2019
İnkılap Kitabevi

Belki de ortadan kaldırabileceğimiz belirsizlik değil tahammülsüzlüktür...
2023 188. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2023 20:18
Başkalarına gösterdiğimiz şefkatin yarısını bile kendimize gösteriyor muyuz? Diğer insanların başına geldiğinde realist yaklaşacağımız zorlayıcı duygu durumları karşısında kendimizi neden bu kadar
ŞefkatZümra Atalay · İnkılap Kitabevi · 2019579 okunma
‘şefkat acıya karşı verilen bilge bir yanıttır.’
·168 syf.·
2024 114. kitabı
Temel Mindfulness Temelli Terapi ve Süpervizörlük Eğitimim sayesinde tanıştım sevgili
Zümra Atalay
Zümra Atalay
ve onun kitabıyla. Yeni bir bakış açısı kazandıran bir kitap oldu benim için; durmak, sakinleşmek ve
2025 71. kitabı
ŞEFKAT Şefkat, öğrenilip geliştirilebilen ve içinde farkındalık, duyarlılık, empati, cömertlik, paylaşım gibi ögeler barındıran bir erdemdir.Yalnızca birinden diğerine yöneltilen değil, aynı zamanda bireyin kendine yönelttiği öz şefkati de içerir. Yazar bilimsel bilgilerin yanı sıra kişisel deneyimlerinide katarak şefkati yaşamımıza yeni baştan entegre etmenin yollarını paylaşmış.Kendimize nasıl şefkat etmemiz gerektiğini detaylıca anlatan, bolca örnek çalışmaların yer aldığı bir kitap. Başkalarına sonsuz anlayış ve şefkat gösterebilirken kendini sıkça eleştirmek ve kendine acımasız şekilde yaklaşmak.Şöyle söylüyor Zümra Atalay ; “ Senin iyilik severliğin eğer seninde kapsamıyorsa bu ne iyiliktir ne de sevgidir.Aslında kendimize karşı şefkatli değilsek, başkalarına da şefkatli olabilmemiz zordur.” Herkesin yaşadığı zor durumlara karşı kendine nasıl sahip çıkabileceğini kendini nasıl yatıştırabileceğini ve kendini nasıl kucaklayabileceğini öğrenmesi ve belki de en çok kendine nezaket gösterebilmesi için , farkında olmak için, farkındalığı artırmak için okunmaya değer. **Şefkat acıya karşı verilen bilge bir yanıttır. **Huzura giden yoldaki en önemli etmen acısız ve sıkıntısız bir yaşamdan çok, acının doğasını kavrayabilmek, ona rağmen değil, onunla beraber yaşamanın bilge yollarını öğrenmektir. **Acı ve keder kendimizi yalıtmamıza ve ulaşılmaz olmamıza neden olur, şefkat belki acıyı ortadan kaldıramayabilir fakat ulaşılmazlığı engeller. **Şefkat de diğer her şey gibi “öz” de başlar… **Senin iyilikseverliğin eğer seni de kapsamıyorsa bu ne iyiliktir ne de sevgidir.
Öz şefkat
2023 48. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2023 15:37
Yakın bir arkadaşımızın yaşadığı bir sorunda ona nasıl şefkatli yaklaşıyorsak kendi yaşadığımız sorunlarda kendimize daha şefkatli yaklaşmalıyız düşüncesiyle aşk yaşadım. Biz hep kendimizi eleştirirken acımasız bir şekilde yaklaşıyoruz evet, sanki biz hep en iyisini yapmalıyız gibi... Şefkati somut bir şekilde okumak isteyenlere öneririm:)
ŞefkatZümra Atalay · İnkılap Kitabevi · 2019579 okunma
zorlayıcı duygulara karşı kendini sevme sanatı
2021 1. kitabı
Bakış açısı değiştirebilicek psikolojikmen yardımcı bir kitap olan ve içinde güzel kolay ve alışkanlık haline getirilirse etkili uygulanacak yoga tarzında uygulamalar var bana iyi geldi çünkü içindekiler uygulanmış sonuç vermiş tecrübe edilmiş ve dünyaca onaylanmış şeyler Allah razı olsun yazardan , tavsiye ederim
2025 28. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2025 19:11
Şefkat, yani “compassion”, zorlayıcı deneyimler ve duygu durumları karşısında kendimize ve başkalarına karşı nazik, anlayışlı ve destekleyici bir tutumu ifade eder. Atalay bu erdemi üç boyutta ele alıyor: •Şefkatin tanımı ve ilkeleri: Empati, farkındalık, duyarlılık, paylaşım gibi öğeleri kapsayan gelişebilen bir erdemdir. Sadece başkalarına değil, aynı zamanda öz‑şefkati (kendine karşı şefkat) de içerir.  •Bilimsel temel: Kitabın ortalarındaki bölümde şefkatin biyolojik temelleri ve psikolojik etkileri incelenir. Zihinsel süreçlerle bedensel tepkiler arasındaki bağlantılar açıklanır.  •Uygulama yolları: Zorlayıcı duygularla karşılaşıldığında nazik farkındalık, öz‑şefkat uygulamaları, mindfulness yöntemleri gibi pratik yaklaşımlarla acıya tepki vermek yerine sağlıklı başa çıkma yolları önerilir.   Kitabın tamamında yazar kişisel deneyimlerini ve bilimsel örnekleri sade ve okunması kolay bir dille sunar; şefkati bir duygu olarak değil, bir yaşam biçimi ve eyleme dönüştürülebilir bir uygulama olarak ele alır. Ana mesaj, acı karşısında gösterilen duyarsızlığın insan olmanın temel erdemlerinden uzaklaştırdığıdır.
2023 29. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2023 22:13
Öz-şefkat nedir? Kendimize karşı öz-şefkatli miyiz? Bu iki sorunun cevabını önemsemeyerek, anlamayarak ve "ne önemi var ki?" Diye cevaplayan kişilerdenseniz tam ihtiyacınız olan bir
ŞefkatZümra Atalay · İnkılap Kitabevi · 2019579 okunma
Sevgi Ve Şefkat Dili Üzerine..:)
2023 1. kitabı
Okunma: 06 Ocak 2023 14:12
Kişisel gelişim kitaplarına önyargıyla yaklaştığım, nasıl olsa hepsi aynı şeyi anlatıyor dediğim bir dönemde elime aldığım bir solukta bitirdiğim kitap oldu ve bunu sizlerle de paylaşmak istedim ..
1000k
Dikkar spoiler içerir :)
2023 15. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2023 17:29
Kitabı gerçekten çok beğendim. 1 puan kırmamın nedeni bazı yerlerde tekrar cümlelerinin olmasıydı. (akademik yazımdan kaynaklanmış olabilir) İlk olarak kitaba adını veren konu hakkında bilgilendirmeler yapılmış. Şefkat nedir, budist felsefede neler söylenmiştir. Sonrasında da örnekler verilerek nasıl daha şefkatli olabiliriz, bunun hakkında örneklendirilmeler yapılmış. Sıkça altını çizdiğim yerler mevcuttu. Mutlaka okumalısınız.
Kişisel Gelişim Psikoloji
Şefkat
2021 13. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 04:34
Şefkat neydi?Şefkati başkalarına karşı sınırsız sunabiliyorken, kendimize karşı neden bu kadar bonkör davranamıyoruz? En son ne zaman,zor bir anınızda arkadaşınıza destek olur gibi,kendinize destek oldunuz? Acılar bitsin,sorunlar bitsin, yeter ki bitsin de kurtulayım... Aslolan olanların ve olacakların yok olması değil onlarla birlikte yaşamayı öğrenmek... Peki neden öz şefkat ,neden kendimize şefkatli olmalıyız, nasıl yapabilıiriz, nasıl şefkatli davranabiliriz kendimize? Soruların cevabını gerçekten merak ediyorsanız kesinlikle okumalısınız...

Zümra AtalayYazar · 6 kitap
MEF Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zümra Atalay (Özyeşil) Ankara’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Selçuk üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde, doktora eğitimini Selçuk üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü’nde tamamlamıştır. Doktora sonrası çalışmasını Rochester Üniversitesi Psikoloji Bölümünde yapmıştır. Bu dönemde Motivasyon araştırma grubuna dahil olmuş ve projelerde yer almıştır. Çalışma konuları bilinçli-farkındalık(mindfulness), öz-anlayış(self-compassion), kişilik, mizah, sosyal beceri, depresyon, stres ve stresle baş çıkma, anksiyete, öfke ve öfkeyle başa çıkmadır. Uluslararası indekslerde taranan ve ulusal hakemli dergilerde makaleleri, ulusal ve uluslararası kongrelerde bildirimleri, kitap ve kitap bölümleri, danışmanlığını yaptığı yüksek lisans ve doktora tezleri bulunmaktadır. Doç. Dr. Zümra Atalay lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde dersler vermektedir. Uzmanlık alanı olan Bilinçli-farkındalık temelli yaklaşımlar üzerine Oslo/Norveç’te Uluslarası Mindfulness derneğinin düzenlediği eğiticilerin eğitimi programını tamamlamıştır. Bu yöntemle ilgili çeşitli uygulama ve eğitime katılmıştır. Mindfulness temelli yaklaşımlar ile ilgili çok sayıda eğitim, atölye çalışması ve grup çalışmaları düzenlemiştir.