İlk Yayın Tarihi:
Ares Kitap
9786052200544

2022 43. kitabı
Okunma: 19 Mart 2022 23:51
Merhaba şiir sever dostlarım Bugün size inanılmaz derecede hoşuma giden bir şiir kitabını tanıtmak istiyorum. 22 şiir ve bir çok aforizmalardan oluşan #mürare Adlı şiir kitabımızın her bir sayfasında kendinizi bulacağınızı düşünüyorum. Beni en çok etkileyen şiirlerin isimlerini söylemeden edemeyeceğim; - Adı kadın -su & dem -firuze -pazar arabası Sizlere bir kaç alıntıda bırakmayı çok isterim. Şiirlerden ; Gitgide küçülüyordu teyze sürükleyerek pazar arabasını Hayatın yükünü taşır gibi ağırdı, kurşundu sanki araba Bir kilo domates, bir kilo meyve belki Belki de vefasızlık yüklüydü arabası. Annesinde hiç büyümedi çocuk O hep küçük , hep tomurcuk Sevenlerine yarın, yarınlarına umut Sevginin adıdır o küçük kumrucuk Sen hiç büyüme çocuk. Neşe olsan da yetmiyor bu coğrafyada kadın Nice sevinçler var ömrünce bir an için sevinmemiş göz bebekleri
2022 52. kitabı
Mürare kelime anlamı olarak (Osmanlı döneminden) acı ot anlamına geliyormuş. Bende bu nahif kitabın isminde görünce merak edip araştırmıştım. İyikide yapmışım dedim. Çünkü anlamını öğrenip kitabı okumak, okuduğum şiirlere ve aforizmalara bakış acımı değiştirdi diyebilirim. Sanki her bir kelime daha başkalaştı gözümde.. Seviyorum arkadaş şiir kitaplarını. Ağır kitapların arasına bu dinginliği katmanız kesinlikle tavsiyemdir.. Şiirler diyorum dostlarım şiirler iyiki varlar.
Şiir
Puan vermedi
Herkese merhaba şiir kitabı ile karşınızdayım Ben şiir kitaplarını öyle bir oturuşta okumayı sevmem Ara ara bir sayfasını açıp okumam lazım Bu yüzden şiir kitapları bayağı uzun sürede bitiriyorum söyle diyeyim Bir nefes alayım bir aklımı dağıtayım demek isteyenler için güzel bir kitap Kitabımız iki bölümden oluşuyor bir kısım şiir ikisini kısmı aforizmalar Bana hissettirdiği şey şu Aaa bunu ben de yaşadım Bunu ben de hissettim demek oldu gayet rahat okunan bir kitap #Alıntı "Sefanın da sefaletin de kefareti vardır" "Geçmişin ağırlığı,geleceğin sağırlığıdır canımızı yakan" " Hırçın insan sel suyu gibidir kırıp döktü herkesin kalbinde kendini de öldürür"...
2022 28. kitabı
Geçmişin ağırlığı, geleceğin sağırlığıdır canımızı yakan...* Herkese merhaba ‍️Bugün sizlere Neşe Erdem Mürare kitabı ile geldim. Kitap iki kısımdan oluşmaktadır. Bir kısmında Şiirler yer alıyor, diğer kısımda da Aforizmalar yer almaktadır. Özlem, umut ve aşk dolu mısralardan oluşan şiirler her duyguya hitap etmektedir. İçinde bazı şiirleri ve aforizmaları gerçekten güzeldi. Eğer sizlerde şiir okumayı seviyorsanız bu kitaba bir göz atabilirsiniz.
2022 49. kitabı
Okunma: 28 Mart 2022 14:44
Kitap 2 bölümden oluşuyor. İlk bölümde aşka, sevgiliye, umut etmeye, korkuya, ölüme dair şiirler yer alıyor. İkinci bölümde ise yazarın aforizmaları bulunuyor. Hani bazen bir kitap okurken o kitabı siz yazmış gibi hissedersiniz ya, tam olarak o hissiyatı aldım her satırda. Yazar hüznü ve öfkeyi akıtmış her bir dizeye. Şiir çok severim ve şiir severlere tavsiye ederim. Kitapla kalın
Mürare // #kitapyorumu
2022 4. kitabı
Okunma: 26 Mart 2022 00:00
İçerisinde birden çok şiir ve aforizmalar bulunduran bir kitap. Beni çok etkileyen ve çok başarılı bulduğum şiirler de var. Başucu kitabı olarak okuyabilirsiniz bence hoş bir kitap. Şiire başlamamı öncülük etti diyebiliriz. Bu kitaptan sonra hangi şiirleri okuyabilirim diye araştırmalar yaptım.