Gereon Rath’ın Üçüncü Vakası

Goldstein - Gereon Raths dritter Fall
Türler:

2021 85. kitabı
Okunma: 05 Eylül 2021 19:01
Tarihi politik polisiye alanının en iyisi Gereon Rath'in Maceraları serisi. Alman yazar Volker Kutscher 30'lu yılların Almanyasini, Nazizmin yükselişini, komünistlerle çatışmalarını, polis teşkilatı içindeki çürük yumurtaları hem gerçekçi hem de mizahi bir dille anlatıyor. Karakter analizleri müthiş. Hepsi çok derinlikli. Romanlarindaki en küçük karakterin bile derin bir altyapısı var.Neden sonuç ilişkisi güzel kurulmuş. Bu da hem tarihi gerçeklere dayanması  nedeniyle hem de yazarın anlatım gücü ile ilgili. Sıradan,  kacmacalı kovalamacalı sadece bir cinayet sonrası katilin aranmasına yönelik polisiyeler gibi düsünmeyin, hiç ilgisi  yok. Anti-kahraman komiser Gereon Rath Yahudilere yönelik baskının ve şiddetin arttığı bir dönemde Amerikan Yahudisi bir gangsteri izlemekle görevlendirilir. Sonrası çok karmaşık bir olaylar zinciri. Ancak tempo hiç düşmüyor  Nitelikli polisiye okumak isteyenlere öneririm.
2023 5. kitabı
Okunma: 14 Ocak 2023 00:00
Dikkat spoiler içerir. Alex adında evsiz bir kız, arkadaşı Benny ile beraber alışveriş mağazalarını soymaktadır. Dördüncüsünde polisler gelir. Alex kaçar ama Benny yukarıda yakalanır. Polis ona yardım edeceğine ellerini ezer ve aşağı düşen Benny ölür. Ancak buna sadece Alex ve yaşlı biri şahit olmuştur. Gereon Rath'a müdürü Buda Gennat sıkıcı bir görev verir. Amerika'da gangster olan Abraham Goldstein Berlin'e gelmiştir ve onu takip etmesi, takip ettirdiğini de hissettirmesini söyler. Rath bu sıkıcı göreve başlar. Charly ile aralarında sorunlar vardır. Alex bir şekilde bulunur ama hukuk konusunda çalışan Charly onunla konuşurken kaçar. Sonradan soyguna karıştığı ortaya çıkar. Bu arada Dr. Marlow'un liderlik ettiği Berlinova ve Kutsal çetesi arasında savaş vardır. Sıçan Rufi ve Lenz kaybolmuştur. Marlow eski iyiliklerine karşılık bu olayı soruşturmasını ister Rath'dan. Benny'nin ölümünü araştıran Lange, Charly ve Gennat ile çalışmaya başlar. Bu arada toplum polisi olan Torrow, olaydaki yardımcısını savunmuştur. Komiser adayı olarak Rath ile çalışmaya başlar. Goldstein, Rath'ı ekip dedesine gitmiştir. Bu arada bir Yahudi'yi Nazilerin elinden kurtarır ama Nazilerden biri ölür. Bu arada Benny'nin elini ezen polis de açığa alındıktan sonra polis üniformalı biri tarafından öldürülmüştür. Charly bu kişiyi zor da olsa görür. Birileri çeteler arasında savaş çıkarıp bunu Goldstein'e atmak ister. Rath bir yandan Charly ile kavga edip bir yandan da soruşturmalara girmeye kalkar. Charly katili sonra tekrar görür ve Rath'a söyler ama ona inanmaz. Charly bu ekip tarafından kaçırılır. Goldstein tutuklanması karşılığında serbest kalacaktır. Gennat ile anlaşan Rath bu işi ayarlar. Sonrasında katilin yanına gider. Katili yakalayabilecek midir? Beyaz El örgütünün diğer üyeleri kimdir?
2024 77. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2024 12:05
En sona doğru şaşırtmalı olmuş bu kitap. Dizideki gibi değil yine ama Goldstein muhteşem karakterini kitapta da gösteriyor. Dizinin aynı sezonunda ki bir grup ile burada tanışıyoruz. Kitabı gereğinden uzun buldum ama yine kitabı kötü yapmıyor bu. Kitabı okurken diziden farklı olsa da yaşıyorsunuz
2022 45. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2022 00:00
Çok beğendiğim bir kitap oldu. Dizinin 4.sezonuna temel olan bu kitabı okumak, diziyle benzerliklerini farklarını görmek keyifli oluyor. Diğer kitaplara göre daha akıcı, sürükleyiciydi. Beğendim.

Volker KutscherYazar · 6 kitap
Volker Kutscher, Yukarı Berg'deki Wipperfürth'de büyüdü. Wuppertal ve Köln'teki üniversitelerde Alman filoloji, felsefe ve tarih okuduktan sonra Wipperfürth'de yerel bir editör olarak çalıştı. 1995 yılında "Bullenmord" adlı ilk romanı yayınlandı. 2008'de, Kahramanı, Köln Cezai Komiseri Gereon Rath olan sekiz kitaplık tarihsel suç romanı serisinin ilk cildi olan "Der nasse Fisch" yayınlandı. Bu serinin ikinci cildi olan, "Der stumme Tod" ile yazar 2010 Burgdorf Suç Ödülü'nü aldı. 2011'de Gereon Rath dizisine Berlin Crime Fox ödülü verildi. 2012'de Kriminalliteratur Webportals Krimi-Couch.de web sitesi tarafından verilen Krimi-Blitz ödülünü aldı. Almanya'nın Köln şehrinde yaşayan Kutscher, yine Köln yayınevlerinden Kiepenheuer & Witsch ile çalışıyor.