Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Yaşasın Milliyetçi Eğitim Mücadelemiz

Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009

İsmail Yıldız

Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009 Gönderileri

Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009 kitaplarını, Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009 sözleri ve alıntılarını, Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009 yazarlarını, Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
203 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Türkiye’deki eğitim anlayışında, değişime gelişim de dahil olmuş mudur? Yoksa aynı yerde sayan bir sistem mi oluşturulmuştur? Eğitime Cumhuriyet ile başlayarak, 2009’a kadarki sürecini farklı bir açıdan düşünmeye ne dersiniz? İşi arka planlanlarından öğrenmeyi sevenlere, eğitime dair sağlam bir önerim olsun. Bu kitabı okuyun Üzerine de İsmail hocam ile yaptığımız söyleşiyi izleyin. youtu.be/4duTWo6Mx4c #milliyetçieğitimdüşüncesi
Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009
Milliyetçi Eğitim Düşüncesi 1923-2009İsmail Yıldız · Yüzde İki Yayınları · 201923 okunma
Muhittin Baha Pars
‘Vicdanlar, kalplerde vatan gibidir. Eğer boş bırakılırsa onları düşman işgal eder.’
Reklam
Türkiye’de bir asırdır iktidar sahipleri millete ideolojik gömlekler giydirmeye çalışmaktadırlar. Ne yazıkki cumhuriyetin ilk yıllarında da, günümüzde de değişen bir şey bulunmamaktadır. Eğitim de bu ideolojik dönüştürmede en önemli araç olarak kullanılmak istenilmektedir.
Her iktidar uyguladığı eğitim programlarının ve eğitimde kendi söylemlerinin tanıtımlarının yapılmasını, milli duyguların geliştirilmesi için gerekli olduğunu savunmuşlardır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla eğitim, Kemalist ideolojinin de sürekliliğini sağlamak için kullanılan bir araç olmuştur. Bu ideolojinin temeli halkın Osmanlı Devleti ile olan bağlarının koparılması, padişah ve halifeye olan bağlılıklarının Türk kimliğine ve Kemalist düşünce yöneltilmesi olmuştur.
Birçok ideolojik grubun savundukları ideolojinin temel felsefesinden uzaklaşarak günübirlik, yüzeysel tartışmalarla vakit kaybettiklerini söylemek mümkündür.
Reklam
Sosyolojik görüşe göre eğitimin amacı geçmişin ve ataların kalıntılarını yeni nesillere aktarmak iken; psikolojik görüşe göre eğitim, bireyin yeteneklerini yüksek derecede geliştirmeyi ve bireysel başarıyı amaçlar.
Şurası muhakkak ki, Türkiye Cumhuriyeti Türk milliyetçileri tarafından kurulmuştur.
Atatürk döneminde var olan Türk milliyetçiliği ruhu söndürülmüş ve yerine İsmet İnönü ile Hasan Ali Yücel'in getirdiği hümanizm ve materyalizm ikame edilmiştir.
Sayfa 33 - Yüzde İki
"Yaşasın Milli Eğitim... Zafer Hak'kın Olacaktır..."
Yüzde İki YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Eğitim cemiyeti ferde, ferdi cemiyete kurban etmemelidir.
Sayfa 16 - Yüzde İki YayınlarıKitabı okudu