Mehmet, Reşat ve Nuri Beyler - Paris Komünü'nde Üç Yurtsever Türk

Serol Teber

Mehmet, Reşat ve Nuri Beyler - Paris Komünü'nde Üç Yurtsever Türk Gönderileri

Mehmet, Reşat ve Nuri Beyler - Paris Komünü'nde Üç Yurtsever Türk kitaplarını, Mehmet, Reşat ve Nuri Beyler - Paris Komünü'nde Üç Yurtsever Türk sözleri ve alıntılarını, Mehmet, Reşat ve Nuri Beyler - Paris Komünü'nde Üç Yurtsever Türk yazarlarını, Mehmet, Reşat ve Nuri Beyler - Paris Komünü'nde Üç Yurtsever Türk yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Padişahların sarayına en güç giren şey doğruluktur.
Sayfa 35 - 1986 KasımKitabı okudu
Hakların korunmasının bulunmadığı yerlerde nihayet ekmek de bulunmaz olur; hürriyet gibi o da önünde sonunda mumla aranır hale gelir.
Sayfa 46 - 1986 KasımKitabı okudu
Reklam
Avrupa’nın hemen her tarafında amele sınıfı yürekler dayanmıyacak bir haldedir. Bir fabrikacı mâlik olduğu sermayesi kuvvetiyle birkaç bin kişiyi esir gibi kullanıyor. Gördükleri işin onda birine mukabil olacak derecede bile ücret vermiyor. Öyleyse niçin çalışıyorlar? Ya ne yapsınlar? Ameleden biri ücretin kılletinden (azlığından) dolayı bir fabrikayı terkettiği takdirde başka fabrikaya kabul olunmaması için fabrikacıların ittifakı var.
Sayfa 100 - 1986 KasımKitabı okudu
Mösyö Tiyer'in bile İhtilâlin zuhurunda mükâleme (konuşma) için biddefaat Paris'ten gönderilen meb'usân ile uzun uzun müzakerata girişerek yalnız teferruatta gösterdiği bir takım müşkilattan başka komün usulünü esasen kabul eylemesi dağvada bulunanların yağmager-i uzümal (Çapulcu) olmadıklarına delil olmaz mı?
Sayfa 92 - 1986 KasımKitabı okudu
Emirname-i Sâmi Bildiğiniz gibi, çağımız maddi bilgiler yönünden geçen yüzyıllarla oranlanamayacak ölçüde ileridir. Ancak insan toplumunu asıl ayakta tutan toplumsal ahlakın dayanağı gibi bağlar ne yazık ki dikkate alınmamaktadır. Bu ilgisizliğin vahim sonuçları ortada. İşçiler, sermayedarlarla servet ve refahca eşit olmak için mevcut malları
Sayfa 85 - 1986 KasımKitabı okudu
Paris Komünü'nün etkileri Türkiye'ye çeşitli biçimlerde yansımış. Sadrazam Mehmed Emin Âli Paşa, Marx'ın "cüce canavar" olarak tanımladığı, Thiers'in yakın dostu da olarak, salt Türk komüncülerini değil, Parisliler'i de bağışlamamış. 25 Temmuz 1871 tarihinde yayımladığı "Emirname-i sâmi"de komün olayına ve komüncülere şiddetle çatmıştır...
Sayfa 85 - 1986 KasımKitabı okudu
Reklam