Marry Grave 05

Hidenori Yamaji

Aceleci Son
2025 29. kitabı
Spoiler içerir! Serinin bittiğine hâlâ inanmıyorum. Bir yanım daha uzun olabilirdi, diğer yanım uzun olsa da yine aynı tekrar düşeceği için yazarın sonunu kısa kesmeyi tercih ettiğini söylüyor. Şahsen tarifin tamamlanış kısmını bizzat -birkaç sayfa özetle değil- görmeği yeğlerdim. O zaman yine tatmin olurdum ama Sawyer ve Rosalie'nin kavuşması yerine oğluyla kavuşmalarını vermeleri beni bir tık hayal kırıklığına uğrattı. Başından beri zaten o anı bekleyip okuyamamak bu cildi gözümde basitleştirdi. Çizimler ve konu, hatta oluşturulan evren güzeldi lâkin son cilt nezdimde geçersiz bulunmakta ve sonda verilen açıklama kısmı da bu durumu kurtarır vaziyette değil.
Manga
2025 23. kitabı
Marry Grave beni biraz hayal kırıklığına uğrattı çünkü konu çok alelacele bitirilmiş ve bu yüzden birçok konu ne yazık ki askıda kalmış. Çizer kitabın sonunda birkaç açıklama yapmış ama zamanım yetmedi derken neyi kastettiğini anlayamadım ben. Bir de devam etme ihtimali falan demiş ama neden acilen bitirmesi gerekti neden hikayesini olduğu gibi yazmadı da oldu bittiye getirdi; benim için hiç yeterli bir açıklama değildi söyledikleri. Hikayeye hoş bir son yazmış, bu şekilde bitmesini sevdim ama o yarımlık hissi beni rahatsız etmeye devam ediyor. Böyle olduğunu bilseydim başlamazdım bu seriye sanırım... Her neyse, olan oldu artık; kabul edip önümüze bakalım biz değil mi? Her şeye rağmen Sawyer ve Rosalie ile tanışmak çok güzeldi. Daha çok şey beklediğim ama elimdekiyle yetinmek zorunda kaldığım bir maceranın sonuna hiç istemediğim halde gelmiş oldum. Artık sırada başka maceralar var. Yeni mangalarla tanışmaya devam...
2025 46. kitabı
Son cilt beni biraz duygulandırdı. Sawyer’in macerasına buradan sonra eski dostları da dahil oluyor. Ve ailesinden izlere rastlıyor. En çok bu kısımda duygulandım.. Devamı gelmeyecekmiş sanırım. Belki biraz daha uzayabilirdi çünkü ucu havada bitti biraz . Yine de severek okudum.
Puan vermedi
0 beklentiyle başladığım bu seriden memnun ayrıldım. Yazar belli ki seriyi daha uzun planlamış (keşke öyle olsaymış en az 10-15 cilt olacak hikaye barındırıyor) ama belki yayıncıyla anlaşmazlık belki başka bir olaydan dolayı 5. Cilt ile erken bir final yaptık. 5. Cilt hariç çok severek okudum. En azından son panel mutlu etti. Seriye genel puanım 7/10 erken final olmasaydı 8-8.5 bile olabilirdi.
Marry Grave 5. CiltHidenori Yamaji · İthaki Yayınları · 202426 okunma
Marry Grave Bütün Seri İncelemesi~ . 8/10 ️ . Nereden başlasam bilemiyorum. Öncelikle bu incelemeyi bütün seri adına yapıyorum yani sadece bu cilt için değil. Aksiyon ve duygu dolu 5 ciltlik bir manga. Okurken aklıma Naruto izlediğim zamanlar geldi. Ben eskiden çok anime izlerdim(şuan hiç izlemiyorum) en son izeldiğim anime Narutoydu sanırım ama onu da yarıda bırakmıştım. Naruto'da macera, aksiyon ve arkadaşlık/kahramalık duygusu vardı. Bu seriyi okurkem aklım hep o zamanlara gitti. Bu seride de macera, aksiyon ve aşk/dostluk duygusu vardı. Gerçekten okurken eğlenebileceğiniz bir manga serisi ben çok keyif aldım. Bütün seriye 8 puan veriyorum aslında 10 vericektim ama 2 puanı serinin kısalığı yüzünden kırdım. Seri en az 10-20 cilt olurmuş. Bazı olaylar çok kısa sürdü. Savaş sahneleri de kısaydı. Sawyer'in en büyük amacını gerçekleştirdiğini göremedik. Seriyi resmen yarıda kesmişler gibi. Eğer uzun olsaydı mükemmel bir seri olurdu ama yine de okunur.
Fantastik
2025 164. kitabı
Okunma: 10 Nisan 2025 10:30
Beşinci cilt serinin son cildi. Seri bir anda bitiyor. Son ciltte Sawyer ailesine ve eski dostlarının torunlarına kavuşuyor. Güzel bir seriydi. Okumanızı tavsiye ederim. Beşinci ciltte bir anda bitmesi kötü oldu.
2025 10. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 10:42
Video incelemem: youtu.be/52WqiRbCy7E Son ciltte ise eski bir dostla karşılaşıyoruz ve kötü adamımızla kavgaya tutuşuyoruz. Sonunu bir tık hızlıya getirmesi pek hoşuma gitmese de oldukça eğlenceli bir mangaydı.