Mutluluk Kulübü

2015
Libros Kitap

2022 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2022 10:28
Beğendin okuması keyfiliydi, hastalıkların temelinde bile suskunluklarimiz varmış bu bilgiler çok ilginç geldi daha mutlu olmak için değil olaylara bakış açınızı değiştirmek için okuyabilirsiniz
2023 40. kitabı
Okunma: 06 Mart 2023 01:43
“Mutluluğa giden yol; fark etmek, niyet etmek, razı olmak, sorumluluk almak ve sonra da yetişkin olarak haddini bilmek adımlarından geçer.” “Bir şeyi verebilmek için, önce sahip olmak gerekir.”
2018 43. kitabı
Okunma: 31 Temmuz 2018 12:17
“Mutluluk; bütüne varmak için, önce bütünden kendi bütünlüğümle kopabilmektir. Mutluluk; kendimi küllerimden yeniden doğurmak için, önce kendimi öldürmektir. Mutluluk; yaşamı her hücreme olduğu gibi alabilmek için, önce zıddı olan ölümü kabul edebilmektir. Mutluluk; aldığım her nefesin kıymetini bilmek için, önce kendimi bilmektir.” “İnsanların iki doğum günü vardır: Biri biyolojik olarak doğdukları, diğeri ise ruhsal olarak aydınlandıkları gündür.” “Dünyevi aşk için nasıl ki gözü kapatacak bir perde şarttır, ilahi aşk için ise gönül gözümüzün önündeki perdeyi açmak esastır.” “Her neden vazgeçemiyorsak da bilmemiz gereken şudur ki; ondan almak istediğimizi alamamışızdır.” “Mutluluk kulübü, mutlu olan insanlardan daha çok, mutluluğa cesaret ile niyet edenlerin kulübüdür.” “Her ne pahasına olursa olsun, mutluluğunuzu hiçbir şeyin almasına izin vermeyin.” “Kalpte olana ses vermek, zihni de ruhun ve kalbin hizmetinde kullanmak hayatımızı çok kolaylaştırır.” “Niyetin gerçeğe dönüşmesi için irade, irade için ise umut gerekir.” “İnsan isterse yapamayacağı şey yoktur. Hayatta tek gerçek ölümdür ve ölümün olmadığı yerde her şey mümkündür. Kaderini herkes sil baştan yazabilir, insan içindeki gücü keşfetmekle mükelleftir.” “Mutluluk yolu, küçük adımlarla yürünen, sonu belki gül bahçesi olan ama dikenli bir yolculuk…” ***MÜGE ÇEVİK’İN kendine yazdığı nasihat mektubu: 1. Verdiğin kararlarda kendini sevgi ile destekle. 2. Yaptığın seçimlerin sorumluluğunu al ve bir kere karar verince doğru olanı seçmiş olmayı dile, arkana bakma. 3. Kalbinin aklından daha bilge olduğuna güven. 4. Her zaman açık, şartsız ve pazarlıksız yaklaş.
2015 37. kitabı
Bugüne kadar hep alttan aldığım için üzüldüğümü sanırdım ama bu kitaptan sonra anladım ki aslında "bencilliğimden" yıpranıyormuşum. Bir solukta mutluluğu öğreniyoruz.
İlişkiler

Müge ÇevikYazar · 3 kitap
Ankara Üniversitesi (Mülkiye) Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi’nde MBA yaptı. Master döneminde; part-time Pazar araştırması yaparak kariyerine başladı. Master programını tamamlayınca, yurtdışı pazarlar müşteri temsilcisi olarak uluslararası satış ile tanıştı. Profesyonel olarak çalıştığı 12 yıl boyunca, satış, uluslararası satış ve pazarlama ve ihracat ile ilgili çeşitli pozisyonlarda, 60dan fazla ülke ile çalışarak, görev aldı. Son olarak Türkiye’nin en büyük hızlı tüketim firmalarından birinde, yönetici ortak olarak çalıştı. Kurumsal hayatı boyunca aldığı eğitimler ile kişisel gelişimin farklı yüzlerini tanıdı. İş hayatının içinde tanıştığı “koçluk” kavramını hayatının her alanına taşımak ve başka birey ve kurumlara da tanıtmak amacıyla eğitimini bu konuda derinleştirdi. Koçluk çalışmalarını profesyonel tecrübesi ile birleştirerek; yaşam ve kariyer koçluğunun yanısıra kurumlara da özellikle , satış, uluslararası satış ve uluslararası marka yönetimi konusunda koçluk ve danışmanlık yapmaktadır. Ağırlıklı olarak Kobiler ile uluslararası satışta katma değer yaratma, yeni kanallar açma ve marka yaratma konularında çalışmaktadır.