Bilinçli Farkındalık

Zümra Atalay
2019
İnkılap Kitabevi

2023 29. kitabı
Benim mindfulness ile tanışmam psikoloğum sayesinde oldu. Kendisi bana böyle bir kitap olduğu ve süreçte bana yardımcı olacağını söyledi. Ve böylece mindfulness yolculuğum başlamış oldu. Peki nedir
1000k
2023 64. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2023 15:10
Mindfulness; şimdiki anda gerçekleşen deneyimlere dikkat etme, zorlayıcı yaşantılarla kalabilme , duygu, düşünce ve bedensel duyumlar ile kurulan ilişkiyi fark etme konularını merkeze alarak, bu
2025 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2025 10:33
Herkese selamlar Yeni yılın ilk kitabı Zümra AtalayZümra Atalay ' on kaleminden; " MindfulnessMindfulness " Bilinçli Farkındalık. Hayat kısa, yol uzun hepimizin hedefleri, hayalleri, yaşadığı acıları, sıkıntıları
2021 34. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2021 13:28
Etrafımızda olan bitenler ile ilgili farkındalığımız yüksek olabilir. Örneğin, gerçekten haklı bir sebeple " İş yerindekiler fark etmiyor ama Metin bey hepimize haksızlık yapıyor"
2021 24. kitabı
Okunma: 23 Mart 2021 06:40
Mindfulness kitabı 10 bölümden oluşmakta. Mindfulness'ın ne olduğu, biyolojik temelleri, düşünce-duygu-beden ilişkisi, ebeveynlikte mindfulness, çocuklarda mindfulness, iş hayatında stres azaltma
2020 13. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2020 01:14
Son dönem psikoloji kavramlarından "Bilinçli farkındalık". Yakın zamanda mutlaka duyduğunuz, parlatılmış popüler konulardan. Farkındalık zaten bilinçli olmaktır, böyle saçma şey mi olur diyebilirsiniz. Ben de katılırım size. Ancak yabancı literatürde "farkındalık" başka bir kelimeye tekabül ettiğinden bilinçli farkındalık kelimesi kullanılmış. Bazı yerlerde kendindelik olarak da geçmekte. Kendindelik, anda olmak, düşüncelerin büyüsüne kapılıp geçmişe ya da geleceğe gitmemek ve algılarınızın birer illüzyon olabileceğinin farkında olmaktır. Popülerliğin verdiği alerjiden ziyade kavramdan faydalanmakta yarar var zannımca. Yazar bilimsellikten uzak olması korkusu ile kitabın tamamını bilimsel yayınların izleriyle bezemiş. Kitap araştırma ve dipnotlar ile dolu.Bu yazarın "Popüler olan boştur" inancını yıkma hamlesi olarak görülebilir. Kitabın ilk kısımları yani Mindfulness ve bileşenlerinin tanıtıldığı bölümler gayet hoştu. Altını çizdiğim yerler oldu. Ancak kitabın sonuna yaklaştıkça Mindfulness ile ilgili programların yani MBSR, MBCT nin anlatıldığı yerler tanıtım broşürlerini anımsattı. Bu süreçlere katılmalısınız diyor gibi geldi. Bu da yazarın popülerliğe hizmet ederek en başta ispat etmeye çalıştığı noktadan -bilimsellikten- vurulduğunun bir ifadesi aslında. Ancak buradan da alacağınız mutlaka birkaç küçük bilgi kırıntısı vardır mutlaka. Sevgiyle.
'Bilinçli farkındalık'
2025 73. kitabı
Sohbet esnasında bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine araştırmadan alıp okuduğum bir kitaptır.Kisisel gelisim kitaplarından okumuşluğum olduğu için tanıdık kavramalara rastlamakla birlikte 'An'a önem vermeyi, şimdiki zamanı an an yaşamayı,yeni şeylerin aktif bir şekilde farkına varma sürecini, bilinçli farkındalığı çok güzel kaleme almış.Kitabı okuduktan sonra Mindfullness egzersizlerini alışkanlık haline getirmeye başladım.
Rezillik bence
2025 1. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2025 21:25
Kitap gerçekten rezalet 219 sayfa ama bence 5 sayfa filan. Sürekli aynı cümleler aynı ifadeler… gerçekten bitirmek için büyük çaba sarf ettim! Sırf yazılmak için yazılmış para amaçlı! Çok kişisel gelişim kitabı okudum en kötüsü buydu! 20 sayfayı okumam bile saatlerimi aldı öyle içim şişti! Neyse ki bitti ve kurtuldum! Kesinlikle önermiyorum BUNALDIM! Andayım okay aynen !
2022 10. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2022 16:43
Ben mindfulness meditasyonları ile daha önce karşılaşmış, bir kaçını deneyimlemiş ve uyguladığım süre boyunca faydasını görmüş biriyim. Bu kitabı okumamın sebebi Mindfulness/Bilinçli Farkındalık
2022 9. kitabı
Okunma: 16 Nisan 2022 00:00
Bu kitapta Zümra  Atalay “Mindfulness” kavramını açıklıyor ve aydınlatıyor. Eğer başkalarını mutlu etmek istiyorsanız şefkatli olun. Eğer kendinizi mutlu etmek istiyorsanız yine şefkatli olun. Dalai Lama Anlar değişkendir. Hisler de anbean değişir. Hiçbir an diğeriyle aynı olmayacağı gibi, siz de sürekli aynı hislere, aynı bedensel duyumlara ve aynı düşüncelere sahip olmayabilirsiniz. Düşünceler hayatımızın büyük bir parçasıdır. Çoğumuz hikayelerin ve düşüncelerin zihinsel dünyasında yaşamak için çok vakit harcarız. Mindfulness uygulamaları bu düşünceleri durdurma ancak ortaya çıkmış düşünceleri izlememize yardım eder... Nefesi kullanmayı, dinlenmeyi ve nefesi takip etmeyi öğrendikçe,nefes beden boyu gelişir. " Nefes, beden ve zihin arasındaki temel bir bağdır." Mindfulness bir teknikler paketi değildir bir varoluş halidir.

Zümra AtalayYazar · 6 kitap
MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zümra Atalay (Özyeşil) Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Selçuk üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, doktora eğitimini Selçuk üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmasını Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde yapmıştır. Bu dönemde Motivasyon araştırma grubuna dahil olmuş ve projelerde yer almıştır. Çalışma konuları bilinçli-farkındalık(mindfulness), öz-anlayış(self-compassion), kişilik, mizah, sosyal beceri, depresyon, stres ve stresle baş çıkma, anksiyete, öfke ve öfkeyle başa çıkmadır. Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, kitap ve kitap bölümleri, danışmanlığını yaptığı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır. Doç. Dr. Zümra Atalay lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermektedir. Uzmanlık alanı olan Bilinçli-farkındalık temelli yaklaşımlar üzerine Oslo/Norveç’te Uluslarası Mindfulness derneğinin düzenlediği eğiticilerin eğitimi programını tamamlamıştır. Bu yöntemle ilgili çeşitli uygulama ve eğitime katılmıştır. Mindfulness temelli yaklaşımlar ile ilgili çok sayıda eğitim, atölye çalışması ve grup çalışmaları düzenlemiştir.