Ölüme Beş Kala

2019
Gece Kitaplığı

Mısır
2023 60. kitabı
Merhaba “NEFERTİTİ-ölüme beş kala” Biyografik kitap #alinti Mısır Firavunu IV. Amenhotep'in eşidir. Adının tam hâli "Aten'in güzeller güzeli, güzel geldi" anlamına gelir. Nefertiti Mısır'ın en güçlü kadınlarından biriydi. Çünkü Nefertiti kocası Akhenaton, yani firavunla aynı düzeyde bulunuyordu. Hatta firavunun uygulaması gereken cezaları ya da yapması gereken işleri yapabilme yetkisi vardı. Bu durum, Mısır'da alışkın olunan bir uygulama olmadığından halk ve din adamları hiç memnun değildi. Tahtta çok uzun süre kalamadıklarından dolayı bu memnuniyetsizlik uzun sürmedi. Nefertiti bir süre tahtta kaldı ve öldü. Ünlü Mısırlı heykeltıraş Thutmose tarafından büstü yapılmıştır.. #alıntı Tutankhamun Mısır tarihinin Yeni Krallığı sırasında 18. hanedanlığın sonunda, kraliyet ailesinin sonuncu lideri olan ve MÖ 1332 – MÖ 1323 yılları arasında hüküm sürmüş Mısır firavunudur. Babası, KV55 mezarında mumyalanmış olarak bulunan firavun Akhenaton'du. Annesi, DNA testi yoluyla KV35'te bulunan Genç Kadın olarak anılan ve mumyalanmış olarak bulunan babasının üvey kız kardeşidir. #alıntı Ankhesenamun (ˁnḫ-s-n-imn "Onun Hayatı Amun'dan" c. 1348-1322 M.Ö. sonra) Mısır 18. Hanedan döneminde firavun Akhenaton'un ve muhtemelen Nefertiti'in kızıdır. Sonradan Tutankhamun'un Büyük Kraliyet Eşi olmuştur. #alıntı Akhenaton ya da IV. Amenhotep olarak da bilinir. Mısır yeni dönem 18. hanedanının bir firavunudur. Kraliçe Tiye ve III. Amenhotep'in genç olan çocuğudur. Büyük kardeşi Thutmosis babasından önce ölünce tahta önce ortak oldu, sonra da MÖ 1353-1336 ya da MÖ 1352-1334 yılları arasında 17 yıl,firavunluk yaptı. Eşi Nefertiti'ydi. İşte asıl hikaye bu kişiler arasında geçmektedir..Alıntılar yapmak istedim çünkü tarihi yanlış aktarmak olmaz Akhenaton ve Nefertiti’nin muhteşem aşkına
Tarih
NefertitiNazan Apaydın Demir · Gece Kitaplığı · 201912 okunma

Nazan Apaydın DemirYazar · 6 kitap
Nazan Apaydın Demir, Edebiyat, İş, Ekonomi & Pazarlama, Öykü kategorilerinde eserler yazmış popüler bir yazardır. Başlıca kitapları alfabetik sırayla; Puduhepa - Tarihe Mührünü Vuran Kraliçe, Semiramis, Setenay, Süveyda, Ülkemizde Bitkisel Hammadde Kaynakları, Şifacı olarak sayılabilir.