Gereon Rath serisinin yedinci kitabı Marlow.
Marlow hem romandaki bir gangsterin adı hem de Almanya'da küçük bir köyün...
1935'lerde Nazilerin iktidarda olduğu bir dönemde sıradan gibi görünen bir trafik kazasının arkasından ortalık karışır. Cinayet masasında Başkomiser olarak çalışan Gereon Rath bu olayı sorusturmakla görevlendirilir. Ancak siyaset ile hiç isi olmayan Rath, bu olayın arkasında birtakim karanlık siyasi işlerin döndüğünü anlar.Nazilerin ikinci adamı Göring'e kadar uzanır bu vaka: Nazilerin içinde güç çekişmeleri vardır.
Kaliteli polisiye okumak isteyenlere bu seriyi kesinlikle tavsiye ederim. Ben aralıklarla ama sırasıyla okudum seriyi.Simdi sırada Olimpiyat var. Bir ara okurum
Not:Gereon Rath donemin ruhuna uygun olarak caz müziği dinlemektedir ve en sevdiği sanatcı Amerikalı Duke Ellington'dur.
Not 2: Nazi iktidarı döneminde çocuk romanlari yazarı Emil Kästner yasaklanmıştır, Alfred Doblin,Irmgard Keun gibi. Neyseki ben bu yazarları okuyabildim
Alman yazar Volker Kutscher’in Gereon Rath serisinin yedinci kitabı olan Marlow ‘ u iletişim yayınlarından birinci baskını 2023 yılında yapmış.
Öncelikle belirtmeliyim ki Kutscher’i bu kadar geç
Gereon Rath’ın dilimizde yayımlanan şimdilik son macerası. Yıl 1935, aylardan Eylül Ekim. Yine çok beğendim bu kitabını da serinin. Gerilim ve kötülük git gide artıyor Almanya’da.
Volker Kutscher, Yukarı Berg'deki Wipperfürth'de büyüdü. Wuppertal ve Köln'teki üniversitelerde Alman filoloji, felsefe ve tarih okuduktan sonra Wipperfürth'de yerel bir editör olarak çalıştı.
1995 yılında "Bullenmord" adlı ilk romanı yayınlandı. 2008'de, Kahramanı, Köln Cezai Komiseri Gereon Rath olan sekiz kitaplık tarihsel suç romanı serisinin ilk cildi olan "Der nasse Fisch" yayınlandı. Bu serinin ikinci cildi olan, "Der stumme Tod" ile yazar 2010 Burgdorf Suç Ödülü'nü aldı. 2011'de Gereon Rath dizisine Berlin Crime Fox ödülü verildi. 2012'de Kriminalliteratur Webportals Krimi-Couch.de web sitesi tarafından verilen Krimi-Blitz ödülünü aldı. Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Kutscher, yine Köln yayınevlerinden Kiepenheuer & Witsch ile çalışıyor.