Eylül 2015
GDK Yayınları

2023 124. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2023 01:03
İlk kez dini tarzda bir çizgi roman okudum. Hem Hristiyanlığın bakış açısı ile yazılmış hem de karikatür şeklinde tasarlanmış olduğu için insanı bunaltmıyor. Ondan dolayı çok beğendim. "İsa bu kitapta yazılı olmayan başka birçok doğaüstü belirti gerçekleştirdi. Bunlar tek tek yazılsaydı, sanırım yazılan kitaplar dünyaya sığmazdı." "Şimdi karar sizin... Bunlar İsa'nın Tanrı'nın oğlu olan Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek O'nun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır."
MesihKozumi Shinozawa · GDK Yayınları · 201550 okunma
Bir Müslüman bu kitabı okursa ne mi olur?
2025 37. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2025 21:37
Sadece kitabın saçma sapan olduğunu düşünür ve geçer. Tabi dinine bağlı ise. Kitapta Hz. İsa Tanrının oğlu diye geçiyor falan filan... Sadece okunmak ve dinimize olan tersliğini fark etmek için okunabilen bir kitap bu. Tavsiye hem ediyor hem de etmiyorum. Size kalmış bir şey. Ayrıca anime mi manga mı oluyor tam emin değilim şekilli şüküllü resimleri var içinde. İlk defa böyle kitap okudum ben.
Duygu ve Düşünce
2025 16. kitabı
Manga şeklinde olduğu için akıcı şekilde, kafa karıştırmadan, anlaşılır oluyor okumak. Hristiyanlığı ve Mesih'i araştırıyorsanız, çerezlik okunur. Bence yetişkinlere hitap etmiyor, tam da hristiyanlığı çocuklara öğretmek için harika olmuş. Yalnız önyargılı ve Hristiyan olmayan birisi iseniz okusanız da size pek hitap etmez, İskender Cedid adlı yazarın kitaplarını öneririm öyle kişilere, bunu okumak yerine.
İnceleme
Faydalı.
2020 5. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2020 21:52
Kitabı Hristiyan misyonerlerden ücretsiz temin ettim. Çok güzel çizimleri var. Tek oturuşta bitiriliyor. İncil'den esinlenerek yazılmış. Zaten her sayfanın altında, o olayların ve diyalogların İncil'in hangi bölümünde geçtiği, yazıyor. Hristiyanlık hakkında neredeyse hiçbir bilgiye sahip olmadığım için benim açımdan oldukça faydalı oldu. Yüzeysel de olsa, Hristiyanlık hakkında fikrim oldu ve bunu çizgi roman aracılığıyla öğrendiğim için hiç sıkıcı olmadı, eğlenceli bir şekilde oldu. Kitabın sonunda bölge haritası ve karakter profilleri var. Bu da, anlatılanlara hakim olabilmek açısından oldukça faydalı, iyi düşünülmüş. Bazı yerlerde imla hatası var, örneğin "Bugün" yerine "Bu gün" yazılmış, bazı harfler eksik veya yanlış yazılmış. Ama çok büyük sorun değil. Aynı zamanda Japonlar animelerindeki ve mangalarındaki karakterleri oldukça cafcaflı, rengarenk yapıyorlar. Buradaki karakterler de biraz öyleydi. Bazılarının saçı mor, turuncu, kırmızı vb. idi. Bu karakterlerin çoğunu ilk defa burada duyduğum için, aklımda tahayyül ederken bu şekilde ediyorum, bu da aslında yanlış bir şey fakat yine bu da çok büyük sorun değil. Çizgi romandan öğrendiklerim: • Meryem'in Yusuf adında bir eşi olduğunu öğrendim. • Kral Hirodes'in, iktidarını İsa'ya kaptırmamak için İsa'yı öldürmek istediğini öğrendim. • Kral Hirodes'in İsa'yı engellemek amacıyla Yahudiye'deki 2 yaşındaki ve daha küçük tüm bebekleri öldürttüğünü öğrendim • İsa'nın doğumu sırasında Yahudiye'nin Roma Krallığına bağlı bir eyalet olduğunu öğrendim • Fısıh bayramını duymuş oldum. • Meryem'in eşi Yusuf'un Marangoz olduğunu öğrendim • Sinagog'un diğer ismini, Havra'yı öğrendim • Recm cezasının Musevilikte de olduğunu öğrendim • İsa'yı Yahudilerin öldürdüğünü öğrendim • İsa'yı, onun havarilerinden Yahuda'nın ele
Din
daha iyi olabilirmiş
2022 18. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2022 00:00
Kitabı renkli manga türünde. Çizgi roman demiyorum çünkü japon kafasında yapıldığı belli. Açıkçası içeriği tartışmayacağım Çünkü incilden esinlenmiş. Bir Müslüman olarak ikisi hakkında tartışma yapmak pek makul değil. Ama bence Eserin daha iyi olması gerekirdi. Çeviri kötü. Japonların anlamsız anime kafasına uygun bir eser değil. Renk saçlar. İlginç tipler. Gereksiz komikli şaşırmalar vb. Manga olduğunu buram buram hissettiriuyor bu eserde pek olmamış. Dediğim gibi incilden alındığı için bilgilerin çoğu o kısım için doğru. O yüzden iyi bir artı olabilir ama merakımdan aldım maalesef beklentimiz karışmadı. 6 puan kötü değil
İsa Mesih ve Hristiyalığa Bakış Hakkında
2022 5. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2022 13:16
Hristiyanlığı biraz tanıma amacıma hizmet eden bir kitap oldu . Hem Hristiyanlığın bakış açısı ile yazılmış hem de karikatür şeklinde tasarlanmış olduğu için insanı bunaltmıyor . Derin bir araştırma için uygun olmasa da yüzeysel ve kaba taslak bir bakış açısı kazanabilmek adına güzel bir eser.
Din