Mustafa Kemal'den Atatürk'e

Ali Güler (Akademisyen)

Mustafa Kemal'den Atatürk'e Sözleri ve Alıntıları

Mustafa Kemal'den Atatürk'e sözleri ve alıntılarını, Mustafa Kemal'den Atatürk'e kitap alıntılarını, Mustafa Kemal'den Atatürk'e en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Okuduğu kitaplarda , ileri sürülen temel fikirlerle güdülen hedefleri açıklık ve isabetle tespit ve gayet iyi özetlerdi.
Sayfa 101Kitabı okudu
Osman Nizami Paşa yanılmamıştır. Çünkü Mustafa Kemal , gençlik çağlarından beri geleceğin Atatürk'ünden belirtiler ve ışıklar vermiştir.
Reklam
M. Kemal'in katıldığı bazı uluslar arası toplantılarda Fransızca konuştuğu bilinmektedir. Mesela, 25 Ekim 1931'de İstanbul'da toplanan İkinci Balkan Konferansı'nın son oturumuna katılarak Fransızca bir konuşma yapmıştır.
"İngiltere'den tavus kuşu yumurtası bile sipariş etmiş padişahlar gördüm. Ama kitap sipariş eden tek devlet adamı Atatürk olmuştur.."
Sayfa 121Kitabı okudu
"Kitaplara Özel İşaretler Koyuyordu"
"Kitap okurken altını muhakkak kırmızı kalemle çizerek önemli hususları belirtirdi. Önemli olmayan yerleri ise ya mavi ya da kurşun kalemle çizerdi. Ama müthiş bir hızlı okuma tekniğine sahipti. Normal kalınlıkta bir kitabı başkası iki günde okur bitirirse o bir gecede bitiriverirdi. Bazen de sadece o kitabın kendisini ilgilendiren bölümlerini ayırıp okur geçerdi. Ama ilgilendiği onu meraklandıran kitabı eline geçirdi mi kesinlikle bitirmeden sabaha kadar uyumazdı. Okuduğu kitapların ve de kütüphanedeki kitapların bakımına çok özen gösterirdim, bu da onun hoşuna giderdi. Okuyarak, yarım bırakıp, ertesi gün okuyacağı kitabın yarım kalan sayfasını, herkesin yaptığı gibi kesinlikle kıvırmazdı. O görev benimdi. Bıraktığı yerden ben işaretlerdim. Ertesi gün, gelip istediği zaman kitabı çıkarır, sayfasını açar ve önüne koyuverirdim. Şöyle alttan bir bakardı. Hoşuna giderdi. Kütüphanemizdeki kitapları arkadaşları veya bir başkası da okurken, kibarca sayfalarını kıvırmamaları için ben bizzat ikaz ederdim. Çünkü bu sayfa kıvırmaya çok kızardı. Son okuduğu kitabı, son bıraktığı yerden hep saklar ve her an hazır beklerdim. Nerede, ne zaman kitabı isteyeceği belli olmazdı, kitap onun her şeyiydi. Yalnız kütüphanede değil, yemekte, ziyafet sofrasında, trende, arabada, deniz kenarında, odasında istirahatta, uyumadan yatak odasında her zaman müsait olduğunda devamlı okur, okurdu. Tabii ben de her zaman hazır ve nazır yanında…"
Sayfa 110 - Truva YayınlarıKitabı okudu
"İnsanları istediği gibi kullanan kuvvet, düşünceler ve bu düşünceleri sezinleyen ve genelleştiren kimselerdir. Düşüncenin özelliği de, hiçbir itirazın bozamayacağı bir kesin biçimle kendini kabul ettirmektir. Bu ise, düşüncenin yavaş yavaş seziş biçiminde değişecek inanışa dönüşmesiyle mümkündür. Ve öyle olduktan sonra ki, onu sarsmak için bütün başka mantıkların, başka akıl yürütmelerin hükmü olamaz." M. Kemal Atatürk
Reklam
195 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.