Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Narsistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi

Sandy Hotchkiss

Narsistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi Gönderileri

Narsistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi kitaplarını, Narsistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi sözleri ve alıntılarını, Narsistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi yazarlarını, Narsistik Bir Dünyada Hayatta Kalma Rehberi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir kişinin kendisine samimi şekilde yaptığı (sağlıklı mik­tarda) "narsisizm" yatırımı, köklerini emekleme çağı ile ço­cukluk dönemlerinde salar ve ruhen zengin, üretken ve tat­minkar bir yetişkin hayatında çiçeklerini açar. Sağlıklı narsi­sizm, kendimize ve kusurlarımıza gülmemizi, tamamen bize ait bir şeyler yaratabilmemizi ve dünya üzerinde olumlu bir etki bırakmamızı sağlar. Her türlü duyguyu yaşarken, bunla­rı başkalarıyla paylaşabilmemizi, halen hayaller kurabilirken, bu hayallerle gerçekler arasındaki ayrımın farkına varacak bil­geliği bize bahşeder. Kendimize karşı duyduğumuz şüphelerle yaşantımıza verebileceğimiz zarardan bizi kurtarır. Sağlıklı narsisizmde özfarkındalık vardır ki, Narsist dediğimiz insan­lar bundan tamamen yoksundur.
Reklam
Her narsist haksız olacak değil ya!
"Sağlıklı narsisizm, kendimize ve kusurlarımıza gülmemizi, tamamen bize ait bir şeyler yaratabilmemizi ve dünya üzerinde olumlu bir etki bırakmamızı sağlar.."
Sayfa 190 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
"Kalbinizi aşka teslim edin ama benliğinizi kendinize saklayın."
Sayfa 184 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
"İnsanlarla aramıza iyi sınırlar koyup bunlara saygı gösterdiğimiz de hepimiz çok daha iyi anlaşırız."
Sayfa 111 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
"Kendinizi korumak istiyorsanız sınırlarınızı belirlemelisiniz."
Sayfa 96 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Hepimiz bir şeye, kendimiz dışında ki birine "ait olmak" isteriz.
Sayfa 59 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
"Küstah biriyle karşılaştığınız zaman bilin ki bu kibirden değil, hiçbir mantıklı yanı olmayan kendini değersiz görme korkusundan kaynaklanır."
Sayfa 35 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
"Değerler asla mutlak değil, görecelidir."
Sayfa 35 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
"Narsistler utanca karşı özel duyarlılıklarından dolayı bağımlılığa ve dürtülerine yenik düşmeye daha yatkındırlar."
Sayfa 21 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Bazen tüm dünya başkalarını hiç düşünmeyen, herkesi kendi çıkarları için kullanmaya çalışan insanlarla doluymuş gibi görünür."
Sayfa 14 - Kuraldışı YayınlarıKitabı okudu
Utançla dolu, öfke ve saldırganlığa yatkınlıklarıyla narsist­ler, başkalarının duygu ve ihtiyaçlarıyla özdeşlemek bir yana, çoğu zaman bahsi geçen hislerin ne olduğunu bile anlayamaz­lar. Bu tür insanların duygusal gelişimi bir ila iki yaş arasına sıkışıp kalmıştır. Onlara göre diğer insanlar kendi başlarına bir varlık değil, daha çok kendinin bir uzantısı ve onun istek­lerini yerine getirecek olan kişiyi stismar etmeye açık hale getirebilir.
Karşılığın­da hiçbir şey vermeden saygı bekleyenler, hiçbir çaba sarf etmeden ödül bekleyenler, hiçbir rahatsızlık yaşamadan ha­yatlarına devam etmeyi umanlar, yazgılarına gerçekten yön verebilecekleri güce sahip olma imkanından mahrum kalırlar.
İki yaş sendromu esnasında güçlenen narsistik öfkesi, çocuğun henüz yeni yeni gelişen benl ik bilincini küçük düşürmeden veya onu tehdit etmeden, "uygun miktarda hüsran" sayesin­ de tedavi edilir. Eğer ebeveyn bu şiddetli uyarımların olduğu anlarda çocuğa öfkeli, onu hor gören, alay eden bir tavırla yaklaşırsa, ebeveynin o anki imgesi çocuğun gelişen beyni içine gömülecek ve gelecekte karşılaşacağı stresli anlarda gözlerinin önünde belirerek, onu öf k e krizlerine sokacaktır.
Kendini haklı görme, benmerkezci erken çocukluk döne­ minden kalma bir fikirdir. Bir ila iki yaş arasındaki çocuklar, gelişimlerinin temel bir parçası olarak kendilerini doğal ola­ rak önemli görürler. Bu bir geçiş dönemidir. Çocuğun kısa bir süre içinde kibir ve dokunulmazlık hislerini, hayatın büyük resmiyle birleştirmesi ve başkalarına saygı duymaya başlama­ sı gerekir. Fakat bazen bu kendini özel hissetme hayali hiçbir zaman kaybolmaz. Bazen ise çocuklarını sürekli utandıran ya da onların utançlarını atlatmasına yardımcı olmayan ebevey­ nler yüzünden bu hayal çok sert veya ani bir şekilde ortadan yok olur. İster boyuna kadar utanca saplanmış, ister yapay ola­ rak ondan korunmuş olsun, bir çocuğun sanrıları ilerde daha makul hale gelmez, başkalarına saygı duymayı öğrenemezse, evrenin merkezinde kendisinin olduğu fikrinden asla kurtula­ maz. Böyle çocuklar kendilerinde her hakkı gören bencil ca­ navarlara dönüşebilirler. Sosyal açıdan yetersiz hale gelirler, ikili ilişkilerin sağlıklı yürümesi için gereken esnekliği edebil­ menin gereğini asla anlayamazlar. Bumu hiç yere sürtmemiş olan bir çocuk küstah bir yetişkine dönüşür ve herkesin onun mükemmelliğini yansıtan birer ayna haline gelmesini bekler. Bu kişiler hayatta güçlü bir konuma geldikleri zaman, başka­ larının duygularını önemsemeyen benmerkezci zorbalar hali­ ne geleceklerdir.
350 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.