Dilsiz Yankı

Haziran 2025
Ephesus Yayınları
Ciltli

2025 58. kitabı
Mıh 2 Mehsa 2.kitapta büyük aydınlanmalar yaşadım resmen ..Üzüldüm ama 3.kitabın çok acil gelmesi gerekiyor…Son bölümde kalbim ağrıdı ,ben olsaydım ne yapardım diye düşündüm cevap bulamadım
2025 103. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2025 03:14
Ayyyy Mehsaaaa seni Allah kahretmesin içimden geçtin içimden. Ulan hiç mi acımadın şu sonu yazarken ay içim kan ağlıyor resmen bayılacağım şuracıkta. Ben bu sonu kaldıramam yemin ediyorum şuan üçüncü kitabın elimde olmasına bir sevindim ya önce okuyup kahrolsaydım günlerce. Sitemlerimizi ettiğimize göre şöyle uzunca bir yoruma hazırlıklı olun derim ben. (Malum çok sevdiğim kitaplarda yorumu kısa tutamama huyu var bende) İlk kitabın sonunda Elif' in babasının Siraç' ı korurken öldüğünü öğrenerek bitirmişti yazarcım. (Her kitabın sonunda bir kazık sokuyor farkında mısınız ) Elif babasının yaptığını fedakârlık olarak görür ve sevdiği adamı koruduğu için daha da ilişkisine, evliliğine, kocasına sahip çıkar. Bakın kocası diyorum evlendi benimkiler Ama tabi düğünleri ile birlikte başımızdaki belalar iyice baş göstermeye başlıyor. Siraç' ın, kurulu yok etmek için verdiği uğraşlara daha çok vakıf oluyoruz. Olayların derinliğine bu kitapta daha çok iniyoruz. Bir yandan ise Elif' in ailesine, geçmişine ve kendisinin bile yeni öğrendiği gerçeklere konuk oluyoruz. (Elif'in akrabalarının hepsi bende şok üstüne şok yarattı şaka mı dedim bu nasıl entrika nasıl bir düzen.) Kitabımızda Siraç' ın annesine İlk kitaptan aşinayız Allah da belasını vermiyor ki görelim diyorum her okuduğum satırda. Ay bu kitapta yediği naneleri bir duysanız "şeytan görse yolunu değiştirir" dersiniz. (Nasıl bir pislik nasıl bir deccal okurken parmak kemirten cinsten) Eylül ve Demir benim ponçik ikilim onları okumayı çok seviyorum. Ve onlarında geçmişleri önümüze serildi bu kitapta. (Amanın bir okuyun ) Ve daha ilk kez gördüğümüz diğer karakterler her birini ayrı sevdim. Bu kitapta her karakterle bağ kurmanız çok olası. Ama kitabın sonunda Siraç' ın hastalığı asla beklediğim birşey çıkmadı ben şok oldum ya. Ki
2025 149. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 13:19
‍Elif sıradan hayatına devam ederken bir tramvay durağında yolu Siraç ile kesişmiş ve hayatı sıradanlıktan çıkmıştır. Elif tehlikelerin içinde kendini bulurken onu koruyabilecek tek kişi ise Siraç'tır. Bu yüzdende en kısa zamanda evlenmeleri gerekmektedir. Ve ikili bu süreçte birbirlerini yavaş yavaş tanıyıp, aşık olmuşlardır. Lakin Elif, babası ve Siraç'ın geçmişini öğrenince kendini bir seçimin ortasında bulmuştur. Artık öğrendiği gerçeklerle kendine bir yol çizmesi gerekmektedir. Ve o yolda Siraç'ın ta kendisidir. Siraç'a bir yuva verebilmek, onu aklındaki düşüncelerden uzaklaştırmak istemektedir. Ama Siraç'la gideceği yol bilinmezlikler ve tuzaklarla doludur. ‍Geçmiş, yaşanmışlıklar, bekleyen bir intikam, travmalar ve sırlar ile dolu olan hayatlarında onları nasıl bir gelecek beklemektedir? İlk kitap benim için tam bir giriş kitabıydı.Akılda çok fazla soru bırakmıştı.Ancak bu kitapla birlikte kafamdaki soru işaretlerinin çoğu yok oldu.Özellikle Elif'in baba mevzusu benim için bir bilinmeyendi.Aileler ve geçmiş biraz kafa karıştırıcı olsa da minik bir soy ağacı ile olaylar ve kişiler kafamda oturdu.Siraç ve Elif arasındaki ilişki her geçen gün daha da sağlamlaştı ve aşklarına doyamadım.Ancak Siraç'ın Elif'i sevmesine rağmen aklındaki plandan da vazgeçmeyişi beni kızdırdı.Elif ise çoğu zaman sakin kalan ve orta yolu bulmaya çalışan kişiydi.Ve Elif ile birlikte Siraç'ı bir kriz anında görmek kalbimi acıttı.Sonrasında Siraç'ın çocukluğuna dair öğrendiklerimlede paramparça oldum.Bir şeyler tahmin etmiştim ama tahminlerimin gerçek oluşunu okumak benim için ağırdı.Özellikle Siraç ve Elif karşılaşması beni mahvetti.Olayların durulmadığı, her ortaya çıkan gerçekle işlerin daha da kızıştığı ve duygusal yönü ağır olan bir kitaptı.Yer yer kısımlar yer alıyordu. Kitabın
2026 13. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2026 20:50
Selaammm sizlere bu güzel serinin ikinci kitabının yorumuyla geldimm Kitaba Elif ve Siraç'ın düğünü ile başlıyoruz ve düğünlerini okurken o kadar zevk aldım ki çok güzel geçti. Normalde bazı kitaplarda bu merasimler çok uzatılınca sıkılıyordum ama Mehsa tam kararında tadında bırakmış ve okurken hiç sıkılmadım. İlk kitapta merak ettiğimiz ne varsa ikinci kitapta fazlasıyla merakımız gideriliyor. Tüm sırları, tüm nedenleri, gerçekleri hepsini detaylıca öğreniyoruz. Ama daha çok merak ettiğimiz şeyler olacak hxksnsaödçsçş Siraç ve Elif o kadar tatlı oldular kiii Düğünden sonra kurban bayramı denk geliyordu ve beraber Elif'in dedesinin yanına gittiler. Siraç orda kurban kesti Elif'le tatlı tatlı uğraştı. Oraları okurken çok eğlendim gülümseme yüzümden hiç eksik olmadı. Ve birazda o malûm sondan bahsedeyim... Her şey iyi giderken bir şey olmasını bekliyordum ama içim çok parçalandı Siraç'ın o psikolojisine Elif'in kırgınlığına Spoiler olmasın diye daha fazla detay vermek istemiyorum amaa acilen üçüncü kitabı okumak istiyorum
2025 164. kitabı
Merhaba kitap dostlarım Bugün sizlere sevgili mehsaa’nın kaleminden çıkan #MıhSerisi ‘nin ikinci kitabı Dilsiz Yankı ile geldim. İlk kitabın sonunda kalbimizi yerinden oynatan yazar, bu kitapta hem sır perdelerini aralıyor hem de bizi duygusal anlamda darmadağın ediyor. Elif artık birçok gerçeği öğrenmiş olsa da, Siraç’ın anlatmasını bekliyor… ama biliyoruz ki o adam kolay kolay konuşmaz Siraç’ın geçmişine, ailesine ve iç dünyasına bu kitapta daha çok dokunuyoruz. Annesiyle, teyzesiyle ve yaşadığı travmalarla yüzleşmesi insanın içini parçalıyor.Elif’in tüm öğrendiklerine rağmen sevdiği adamdan vazgeçmemesi, aksine onu hayata döndürmeye çalışması inanılmaz güzeldi. Sevdiği adam için her şeyi göze alışı, kitabın kalbini oluşturuyor.Tabii hikâye sadece onlarla da sınırlı değil…Eylül ve Demir’in geçmişi, Melek’in yaşadıkları, çocukların hikâyesi derken her karakterin ayrı bir acısı, ayrı bir sırrı var.Her sayfada yeni bir düğüm çözülürken bir diğeri atılıyor.Bazı yerlerde nefesimi tuttum, bazı yerlerde kalbim sıkıştı ama elimden bırakamadım.Sonlara doğru gelen olaylar ise tam bir duygu seli.Siraç’ın kendince Elif’i korumaya çalışırken aslında onu en çok incittiği o sahnede yazar resmen kalbimizi parçalıyor.Ama tüm bunlara rağmen sevginin, sabrın ve bağışlamanın gücü hissediliyor.Bu kitapla birlikte bazı cevapları bulduk ama yepyeni sorularla baş başa kaldık…Ve evet, artık sabır taşına döndük çünkü 3. kitabı beklemek şart oldu! Ah be canım Mehsaa Yine içimizi dağıttın ama o kadar güzel yazdın ki insan kızamıyor bile.Kaleminde duygu var, derinlik var, yürek var…Her satırında bizi alıp bambaşka bir dünyaya götürüyorsun.Kalemine, emeğine sağlık canım yazarım Üçüncü kitap gelsin artık, sabırsızlık tavan!
2025 132. kitabı
Okunma: 25 Eylül 2025 11:52
M̴e̴h̴s̴a̴~M̴I̴H̴~D̴İ̴L̴S̴İ̴Z̴ ̴Y̴A̴N̴K̴I̴ "вílє вílє чürürsєn σ̈lümє, sєní şu gσ̈nlümє tαht kurmαmış sαчαrım. nє mєzαrınα gєlírím nє dє αhírєttє чüzünє вαkαrım." ~♡Selamlaaar,ahh ben ne okudum böyle.. Sevgili @_mehsaa_ nın kalemini çok severim, dijital platform üzerinde de yıllardır okuyorum ve #mıh serisi ile yine kalbimdeki tahtında!! Allahım kitabın sonuna gelene kadar yaşadığım duygu alışverişi muhteşemdi. Okuyanlar bilir karakterlerin çok yaralı bir geçmişi var ve bunun yanında karanlık bir düzen,gizli devlet işleri ve suç yapılanması bir kurul. İşte bunların tam ortasında, deha zekasına sahip bir siber güvenlik şirketi sahibi Siraç ve onu korumak uğruna ölen devlet adına çalışan Korkut'un kızı Elif.. Çok detaylı bir seri okuyarak kesfetmeniz gereken ayrıntıları var, spoiler olmasın dikkat ediyorum, lakin seriyi şiddetle tavsiye ediyorum. 10/10 ~♡Bu ikinci kitapta dur durak yok, belkide ilk kitapta karanlıkta kalan her şey bizim için aydınlığa kavuştu. Hemen hemen tüm karakterlerin yürek yakan geçmişi ile intikam hırsı bizide sardı. Melek Hanım ve Eylül'ü okumak da çok zordu. Demir'in Melek'i sarıp sarmalaması ah kıyamamm.:( Ama özellikle Elif tam bir bıçak sırtı üzerindeydi. Levent Bey'in tüm anlattıklarını hazmetmek ve Siraç ile evlilik yoluna girmek hem aşkına sahip çıkmak hemde büyük bir psikolojik savaşa girmekti.Düğün ve balayı çok güzel geçmiş, Siraç ve Elif arasındaki o muhteşem bağ herkesin dikkatini çekiyordu. Hatta Siraç ın kriz anına bile şifa olmuş bir Elif okumuşken iyiye gidecek diye düşündüğümüz her şey peşindeki düşmanın her hamlesiyle bozuldu. Onu tetiklemekden asla geri durmadı.Elif in kabul ettiği öğrendiği tüm gerçeklere rağmen onunla bir hayat kurup bu yolda ilerlemekti ama ondan beklediği tek şey bu yolda terk edilmemekti. Ama
2025 89. kitabı
“MIH 2”, Elif’in artık sadece bir kadın olarak değil, bir savaşçı olarak da sınandığı, karanlıkla iç içe geçen bir devam hikâyesi. İlk kitaptan miras kalan acılar, seçimler ve sırlar bu kitapta daha da büyüyor. Elif, bir uçurumun kenarında, kalbi iki ateş arasında kalmış gibi… Ya Siraç’ı seçecek ve onunla birlikte ateşin içinden geçecek ya da babasının geçmişinden gelen gölgelerin içinde kaybolacak. Serinin ikinci kitabında olaylar hiç hız kesmiyor, aksine daha da derinleşiyor. Mehsa, Elif ve Siraç’ın ilişki dinamiğini çok daha güçlü bir şekilde kurgulamış. Artık sadece bir çift değil, adeta bir savaş birliği gibiler. Aralarındaki çekim daha karanlık, daha tehlikeli ama bir o kadar da tutkulu. Kitap, dark romance türünün hakkını verirken bir yandan da psikolojik savaşlara ve içsel çatışmalara odaklanıyor. Siraç’ın geçmişi ve karanlık tarafları daha da gün yüzüne çıkıyor. Bu yönleri hem tedirgin edici hem de merak uyandırıcı. Mehsa, karakterin gri alanlarını çok başarılı bir şekilde işlemiş. Kimi zaman Siraç’tan korkarken bir yandan da onunla ilgili daha fazla şey öğrenmek istiyorsun. Mehsa’nın kalemi bu kitapta biraz daha olgun, biraz daha cesur. Hem kurgusal anlamda daha derinlere inmiş hem de duygusal katmanları daha net yansıtmış. Kitabın finali ise yine Mehsa klasiği: “Yine mi burada bitti?” dedirten türden. Bomba gibi bir sonla üçüncü kitabı beklemek zorunda kalıyoruz Üçüncü kitapta neler olacağını merak etmemek imkânsız. Elif daha ne kadar dayanacak? Siraç’ı neler bekliyor? Kurulun asıl planı ne? Hepsini öğrenmek için sıradaki yangını beklememiz gerekiyor…
2025 88. kitabı
Merhabaaaa Ben geldim ve sizlere aşk serim ile beraber geldim özellikle o son sahneden sonra en acilinden hatta fazlası ile üçüncü kitaba ihtiyacım var ben bu uzun süre ayrılığı kaldıramam o kadar güzeller ki ve zaten o son sahneden sonra kahru perişan olmamızı saymıyorum tabi bu uğurda Siraça aslında çok kızdım diyebilirim çünkü onun yüzünden delirdik hatta mahvolduk desem çok yeridir. Bu ikinci kitabı okurken o kadar heyecan ve mutlulukla doluydum ki hala öyleyim ben bşr adet Siraç bile alsam bana yetmez ben komple tüm karakterleri ama onu ayrı istiyorum nikah müdürlüğüne gitmemiz gereken konular var daaaa. İşin şakası bu kesinlikle çok güzellerdi herkesin okumadı gerektiğini düşündüğüm bit kitap diyebilirim bu kitabın her bir yeri ayrı güzel daha çok herkesin Siraç için mücadele etmesini bekliyordum ama herkesin Elifi kardeş olarak benimsemesi ve sevmesi o kadar güzel bir şeydi ki bence hiç kaçmaz kolun ve bu kitabı okuyunnnn. İ
2025 41. kitabı
Bu nasıl kurgu ? Bu nasıl yıkım? Karakterlerin gerçeklerini öğrendikçe şok yaşadım ,yetmedi içim parçalandı. Nasıl güzel ,ince ince işlenmiş, zekice sıralanmış kurgu. Ben bu hikayede Demir hayranıyım ama Siraç'a karşı da boş değilim Elif gibi sevmekse yürek ister net. Eylül bu hikayede yaralı kuşum . Siraç'ın çocukluğunu ,hayatını zehir edenlerse bir numaralı düşmanım. Öyle bir çocukluk yaşamış ki ! aslında yaşayamamış her gün ölüp yeniden dirilmiş ... Valla bu kitapta acayip gerçeklerle yüzleştim ve her bir gerçek balyoz etkisi yaşattı bana. Hele son sayfaları içim yana yana okudum. Tamam Siraç'a hak veriyorum ama Elif gibi bir kadına yapılmazdı be aslanım. Siraç yıllardır kurduğu düzeni ve yaptığı planları sırasıyla uygularken yol arkadaşları en büyük şansı. Gerçi onun en en en büyük şansı Elif gibi biriyle evli olması ama manyak tam idrak edemedi ya neyse. Hikayenin konusunu kitabın ilk postundan okuyabilirsiniz ben bu postta kitabı sadece övmeye geldim. Mafya,ajan,istihbarat,bol kötü karakter, güzel seven adamlar ve kadınlar, geçmişin sırları,acılar daha neler neler. İlk kitabı severek okumuş, hikayeyi beğenmiş ve nereye bağlanacak bunca şey demişken bu kitapta birçok sorumun cevabını aldım fazlasıyla. Kesinlikle giriş kitabından sonra iyi hazırlanmış ikinci kitaptı. Doyurucu okumanın yanı sıra 3.kitabı deli dehşet merak ediyorum sevgili yazarım,hemen gelsin olur mu? Seriyle tanışmayan canlar sizi bu seriye davet ediyorum. Sevgiyle ve kitapla kalın
2025 284. kitabı
🅼🅸̇🅷 𝗗𝗶𝗹𝘀𝗶𝘇 𝗬𝗮𝗻𝗸ı Herkese Merhabalar... Sizlere çok ama çok severek okuduğum serimin devam kitabı ile geldim. İlk kitap öyle bir yerde bitmişti elimiz kalbimizde öylece kalakalmıştık. İkinci kitaba hemen kavuşmak istemiştik. Neyse ki çok beklemedik hatta devam kitabı için de çok beklemeyeceğiz. Zira yine öyle bir yerde bitti ki bende bittim. O nasıl bir bitiştir bitirdi bizi bitirdi Elif. Zaten bu seride en sevdiğim şeylerden biri de ilk kitapta da dediğim gibi her şey belli sıralamasına uygun şekilde kime göre neye göre demeyin hiç değer yargılarımıza göre gençlerin özellikle böyle okuması beni daha mutlu eden detaylardan. Aaa şimdi hemen söyleyim ben yine yetişkin içerikli bir kitap. Elif ve Siraç Onlar en mutlu gününde gerçekler ile yüzleşiyor. Elif uzun zamandır merak ettiği soruların cevabını tam da Siraç ile mutluluğa gideceği üzerinde bembeyaz gelinlik varken alıyor. Levent Bey cevapları ona sunarken, Siraç'ın yanında olmasını ona hayat sunmasını istiyor. Tıpkı babası gibi. Siraç ki mezarını çoktan hazırlamış, kendini ölüm ile eş tutan, hayata tutunmak için kendinde bir neden görmeyen bir adamdır. Elif olmasa şu zamana kadar da zor dayanırdı. Babası hakkında öğrendikleri ile Elif ise tıpkı adının hakkı gibi dimdik durur. Vazgeçmek, pes etmek mi hayır asla! Elif mücadeleyi seçti Siraç için babası için... Bedelleri elbette ki ağır oldu ama bir umut da doğdu. Siraç ona bir seçenek sunmuştu ve o gerçekleşti onu korumak için evlendiler. Aahh düğün öyle güzel oldu ki kalbimiz eridi, sonrası balayı ayyy ama bunlar bir araya gelince öyle tatlı öyle tatlı oldular ki. Artık helali olduğunu bilen Elif ise vitesi açtı mı dersiniz, hem de nasıl (İşte oralar okumaktan büyük keyif aldığım sahneler oldu) Onlar mutluluğu kolay elde edemeyeceklerinin ise farkındadır geçmiş