Mart 2025
Çardaq Nəşriyyatı
Azerbaycan
Azerbaycanca

2026 13. kitabı
İmran Əliyev - “Nemesis” Baş obraz Yason – qəliz və dərin mövzular yazan, həddindən artıq fikirlər arasında qalan, durmadan öz-özünə ritorik suallar verən bir yazıçıdır. Gah bu fikirdə, gah da o fikirdə, yəni daim tərəddüd içindədir. Yazdıqları arasında isə “Tanrı olsa nə edərdi, nə yaradardı?” kimi düşüncələri kitaba ayrı bir maraq qatır. Kitab ümumilikdə axıcıdır və məncə bunun əsas səbəbi də içindəki suallardır. Bu maraqlı, qəliz və dərin suallar oxucunu düşünməyə vadar, kitabı isə daha cəlbedici edir. Elm, Tanrı və yaratdıqları, yaradılış, insan və təfəkkürü, tarix kimi mövzularla bağlı suallar kitabın axıcılığını artırır və oxuduqca davam etmək istəyirsən. Kitabda yazılan fikirlərin çoxu ilə razı idim, bəzi sualları mən də öz-özümə vermişəm. Amma elə suallar da var ki, cavabını düşündükcə yeni suallar ortaya çıxır. Ona görə bəzən çox da dərinə getməmək daha yaxşıdır deyə düşünürəm. Kitabda da deyildiyi kimi, “anlamaq bir xəstəlikdir” - yəni hər şeyi anlamağa çalışmaq lazım deyil. Çünki bəzi cavabların arxasınca çox getmək insanı psixoloji olaraq yorar, məncə. Yazıçının düşüncələrini – kitabdakı fikirləri bəyəndim. Amma sujet xətti mənə çatmadı, hadisələr arasında əlaqəni qura bilmədim, bəzi səhnələri gözümün önündə canlandıra bilmədim, bir sözlə nə baş verdiyini tam anlamadım. Və bu problemin daha çox məndən qaynaqlandığını düşünürəm. Çünki oxuyanların əksəriyyəti bu kitabı bəyənib, hətta mən də oxumazdan əvvəl böyük maraq göstərmişdim. Lakin gözlədiyim kimi olmadı. Kitabın təxminən 70-ci səhifəsinə qədər ümumiyyətlə çox şeyi anlamadım. Fəlsəfi tərəfi, verilən ritorik suallar maraqlı idi və onları bəyənirdim, amma hekayə baxımından qopmalar yaşayırdım. Hadisələrin məğzini tuta bilmirdim. 70-ci səhifədən sonra bir az maraq artdı, kitab sanki daha cəlbedici
Nemesisİmran Əliyev · Çardaq Nəşriyyatı · 202516 okunma
NEMESİS -hisslərin kitabı
2025 14. kitabı
Okunma: 20 Mart 2025 00:00
Əsər, oxucunun diqqətini asanlıqla ələ keçirən, axıcı və sadə bir dildə yazılıb. Müəllif hadisələri o qədər canlı və təsirli təqdim edir ki, oxucunu bir an belə boş buraxmır, onları hər an maraqla gözləyən bir növbəti səhifə ilə cəlb edir. Hər yeni fəsildə, oxucu bir nəfəsdə sona çatdırmaq istəyir, çünki hər şey təxirə salınmaz bir şəkildə inkişaf edir. Hekayənin dilində mürəkkəb cümlələrdən qaçınılır və hər bir hissə səlis şəkildə təqdim olunur, bu da oxucunun hekayəni izləməsini asanlaşdırır. Xarakterlərin daxili dünyaları və əxlaqi dilemmaları diqqətlə və sadə dillə ifadə edilir, beləliklə oxucu əsərin fəlsəfi və psixoloji qatlarına daha yaxşı nüfuz edir. Həmçinin, mühit təsvirləri və xarakterlər arasındakı dialoqlar, hekayənin ritmini və axışını qoruyaraq oxucunu hadisələrin mərkəzinə daxil edir Müəllif, hekayəni və xarakterləri böyük bir psixoloji dərinliklə təsvir edərək oxucunu yalnız hadisələrin axınına deyil, həm də personajların daxili dünyalarına aparır. Yason və Uranya kimi mürəkkəb xarakterlərin psixoloji vəziyyətlərini incə və təfərrüatlı şəkildə təqdim edərək, hər birinin daxili mübarizələrini və əxlaqi dilemmlarını təsvir edir. Müəllifin yazı üslubu, hər bir hissəni dərin və düşüncəli şəkildə qurur, oxucuya yalnız baş verənləri deyil, həm də bu hadisələrin arxasında dayanan böyük sualları düşündürür. Əgər həyəcan dolu, düşündürücü və qəlbən təsir edici bir əsər axtarırsınızsa, bu kitab sizin üçün mükəmməl seçim olacaq!
Duygu ve Düşünce
Nemesisİmran Əliyev · Çardaq Nəşriyyatı · 202516 okunma

İmran ƏliyevYazar · 0 kitap
Eğitim Gördüğü Okullar: 2004 - 2015 Bakü Avrupa Lisesi 2016 - 2020 Bursa Uludağ Üniversitesi Nemesis, yazarın ilk kitabıdır.