Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Medeniyetler Diyaloğu

Roger Garaudy

Medeniyetler Diyaloğu Gönderileri

Medeniyetler Diyaloğu kitaplarını, Medeniyetler Diyaloğu sözleri ve alıntılarını, Medeniyetler Diyaloğu yazarlarını, Medeniyetler Diyaloğu yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
256 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Medeniyetler Diyaloğu / ROGER GARAUDY
"Değişmez o Batılı tavrımıza göre, şayet sadece biz hakikati elimizde bulunduruyoruz diye düşünür durursak, bu durumda kanatimiz şu olur: Batı'ya katılıp bağlanmayan "Başkaları", ilkel inanlardır, art niyetlidir ya da hastadırlar; görevimiz de, onları şifaya kavuşturmak veya baskı altında tutmaktır."
Medeniyetler Diyaloğu
Medeniyetler DiyaloğuRoger Garaudy · Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları · 201151 okunma
256 syf.
·
Puan vermedi
·
24 saatte okudu
Tarih boyunca medeniyetlerin insanlara olması gereken "kişi olgusunu" yerleştirme çabası, bir atomu parçalamak kadar zor olmuştur. Sizi de bu medeniyetlerin arenasına davet ediyorum. Gerçekleri günyüzüne çıkaran bir kitap.
Medeniyetler Diyaloğu
Medeniyetler DiyaloğuRoger Garaudy · Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları · 201151 okunma
Reklam
Ne var ki şimdiki Batı toplumlarımızın "gelişme" adını verdikleri şey, çok daha dar, tek yanlı, sırf ekonomiye dayalı kriterlere göre tarif ediliyor: İnsani bir projeye veya bir hayat kalitesine bağlı olmaksızın üretim ve tüketimin miktar olarak büyümesi... İşte günümüzde toplumlar ve halklar, bir "gayri sâfi milli hâsıla " ya indirgenen böylesi kriterlere göre, kıyaslanıyor ve sıralamaya tabi tutuluyor.
Batı diye adlandırılan medeniyet, doğuşunu Mezopotamya ve Mısır'a, yani Asya ve Afrika'ya borçludur.
Bir medeniyet ki: - İnsanı çalışmaya ve tüketmeye indirgeyen, - ruhu zekaya indirgeyen, - sonsuzluğu miktara indirgeyen ... bu üç postulata dayanır, böylesi bir medeniyet intihar etmek için hazırlığını yapmıştır... ... Böylesine tek boyutlu bir anlayışta ruh sırf zekaya indirgenir. ORADA NE AŞKA YER VARDIR, NE DİNE, NE DE ŞİİRE
....Çinli şöyle yazıyordu: 'Niçin onlar küçük ve kuvvetli de, bizler büyükken zayıfız? Barbarlardan tek bir şey öğrenmemiz lazım: Sağlam gemiler ve etkili toplar.'
Reklam
1100 yılı civarında yaşayan Ömer Hayyam, Descartes'in kendisinden 5 asır sonra kullanacağı aynı yöntemi kullanarak 3 dereceli denklemleri çözmeyi başarmış ve böylece analitik geometrinin temellerini atmıştı.
İnsan, her çeşit sosyal faaliyetin gayesidir. İnsan, yani her insan... Bu ise her türlü ırk, sınıf veya cinsiyet ayrımcılığını reddeder.
Sayfa 185Kitabı okudu
96 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.