Sonunda bitirebildim. Sonunda diyorum çünkü oldukça zor oldu bitirebilmek. (Hiç bir şeyin yarım kalmasını istemediğim için kitabı da bu sebeple bitirdim.)Böyle söylediğim için hemen etkisinden çıkamadığım bir kurgu beklemeyin.
İnci Aral kitabında bir kuşağın sosyal ve psikolojik değişimlerini, yıkımlarını, çok başarılı bir şekilde işlemiş. Genel olarak intiharların, aldatıp aldatılmaların,ailenin hayatımız ve psikolojimiz üzerine etkileri, bir noktada değinilen ensestin,mutsuz evliliklerin yazıldığı bir kitap. Orhan Kemal roman armağanı alarak da taçlanmış başarısı.
Kitapta yer alan her karaktere bi bölüm ayırarak onun geçmişine gidip yaşadığı travmaları,kişiliğine etkisini anlatıp an'a dönmesiyle yazmış.
Ana karakterin gördüğü bir rüya üzerine yaşanan, geriye dönüş tekniğiyle karakterlere yaptığı psikojik tahlillerle geçen 24 saatlik dilimi anlatıyor.
Dili akıcı yazarımızın ama açıkçası heyecan unsuru diri tutulmadığı için içim sıkıla sıkıla okudum. Spoiler vermek istemediğim için sadece bir bölümde heyecan duyduğumu söylemek isterim.
Son olarak kitabın bir bölümünde bir şarkıdan bahsediyor merak edip açtım şarkıyı ve çok beğendim. Zeki Müren'in eşsiz sesiyle sizde dinleyin isterim. "Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar "
Sevgiyle..