2023
Sokak Kitapları Yayınları

2023 51. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2023 11:42
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #narsist adlı bir eser ile geldim. ”Kendini seçmek; Başkalarının ne düşündüğünü, ne diyeceğini, nasıl hissedeceğini önemsemek yerine kendimizin nasıl hissettiğimizi önemsemektir. “ diyor yazarımız. Kesinlikle doğru söyleşiyor peki bunu özellikle hangi kitleye ithaf etmiş tabiki #narsistleilişki içinde olanlara söylemiş. Peki neden? Çünkü #narsist olan kişiler tam bir ruh hastası grubunda olan kişilerdir. Asıl sorun da bunu asla kabul etmezler. Kabul etmedikleri için de iyileşmeleri mümkün değil. Bu durumda hayatında olanlara hayatı zindan edip yaşadıkları her anı çekilmez hale koyarlar. Onlar için hepimiz bir kukladan ibaretiz ve kimse kukla olarak kullanılmak istemez. #narsist kişileri nasıl erken fark edeceğiz? Nerden anlarız bu durumda olduklarını? Onlardan nasıl uzak duracağız? Hayatımızda iseler, nasıl çıkartacağız? Hem bu soruların cevabı hem de onlarla nasıl savaşacağımızı ve en az yara ile kurtulma yöntemini adeta bir rehber niteliğinde önümüze sunmuş. Bizleri çözümlere odaklarken #narsist kişileri en ince detayına kadar anlatmış. Bu kadar detaylı anlatması bizi bu konuda oldukça bilgi sahibi etmiş oluyor. Ve onları iyi tanırsak onlardan kurtulmamız daha da kolay olacaktır. Yazarın gerçek hayatta deneyimleri ve kişilerle yaptığı soru cevapları bizlerle paylaşırken, bu konuyu çok daha derinden incelemiş oluyoruz. @sevgi_icinde sayfasında çok daha detaylı bilgilere ulaşmanız mümkün. #alinti Zayıf yanlarımızı keşfedip onlarla barıştığımız sürece, başkalarının onayına değil de kendi onayınıza önem verdiğimiz sürece her zaman güvendeyiz. Kendinizi seçin ve o hastalıklı tiyatro oyununu ve oyuncularını terkedin, sizi bekleyen daha güzel sahnelere doğru yol alın. Kişiliğimizi dış dünyaya göstermekten çekinmeyelim, herkes bizi
·120 syf.·
2023 129. kitabı
Narsist - Burcu Saner Savaş 7/10 kendimize güvenmek yerine bir başkasına güvendiğimiz, için bizim yaşayacağımız hayatı o yaşamaya başlar ve bize de kendisi için düşünemeyen, aciz bir altın yumurtlayan tavuk gibi etrafında tutmaya devam eder. Bizi rahatsız etmek için söylenen her sözle yapılan her davranış bizden duygusal tepki alabilmek içindir, bu tepkileri alabildikçe kontrolün kendisinde olduğunu görmek NKB'ye kendini hem Üstün hissettirir hem de karanlık planlarını uygulamak istediğinde hangi düğmelerimize basması gerektiğini, böylece hangi tepkileri göstereceğimizi bilir. Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez değil mi? İlahi adaletten hiçbirimiz kaçamayız. Size bu kitabı bu alıntılarla anlatabilirim. Yazarımız kitapta Narsistlik kişilik bozukluğunu anlatmış. Kendisi psikolog terapist veya doktor değil. Bilime dayalı değil de daha çok kendi tecrübelerine dayalı bir bilgilendirme kitabı olmuş. Hepimiz aslında narsistlik ne demek biliyoruz okuyoruz izliyoruz veya çevremizde var ama bu kitabı okuduğumuz da aslında çok farklı şeyler olduğunu anlıyoruz. En basitinden ben bu tarz kişilerin üstüne gitmeyi seven onların zayif yönlerini bulup bunları kullanan karakterleri okumayı da izlemeyi de çok severim. Aşırı keyif alırım. Ama kitabı okurken bu tarz insanlarla karşılaşabilecek olma ihtimalimizi düşündüm. Evet izlemek okumak belki keyif verir kurgu sonuçta ama bunun gerçeği var ve bizim başımıza gelebilir. Kitap bu gerçekliği hissettiriyor bize. Kitabı okurken keyif almaktan çok bilgilendim açıkçası. Nasıl davrandıklarını ne üzerine gittiklerini öğrendim. Bu açıdan bana faydalı bir kitap oldu. Siz de çevreniz de NKB olan birilerini tanıyorsanız ailenizden arkadaş çevrenizden eşiniz veya sevgilinizden bu kitabı okumalısınız.
PiÇ soyundan gelmiş yaratık
Puan vermedi
Bulaşmayin Narsist Adama ya caninizdan yada malinizdan olursunuz pislginde boğulsun herkes! Yüreğiniz varsa uğraşırsın Yalan dolan sevgisi boş cikarci menfaatci götlerdir
2023 78. kitabı
Çocukken egosuna yenik düşmüş bir ebeveynle büyüdüm ve ne yapsam beğendiremedim, benden hep bir başkası olmamı istedi, hep başkalarıyla kıyasladı, istediği gibi olmadığımda cezalandırıldım hatta dayak yedim... Hiçbir zaman yeterli değildim... Yazarımız Burcu Saner Savaş,kendi yasadiklarindan esinlenerek bizlere o kadar güzel bir rehber hazırlamış ki eminim hepiniz okumak isteyeceksiniz . Narsist kişiler özgüvenleri sıfır olmasına rağmen her zaman , bir asalak gibi yaşar .Beslenecek , sömürülecek birini mutlaka bulur .Özellikle bol paralı, toplumda iyi yeri olanları tercih ederler .Onların düşüşünü görmek narsit kişiye haz verir .Çünkü kendisi asla öyle olamamıştır .Ama onlar her zaman haklıdır. Narsist kişi hayatimizin her evresinde karşımıza çıkabilir tabıi .Bazen eş olarak bazen bir akraba olarak .Peki bu kişilerin tuzaklarına nasıl düşersiniz ? Ailenizde böyle biri varsa nasıl baş edebilirsiniz ?Tedavi edilemeyen bu kişilik bozukluğuna karşı kendinizi nasıl koruyabilirsiniz ?Soruların cevaplarını merak ediyorsanız mutlaka okuyun diyorum . Yazarımız @sevgi_icinde. Instagram sayfasında bu kişilik bozukluğu ile ilgili sorularınızi cevaplıyor . Ayrıca YouTube'da çevirisini yaptığı TatjanaAnders_Your Reality/Award_Winning Short Film on Gaslinghting adlı kısa filmi izlememizi öneriyor . Filmdeki sahnelerle ilgili yorumlarını da bu kitapta bulubilirsiniz . Asla beni öylesi bulmaz demeyin arkadaşlar ,onlara karşı nasıl güçlü olunur öğrenin ,şifa olsun
2023 101. kitabı
Burcu Saner Savaş - Narsist @sokakyayingrubu ° "Hiç kimse ondan daha başarılı, ondan daha yetenekli, ondan daha mutlu olsun istemez ve bunu o kişileri gözlemleyip zayıf yanlarını öğrenip onlara karşı kullanarak, o kişinin çevresindekileri manipüle edip o kişiye karşı doldurarak, o kişiyi yalnız biri haline getirip ve kişiyi kendi özbenliginden de uzaklaştırır." ° Selamlar . Yeni yazanlar ve yeni kitaplar keşfetmeye devam ediyorum . Bu sefer çok farklı bir kitapla geldim. - Narsist insanlar her yerde. Bizleri manipüle etmeye ve ben merkezli olmaya devam ediyorlar. Peki bunların nasıl özellikleri vardır? Nasıl bir yol izleyebiliriz? - Çağımızın en büyük sorunlarından birisi. Sizi siz gibi kabul etmeyen ve her zaman daha başka bir kişilikte (özellikle şunun çocuğu, bunun kızı vb. gibi sözler ile) gören ebeveynler çağımızda oldukça fazla. Bunun önüne geçilmeli ve herkes kendi benliğiyle kabul edilmeli. - Yazarımız bu kitabında kendi yaşadıklarından esinlenerek bizlere yardımcı ve yol gösterici bir kitap yazmış. Narsist insanlar maalesef asalak gibi yaşamaya devam ediyorlar. Tabikide tercih ettikleri insanlar zengin ve saygın kişiler. Onların yerlerine göz dikerler ve yerlerine geçmek isterler. - Yazarımız her konuda yardımcı olmaya devam ediyor. @sevgi_icinde adresinden kişilik bozukluğu ile ilgili her konuda sorularınızı cevaplıyor ve yardımcı olmaya çalışıyor. Yazarın farklı kitaplarını okumayı da istiyorum . - Herkese huzurlu ve kitaplı akşamlar dilerim dostlarım . Ezgi Özcan ° °° °°° #narsist #sevgi_icinde #kitapcumhuriyetimileokuyoruz ° °° °°° #book #kitap #bookstagram #kitapkurdu #books #instagram #photography #edebiyat #instagood #bookworm #reading #kitaplar #instabook #bookshelf #booklover #kitaptavsiyesi #read #okudumbitti #kitapaşkı #kitapönerisi
2023 40. kitabı
Kurgudan ziyade Narsist Kişilik Bozukluğu (NKB) yi tecrübe ve bilgileriyle bize anlatmış yazarımız. NKB 'nin özellikleri, insanlarla olan ilişkilerindeki hareketleri, bu tür insanlara nasıl davranmak gerektiğini anlatan yazarımız sıkça sorulan sorulara da yer vermiş. Özellikle yazarın yazarın YouTube'da izlediği izlediği bu hastalıkla ilgili filme dair izlenimlerini okumak benim için oldukça ilginç oldu. Kitabı okudukça ilerleyen sayfalarda kendi kendime bile çevremdeki bazı insanlar için "Acaba?" diye düşünmeden geçemediğimi itiraf edeyim.