Şair'ül İslam'ın bugüne kadar çok fazla şiirini okumuşumdur. Ama her defasında onu anlamakta zorlanmışımdır. O kadar derinlerde ve yükseklerde geziyor ki, bazı dizeleri 4-5 defa tekrar etmek durumunda kalıyorum. Ancak vermek istediği mesajı aldığınızda kalbinize bir dokunuş yapmış oluyor. Bu duygu da böyle anlatılır mı kardeşim diyorsunuz. Yunus Kokan'ı anlamayı başarırsanız gerçekten okuyucuyu sarsıyor diyebilirim. Bambaşka bir dili ve üslubu var. Anlaşılması güç ama mükemmel bir sanatı var. Herkese iyi okumalar...
2019 6. kitabı
Şairül İslam'ın şiir kitabı Marifet'i üçüncü kez okudum. Şiirlerini zaman zaman okuduğumda hep zevk aldığım bir şair Yunus Kokan. Neredeyse bütün şiirleri kalbime ve ruhuma dokunmuştur. Zira bir sanat kaygısı olmaksızın şiir yazan biri Şair'ül İslam.
2021 7. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2021 14:08
Birbirinden güzel şiir tanımları birbirinden güzel şiirler.. Şairül İslam Yunus Kokan facebookta "Şeref ve izzet parayla kazanılmaz; şeref ve izzetle para kazanılır." sözüyle tanıdığım bir şair. Belki biz okuma tutkunları için sosyal medyanın en büyük faydasıda bu. Yazar ve şairleri tanımak. Okumanızı önerebileceğim güzel bir kitap.
2021 9. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2021 15:56
Allah'ı tanımak ve sevmek ikisi birbiriyle çok bağlantılı sanırım. Şair'ül İslam Yunus Kokan bu kitapta şiirleriyle Allah'ı tanıtıyor. Bi de kitabın başında şiire birbirinden farklı ilginç tanımlar getiriyor. Güzel bi kitap.
2020 1. kitabı
Fetih fetih dediniz, Yürekleri yumdunuz. Feth-i ekber feth-i kulûb, Nasıl da unuttunuz? Bu dizeler kalbi olan herkesi etkilediği gibi beni de etkiliyor. Hepimizin kanayan yarası olan kırık kalpleri ne zarif bir üslupla anlatmış şair. Kelime ve anlam dünyası da ufku gibi geniş bir şair Yunus Kokan. Kitabın başında şiire öyle tanımlar yapıyor ki hepsi birbirinden ilginç bir o kadar da düşündürücü. Şiirlerinde, Allah sevgisini, Allah adına insan sevgisini, İslam birliği için yapılan daveti daha birçok konuyu bulabilirsiniz. İnsan bir şiirde kendinden ne buluyorsa o şiiri o kadar benimser bence. İşte Şair'ül İslam'ın şiirleri de benim için tam bu merkezde. Bir şairle, dünya görüşünüz aynı ise şiirlerini bir başka seversiniz ama buğz ettiğiniz batıl inançlar ve fikirler de uyum içindeyse o zaman daha fazla seversiniz. Bir Müslüman olarak Şair'ül İslam ile aynı yöne baktığımız kesin. O er ya da geç keşfedilecek gizli ve büyük bir hazine. Hazine diyorum. Çünkü onu anlamak öyle çok da kolay değil. Mesela bir şiire N, M, Ş, R diye dört harfi yan yana getirerek başlayan bir şairi keşfettiniz mi siz daha önce? N, M, Ş, R Anlayamaz bizi gafil güruh, Batılı hakka tercih edenlere yuh! İçtik tertemiz sabuh, Zaman mı yoksa, İnsan mı mefsuh?

Şair’ül İslam Yunus KokanYazar · 18 kitap
5 Nisan 1986 tarihinde Gaziantep`in Şahinbey ilçesinde dünyaya geldi. Kitap okumaya karşı büyük bir ilgisi vardı. Zamanının büyük bir bölümünde kitap okurdu. Çok küçük yaşlarda siyer okumaya başladı. Eline geçen her siyer kitabını mutlaka okudu. 2004 yılında İnci Konukoğlu Lisesinden; 2010 yılında Dicle Üniversitesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Matematik Öğretmenliği ve 2023 yılında Atatürk Üniversitesi, İslami İlimler bölümünden mezun oldu. Hem lise hem de üniversite yıllarında tefsir, hadis, fıkıh ve kelam ilimleri okuyarak çok ilgi duyduğu dini ilimlerde mesafe aldı. Diğer taraftan Yûnus Emre`den, Mevlânâ Celâleddin-i Rûmî`den, Necip Fazıl Kısakürek`ten ve Mehmet Akif Ersoy`dan şiirler okudu. Okumuş olduğu ilimlerden ve şiirlerden aldığı feyizlerle yüzlerce şiir yazdı. Şiirlerinin tamamı İslâmî içerikli olduğu için, ilim ehli insanlar tarafından kendisine Şâir'ül İslâm lakabı verildi. Diğer lakapları Birdman Father, Şems-i Şuarâ ve Seyyah’tır. Okuyucularından gelen talepler üzerine, kaleme aldığı şiirlerini kitaplaştırmaya karar verdi. Şiir kitaplarının yanı sıra, başta siyer olmak üzere İslâmî alanda birçok eser kaleme aldı. Tevrat ve İncil üzerinde de ciddi incelemelerde bulunan şair, kâmil imanın araştırmaya dayalı iman olduğunu savunur. Felsefeyi dinsizliğe alet eden kimselere Kur`an âyetleri ışığında İslâm felsefesi yaparak en güzel cevabı vermiştir. Bunu hem şiir kitaplarında hem de diğer eserlerinde görmek mümkündür. Şâir`ül İslâm, aynı zamanda bir mütefekkir olmasıyla da dikkat çekmektedir. Tefekkürdeki derinliğini anlamak için “Kitâbu't-Tefekkür” isimli eseri mutlaka okunmalıdır. Bir kız ve üç erkek çocuk babası olan; çiçekten, sinekten, karıncadan, arıdan dahi hikmet dersi alan, onları kendine üstad kabul eden, ancak Kur`an ve sünnetten başka hiç kimseyi ve hiçbir şeyi mutlak üstad tanımayan ve kabul etmeyen şair, araştırmalarını ve çalışmalarını ikamet ettiği Gaziantep`te sürdürmektedir.