Mülteci

Alan Gratz
JOSEF 1930’larda Nazi Almanyası’nda yaşayan Yahudi bir çocuktur. Toplama kampına gönderilme tehlikesi büyürken, ailesiyle dünyanın öteki ucuna giden bir gemiye biner… ISABEL 1994’te Küba’da yaşayan bir kızdır. Ülkesini kasıp kavuran isyanlar ve huzursuzluk yüzünden Amerika’da güvenli bir sığınak bulmayı umut ederek ailesiyle bir sandala binip denize açılır… MAHMUD 2015’te Suriye’de yaşayan bir çocuktur. Memleketi savaşla paramparça olurken ailesiyle Avrupa’ya doğru yola koyulur… Üç çocuk da sığınacak bir yer bulabilmek için elim yolculuklara çıkar. Üçü de akla hayale sığmaz dehşetlerle; boğulma tehlikeleri, bombalar ve ihanetlerle karşılaşır. Fakat yarınlarda her zaman umut vardır. Josef, Isabel ve Mahmud’u kıtalar ve seneler ayırsa da öyküleri birbirine sarsıcı bağlarla bağlanıyor. “Çarpıcı bir roman… Trajik kayıplar ve dirence dair detaylarla dolu bu unutulmayacak ve olaylı öyküler güncel mülteci krizine ışık tutarken, güvenli bir yer aramak için çaresizce yola çıkmak zorunda kalanların karşılaştıkları zorlukları gösteriyor.” - Publishers Weekly - “Gratz, geleceğe dair umut beslememizi sağlayan küresel ve kuşaklararası yankıları olan bir öyküyü zekice ve büyük bir ustalıkla kaleme almayı başarmış… Dokunaklı, saygılı ve tarihi olaylara dayanıyor, aynı zamanda duygusal çalkantılar, macera ve merak uyandıracak detaylarla dolu.” - Kirkus Reviews - “Ustaca yazılmış. Detaylı araştırmaların ürünü olan tarihi kurgularıyla tanınan Gratz, okurları hayal kırıklığına uğratmıyor. Güncel ve etkileyici bir roman… Gençlerin günümüzde yaşanan mülteci krizini anlamlandırmasına yardımcı olacak. Okunması, tartışılması ve paylaşılması gerek.” - School Library Journal - “Bazı romanlar etkileyici, bazıları önemlidir. Mülteci ikisi de.” - Ruta Sepetys - “Kalbinizi tekletecek bu roman sadece etkileyici değil, gerekli de.” - Judy Blundell - “Çok önemli, duygusal, merak uyandırıcı bir kitap; güvenlik ve özgürlük arayışındaki göçmenlerin karşılaştığı zorlukları gün yüzüne çıkarıyor.” - Pam Muñoz Ryan - “Yuva diyecek bir yer arayanların çaresizliğini ve gücünü anlatan, etkileyici bir roman.” - Eliot Schrefer - “Çaba, kahramanlık ve ardı arkası kesilmeyen tehlikelerle dolu Mülteci, sadece önemli bir kitap değil, harika bir öykü de.” - Kimberly Brubaker Bradley - “Güçlü ve etkileyici. Mülteci, hepimizin arasındaki bağa dair bir hikâye.” - Christina Diaz Gonzalez - (Tanıtım Bülteninden)
Yazar:
Alan Gratz
Alan Gratz
Çevirmen:
Alp Levi
Alp Levi
Tahmini Okuma Süresi: 9 sa. 58 dk.Sayfa Sayısı: 352Basım Tarihi: 12 Ekim 2019Yayınevi: Pegasus Yayınevi
ISBN: 9786052997529Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
352 syf.
7/10 puan verdi
Mülteci, ilk ve ortaokul öğrencilerine göre yazılmış bir çocuk kitabı. Tabii biz yetişkinler de okuyabilir. Üç farklı tarihlerde üç farklı çocuğun ağzından anlatılıyor hikaye. 1939 yılı: Nazi Almanyası'ndan kaçmak için ailesiyle gemiye binen Yahudi bir çocuk. 1994 yılı: Küba'dan Amerika'ya ailesiyle birlikte bir sandalla giden kız çocuğu 2015 yılı: Suriye'den Avrupa'ya gitmek için ailesiyle yola çıkan bir erkek çocuğu. Konu seçimi olarak yazarı kutladım. Kitaptaki karakterler hayali ama hikayeleri gerçek olaylara dayanarak yazılmış. Başlarda kitaptaki hiçbir karakterle duygusal bağlantı kuramadım. Bir şeyler eksikti. Ama okudukça Yahudi çocuk Josef'in hikayesi beni derinden etkiledi ve sonlara doğru bir damla gözyaşı usulca yanağımdan süzüldü. Okuyunca emin olduğum bir şey var ki o da Yahudilerin uğradığı zulümler hepsinden daha acı.
Mülteci
MülteciAlan Gratz · Pegasus Yayınevi · 201939 okunma
Reklam
352 syf.
5/10 puan verdi
Bu yıl okuduğum ilk kitaptı. Ödev olarak okudum. Genel olarak sevdiğimi söyleyebilirim. Yazar olayı sıkmadan anlatıyor. (Kitabı Felemenkçe olarak okudum bu yüzden Türkçe çeviri kalitesini bilmiyorum.) Zaman ve karakterler değişse bile ülkenizi bırakmanın ne kadar zor olduğunu gösteriyor ve biraz daha empati yapmamızı sağlıyor. Fakat kitabı okuduğum diğer kitaplar kadar sevemedim.
Mülteci
MülteciAlan Gratz · Pegasus Yayınevi · 201939 okunma
352 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba Bugün sizlere soluksuz okuduğum ve okurken çok üzüldüğüm bir kitap tanıtacağım . .
Pegasus Yayınları
Pegasus Yayınları
'ndan MÜLTECİ isimli bu kitap , yazarı ALAN GRATZ 'ın gerçek olayları harmanlayarak oluşturduğu bir kitap. Kitabın diğer kitaplardan farkı ise yazarın kitaptan elde ettiği gelirin birazını UNICEF'e bağışlayacak olması. . . . KONUSU Üç aile... Üçünün de ülkelerinde yaşam şartları zor. Üçü de zorlu yolculukla yapacak. Üçü de ... . . . JOSEP 1930'lu yıllarda Nazi zulmünden kaçmaya çalısan Yahudi bir çocuktur. Ailesiyle St. Lois gemisine biner. . . . ISABEL 1994'te Küba'daki isyandan dolayı açlıktan, huzursuzluktan bıkıp, Amerika'da yaşama umuduyla derme çatma bir sandala binip ailesi ve komşularıyla hayallerine doğru yola çıkar. . . MAHMUD ise 2015 'te iç savaştan dolayı paramparça olan Suriye'den ailesiyle Avrupa'ya gitmek ister. Yolculukları hiç de umduğu gibi gitmeyecektir. ................. . . Farklı gibi görünen bu üç hayat,aslında aynı ainsaamaçtakinların dramını, çarpıcı şekilde anlatıyor. Olaylar arasında on yıllar olsa da yaşananlar hemen hemen aynı. Insanlık dışı muamelelere maruz kalan mültecilerin yaşadıklarını hayal bile edemeyeceksiniz. Tekrar tekrar umut etmek ne kadar zormuş meğer. . . Son zamanlarda okuduğum hüzün dolu kitaplara bir yenisini daha ekledim. Çok etkilendim . . . . #pinarinkitapbahcesi #multeci #bookslover #instaphoto #instalike #izmir #küba #suriye #macaristan #usa #amerika #okumakguzeldir #kitapaski
Mülteci
MülteciAlan Gratz · Pegasus Yayınevi · 201939 okunma
352 syf.
5/10 puan verdi
·
6 günde okudu
Merhaba, Sonunda biten bir kitapla geldim. Kısaca Mülteci'nin konusunu anlatıyım; Kitapta üç ayrı çocuğun bulundukları kötü ortamlardan kaçmasını anlatıyor. Birinci karakterimiz Josef Josef, Nazilerin Yahudilere yapmış olduğu zalimliklerden kaçmaya çalışan bir çocuktur. Yahudi olan Josef geceleyin Nazi askerlerinin evlerini basıp babasını
Mülteci
MülteciAlan Gratz · Pegasus Yayınevi · 201939 okunma
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.