Mavi Orman

Doğan Novus

Mavi Orman'a Doğru
2020 6. kitabı
Okunma: 03 Ekim 2020 00:07
Mavi Orman, Defne Suman'a annesinin küçükken okuduğu bir kitabın ismi. Bir tavşan Mavi Orman'ı bulmak için yola çıkıyor ve yolun sonunda Mavi Orman'ın aslında kendi köyü olduğunu öğreniyor. Bu hikaye bana "Simyacı"yı, hazineyi bulmak için yola çıkan çobanı hatırlattı. Okuduğum başka bir kitapta -ismini anımsayamadığım- "Dünya'yı dön dolaş ama sonunda kendine gel, kendine yerleş." diye bir ifadeye rastlamıştım. Sanırım hepimiz kendi "Mavi Orman"ımıza doğru bir yolculuk halindeyiz. Ama bu yatay değil de, dikey bir yolculuk. Olabildiğince ormanın derinlerine doğru... Defne Suman da yolculuğuna bizi de katıp ormanın derinlerine inmeye, derinlerde yeni şeyler keşfetmeye, derinleri anlamaya çalışıyor. Anlattığı her bir hikayeyle aslında biz de kendi "Mavi Orman"ımızın derinlerine dalıyoruz bir yandan. Mavi Orman'da ilerlerken aynı zamanda ayın halleri, yoga, ilişkiler, insan halleri ve daha pek çok konuda öğreniyor ve farkındalıklar yaşıyoruz. "Herkesin güneşi ayrı. Hepimizin güneşi bir. Güneşin doğmaya üşendiği bir sabah var mı? Misalimiz güneş olsun." s.298.
Mavi OrmanDefne Suman · Doğan Novus · 201894 okunma
2015 152. kitabı
Okuması kolay ve keyifli çerez kitaplardan. Yazarın anlatım dili zengin. Yoga ile sarmalanmış bir hayata tanıklık etmek isteyenler için. 08 puanı yazarın dili kullanımda ki ustalığına verdim.
Mavi OrmanDefne Suman · Kuraldışı Yayınları · 201194 okunma

Defne SumanYazar · 10 kitap
Defne Suman 1974’te İstanbul’da doğdu. Büyükada’da büyükbabasına ait bir evde büyüdü. Boğaziçi Üniversitesinde daha sonra yüksek lisans derecesini de aldığı Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Tayland ve Laos’ta öğretmen olarak çalıştı. Burada Uzak Doğu Felsefesi ve Mistik Disiplinleri üzerine eğitim gördü. Daha sonra eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nin Oregon eyaletinde devam etti. Mavi Orman, Şubat 2011, Kural Dışı Yayınevi Saklambaç, 2013 Hit Kitap Emanet Zaman, 2015