Mutluluk Üzerine Çeşitlemeler

Orijinal Adı:
Stumbling on Happiness

2024 16. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2024 23:33
Kitabın ilk bölümlerinde mutluluğun tanımıyla ilgili ilgi çekici bilgiler, tespitler var. Özellikle cehaletin neden mutluluk olmadığını anlamak istiyorsanız bu kısımları okumalısınız. Hatta şunu da diyebilirim. Sırf bu bölümler için dahi bu kitap okunur. Diğer yandan kitabın ikinci bölümünde yazar mutluluğu getiren/yok eden faktörleri açıklamak yerine birden insanın gelecekte mutlu olup olamayacağını bugün neden tahmin edemeyeceğini ispatlama derdine düşüyor. Niye? Neden böyle ikincil bir mevzunun peşine düştün be kardeşim? Ben bir mutluluk kitabı yazsaydım (ki yazacağım inşallah) cevaplayacağım sorular nasıl mutlu olunur ya da mutlu olmak elzem mi olurdu. Yazarımızın bu yanlış konu seçimini bir kenara bırakıp üslubuna bakarsak genellikle konuları gereksiz örnekler ve gevezelikler ile çok uzatıyor. Anlatmak istediği mesajı öz ve açık bir şekilde anlatamıyor. Parça parça güzel şeyler anlatıyor fakat büyük resmi anlatamıyor ve parçalar arasındaki bağlantıları ortaya koyamıyor. Onun dışında esprili bir dili var diyebiliriz. Özet olarak okunabilecek bir kitap. Mutluluk peşinde olanlara tavsiye edilir.
Stumbling on HappinessDaniel Gilbert · Vintage · 016 okunma