Etik, İnsan Doğası ve Beyin Üzerine Bir Tartışma

Neden Nasıl Düşünürüz?

Jean-Pierre Changeux

Neden Nasıl Düşünürüz? Gönderileri

Neden Nasıl Düşünürüz? kitaplarını, Neden Nasıl Düşünürüz? sözleri ve alıntılarını, Neden Nasıl Düşünürüz? yazarlarını, Neden Nasıl Düşünürüz? yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kendimiz ve Başkaları
...bu da onu doğal olarak şu kurala götürmüştür. "İnsanların sana ne yapmasını istiyorsan sen de onlara onu yap."
Sayfa 174 - MetisKitabı okudu
Ahlak Seviyesi
İsa insan eylemlerinin tüm sonuçlarını anlama ve dille ifade yeteneği yeteneğini kavuştukça... sempatisini tüm ırklardan insanlara, sakatlara, delilere, toplumun diğer üyelerine ve giderek hayvanlara kadar yayacak ölçüde geliştirmiş, öylece ahlak seviyesi de gittikçe yükselmiştir.
Sayfa 174 - MetisKitabı okudu
Reklam
Ölmüş Kuşakların Ağırlığı...
Marx'ın dediği gibi: "Ölmüş kuşakların ağrılığı yaşayan kuşakların üzerine çökmektedir".
Sayfa 131 - MetisKitabı okudu
Bebek Doğunca...
Doğar doğmaz, hatta doğmdan önce beyni yoğun bir spontane etkinliğe sahne olur. Bu etkinlik el kol ve ağız hareketleri ile kendini gösterir. Annesinin memesini bulmak için ona yakpışır; oturmaya, sonra sürünmeye ve emeklemeye çalışır. Deneme ve yanılmaları sonucu hareketleri gittikçe daha iyi eşgüdümlenir. Sürekli olarak çevresini araştırır, bakışları nesneler üzerinde dolaşır.
Sayfa 110 - MetisKitabı okudu
Solucan ve İnsan
Yavru insan ise daha baştan evrimde kendisinden önce gelmiş türlerden miras aldığı ve ona solucanınkinden çok daha zengin bir maddi çevreye ulaşmak için Çok ve çeşitli yollar sunan, türüne özgü bir beyin mimarisinin sahibidir.
Sayfa 109 - MetisKitabı okudu
Solucanın Dünyası
Bir solucan kendi yeraltı evreninde pek az şey görür. Bilmek durumunda kaldığı şeyler beyninin tasarlayabileceği kadardır: yumuşak ve nemli bir toprak, kaçırmaya çalıştığı ışık ve üremek için bir cinsel eş.
Sayfa 109 - MetisKitabı okudu
Reklam
154 öğeden 141 ile 150 arasındakiler gösteriliyor.