Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Melezliğe Övgü

Michel Bourse

Melezliğe Övgü Hakkında

Melezliğe Övgü konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.

Hakkında

Etnik kimlik çatışmalarının ve milliyetçi hareketlerin insanı ve insana özgü her şeyi unutturduğu bir dönemde, Melezliğe Övgü bize çok temel bir şeyi hatırlatıyor: “Doğal kimlik” diye bir şey yoktur; tesadüfen şuralı ya da buralı olan hepimizin kimliği, karşılıklı alışverişe dayalı kültürel, politik ve ideolojik bir kurgudan başka bir şey değildir. Çoğu zaman da bu kurgusal kimlikler savaşların, çatışmaların, soykırımların bahanesi olmuştur. Temel amacı kimlik ideolojisine karşı mücadele etmek olan Melezliğe Övgü, öncelikle kültür kavramını da kapsayan eleştirel bir analize girişiyor. Ardından, kimlik taleplerinin ve milliyetçi hareketlerin çoğaldığı bir dönemde, kimlik stratejilerinin nasıl oluşabildiğini analiz ediyor. Eser, “ideolojik kültürcülük”ün eleştirisinin yanı sıra, kültürler arasındaki ilişkilerin yeniden sorunsallaştırılmasını gerçekleştirerek, kültürler arası yeni bir pedagojinin imkânlarını ve aşamalarını irdeliyor. Kimlikler içine kapanmanın yarattığı sorunların çözümüne katkıda bulunmaya çalışan bu deneme, seksenli yılların sonundan itibaren araştırma gruplarında sürdürülen çalışmaların, özellikle Romanya ve Makedonya eksenli etkinliklerin ürünlerini de sergilemektedir. Makedonya’da “çok-etnili” bir üniversite kurma ve kültürler arası gerilimleri azaltma temel hedefinin de parçası olmuş bu eser, bugünün Türkiye’sindeki kültürler ve etnik yapılar arası ilişkilere ışık tutucu niteliktedir.
Çevirmen:
Işık Ergüden
Işık Ergüden
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 23 dk.Sayfa Sayısı: 296Basım Tarihi: 2009Yayınevi: Ayrıntı YayınlarıOrijinal Adı: Eloge du métissage
ISBN: 9789755395524Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 25.0
Erkek% 75.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

Michel Bourse
Michel BourseYazar · 2 kitap
1998-2013 yılları arasında Nantes Üniversitesi’nde doçent olarak görev yapmıştır. 2001-2004 yılları arasında, Makedonya’da, barış anlaşmaları çerçevesinde, Avrupa Birliği’nin bir projesi olan South East European University’de İletişim Fakültesi kurucu dekanlığını üstlenmiştir. Halen Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesidir. İletişim kuramları ve kültürler arası iletişim, kültürel çalışmalar konusunda birçok yayını bulunmaktadır. Kitapları: Éloge du métissage. Pour une théorie politique de la communication (L’Harmattan, 2007; Türkçesi: Melezliğe Övgü, 2010), İletişim Bilimlerinin Serüveni (Halime Yücel ile birlikte, Ayrıntı Yayınları, 2012), Pour comprendre les Cultural Studies (Halime Yücel ile birlikte, L’Harmattan, 2015; Türkçesi: Kültürel Çalışmaları Anlamak, İletişim Yayınları, 2017), Des mots et des idées: Interculturel et/ou Multiculturel (L’Harmattan, 2017).