Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri

Yusuf A. Kalyoncuoğlu

Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri Gönderileri

Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri kitaplarını, Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri sözleri ve alıntılarını, Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri yazarlarını, Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
268 syf.
·
Puan vermedi
·
27 günde okudu
Dünya ekonomisini Çin ve altın genelinde ele alıp kendini son 100 sayfasında tamamen tekrar eden bir yapıt. Aldığım notları paylaşıyorum. Dünya ekonomisi Abd’nin cari açık verebilmesiyle orantılı olarak büyüyebilmekte veya büyüyememektedir. Fed, faiz oranını indirince dünya ekonomisi büyüyor. Çin, 1400’lü yılların başında Avrupalılardan 10 kat büyük gemiler yapabiliyormuş. Kağıt para sistemi borçlar sayesinde ayakta kalıyormuş. Mısır hidivi İsmail Paşanın, nasıl, Mısır’ı, Süveyş kanalı yapımı aracılığıyla ülkeyi İngilizlere sattığını unutma.
Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri
Mayıs Çiçegi Ve Hazine YelkenlileriYusuf A. Kalyoncuoğlu · Scala Yayıncılık · 201716 okunma
268 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 günde okudu
Küresel Ekonomi ve Gücün Sırları
Eşsiz bir çalışma, enfes bir kitap... Bu sene okuduğum en iyi kitap ve altını çizmelere doyamadığım bir eserdi. Dünyaya neden batı hükmediyor, neden bazı ülkeler daha zenginken diğerleri kalkınamıyor, dünyada ki eşitsizlikler, savaşların nedenleri, kur savaşları, kapitalizmin geleceği ve daha bir çok soruya yanıt bulacağınız çok akıcı bir kitap. Ekonomi öğrencileri ve bu alanlara ilgili herkese tavsiye ederim.
Mayıs Çiçegi Ve Hazine Yelkenlileri
Mayıs Çiçegi Ve Hazine YelkenlileriYusuf A. Kalyoncuoğlu · Scala Yayıncılık · 201716 okunma
Reklam
Kapitalizminin Geleceği ve Yeni Küresel Kriz
Kapitalizmin mevcut yapısı çok kutuplu dünyayı işlevsiz hâle getirmektedir. Dünya ekonomisinin lideri konumunda bulunan ABD’nin sistemi taşımada zorlanmasıyla tüm sistemin çökme riski artmaktadır. Artan borçlar tüm sistem üzerindeki baskıyı derinleştirirken, gelecek adına belirsizlikleri de arttırmaktadır. Sistemik bir çöküş ve 1929 benzeri bir krizden daha ağır bir durum dünyanın ekonomik ortamını tehdit ederken savaş çığlıkları ve fısıltılarının artmasına neden olmaktadır. Dünya 7.5 milyara ulaşan nüfusu beslemenin zor olduğu günlerden geçmekte, bu da 1929 krizinin atlatılmasında etkili olan 2. Dünya Savaşı benzeri bir duruma davetiye çıkarmaktadır. Dünya ekonomileri yaşanan krizlerden bir çıkış yolu aramaktadır. Bu çıkış yolu da herzamanki gibi tarihsel süreçlerde başvurulmuş olan savaşlardır.
Sayfa 129Kitabı okudu
Dünyaya hâkim olan ekonomik güçler dünyadaki ekonomik ve siyasi anlaşmazlıkların ortadan kalkmasına müsaade etmek istememektedirler. Zira bașta silah endüstrisi olmak üzere Batı sanayisinin yapısı, savaşların olmaması durumunda varlığını sürdürme şansından mahrum kalmaktadır. Bu yüzden dünya üzerindeki siyasi ve ekonomik sorunların varlığı sürekli kaşınmakta ve Doğu ile Batı arasındaki rekabet körüklenmektedir.