Çok beğenerek okuduğum bir kitap oldu. Özellikle "mutluluk aranmaz, yaşanır" mottosuyla yazılan bu kitap, insanın mutluluğu salt bir şeye bağlamayıp içinde bulunduğu durumun ve anın güzelliklerini görerek çıkarması yönünde eğitiyor. Kendinizi mutsuz hissettiğiniz her daim okuyun, okutun. Bir kere değil birkaç kere okunmalı.
İhtiyacım olduğu zaman da okuduğum için mi bilmiyorum, çok beğendim. Unuttuğumuz değerleri hatırlatıyor, çok akıcı. İç dünyama derin bi yolculuk yaptım. Artık Mutluluk elimde ;)
1956 yılında İskenderun'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini bu şehirde yaptıktan sonra girdiği İstanbul Tıp Fakültesi'nden 1980'de mezun olarak doktor oldu. Ardından aynı fakültenin psikiyatri kliniğinde uzmanlık eğitimine başladı ve 1984 yılında psikiyatri uzmanı unvanını aldı. KKTC Girne'deki yedek subaylık gö-' revinden sonra 1985'te Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmaya başladı. 1990'da psikiyatri şef muavini, 1991'de İstanbul Tıp Fakültesinde girdiği sınavla psikiyatri doçenti oldu. 1992'de psikiyatri klinik şefi olarak Vakıf Gureba Hastanesinde göreve başladı. Halen bu görevini sürdürmektedir.
Doç. Saygılı, 1988-1998 yılları arasında Zaman Gazetesinin sağlık köşesini idare etmiştir. 1989 yılında seçildiği Yeşilay Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürütmektedir.
"Doktorunuz Diyor ki", "Dengeli Beslenme Sağlıklı Zayıflama", "Annemi İstiyorum", "Babacığım Neredesin?", "Sağlık Bilinci", "Dünyayı Aldatanlar", "Ayhan Songar", "Mazhar Osman", "Evlilikte Mutluluk Sanatı", "Gerçeği Arayanlar", "Strese Son", "Beyin ve Ruh", "Mutluluk Elimizde", "Sağlıklı Beslenme", "Gıda Rehberi" adlı kitapları yayınlanmış olan Doç. Dr. Sefa Saygılı aynı zamanda "Sağlık Yolu" dergisini iki yıldır çıkarmaktadır.