Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Nihâl Atsız Sözleri ve Alıntıları

Nihâl Atsız sözleri ve alıntılarını, Nihâl Atsız kitap alıntılarını, Nihâl Atsız en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Siyasette muhabbet" hepsi yalan palavra Doğru sözü " Kül Tegin" kitabesinde ara
Sayfa 23 - Hüseyin Nihal Atsız
Türk'ün toplu halde İslamiyete girişinin gerekçesini hiç-bir eser "Bozkurtlar" kadar veremez..
Sayfa 28
Reklam
. Bize göre Atsız, Bozkurtlar'da Böğü Alp, Kürşad, Tonyukuk ve Urungu'yu; Deli Kurt'ta Murad'ı benimsemiş, mizacına çok uygun düşen bu tiplerin şahsiyetlerini, zaman zaman kendi mizacının unsurları ile bezemiştir. .
. Bozkurtların Ölümü ile Bozkurtlar Diriliyor'un mesajını birleştirip bir cümle ile söylemek mümkündür : Türk soyu, cesur, şuurlu ve kahraman idareciler elinde , aklın almayacağı türden işler yapabilmek, Türklüğün ölümsüzlüğü yolunda dünya nimetlerinin en büyüklerini teperek ölmek; kendine olan itimadından gelen kapalı kültür hayatı ile kolay kolay yokolmamak gibi hususiyetler taşır ki, öldürülebilir fakat uşak edilemez. .
Fikirleri ile yaşayışını 'telif eden" bir karaktere ve şahsiyete sahipti . İbnülemin Mahmut Kemal İnal'ın tarifi ile "Atlıyı atından indirecek derecede şiddetli yazılar yazan" Atsız, ateşli ve keskin bir üsluba sahip olması yanında, hususi hayatında sakin, kibar, mülâyim, nüktedan ve şakacı idi. Kendisinden kaç yaş, küçük olursa olsun herkese "Bey" diye hitap ederdi. Vakur davranışı ve tevazu içinde yaşayışı ile, dimdik başı ve sağlam karakteri ile Atsız Bey, Türk tarihinin derinliklerinden kopup gelen bir "Türk Beyi" idi.
. Kronolojik sıra açısından bakarsak Deli Kurt, Bozkurtlar ile Ruh Adam'ın orta yerinde durmakta ve bazı unsurlarla, ardındaki ve önundeki esere bağlanmaktadır. Bağlantı unsurlarından biri Urungu ve Deli Kurt'un Ay Hanım ve Gökçen gibi tabiat üstü vasıflar taşıyan iki genç kıza olan derin ve fakat tertemiz aşkları ; Selim Pusat ile Güntülü arasındaki ümitsiz ve tertemiz gönül ba­ğı ve buna Ruh Adam'ın çerçevesini hazırlayan Uygur destanındaki vak'a, konu ve üslubu ilave edelim... .
Reklam
. Milli şuurla yoğrulmuş, engin ve coşkun bir ruha, zengin bir muhayyeleye sahip; mevcut küçüklük ve çirkinliklerden mazinin epik ve muhteşem devirlerine kaçmaya meyyal bir mizaç tarihi roman yazarının önde gelen özelliğidir. Atsız'ın san'atını ve hayatını yoğuran en kuvvetli sebep budur. Bu mizaç için "Bahtiyarlık: Boraca yüce dağları aşmak Varılmadan ölünen uzak yerlere koşmak Tanrının sofrasında mest olarak konuşmak Ve ömründe bir kere, bir kere sevinmektir" Ve bu mizacın özlemini duyduğu kahramanlar ve "Kahramanlık, ne yalnız bir yükseliş demektir Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmemektir Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir Kahramanlık: Saldırıp bir daha dönmemektir," .
Türk soyu, cesur, şuurlu ve kahraman idareciler elinde, aklın alamayacağı türden işler yapabilmek, Türklüğün ölümsüzlüğü yolunda dünya nimetlerinin en büyüklerini teperek ölmek; kendine olan itimadından gelen kapalı kültür hayatı ile kolay kolay yok olmamak gibi hususiyetler taşır ki, öldürülebilir fakat uşak edilemez.
. Yamtar yüzünü göğe kaldırıp söylenmeye başladı: "- İsa Tanrının oğlu. İsa'yı Meryem doğurdu. Ama Meryem, Tanrının katunu değil. Tanrı, İsa'nın babası.. İsa'nın anası, babası var. Babası Tanrı... Anası Meryem... Ama Meryem, Tanrının katunu değil... İsa... ... " - Bana bak koca papaz . Türk Tanrısı, Türk yasasına aykırı iş yapmaz. Sizin Tanrınız Ötüken'e gelirse işi yamandır" .
KÜR ŞAD, Gök Türk prensi ve Doğu Gök Türk Kağanlığı'nı Çin tutsaklığından kurtarmak için, delice denecek bir kahramanlıkla yapılan ihtilâlin kahramanı. 619-621 yıllarında Doğu Gök Türkleri Kağanı olan Çuluk Kağan'ın küçük oğludur. Çuluk Kağan'ın küçük kardeşi olup kendisinden sonra Kara Kağan unvanıyla Doğu Gök Türk kağanlığına
Reklam
Vakur davranışı ve tevazu içinde yaşayışı ile, dimdik başı ve sağlam karakteri ile Atsız Bey, Türk tarihinin derinliklerinden kopup gelen bir "Türk Beyi" idi.
Atsız, hayatında bir defa, o da ölüme karşı, mağlup olmuştur.
Atsız Bey fikirleri ile yaşayışını “telif eden" bir karaktere ve şahsiyete sahipti. İbnülemin Mahmut Kemal İnal'ın tarifi ile "Atlıyı atından indirecek derecede şiddetli yazılar yazan" Atsız, ateşli ve keskin bir üslûba sahip olması yanında, hususi hayatında sakin, kibar, mülayim, nüktedan ve şakacı idi. Kendisinden kaç yaş küçük olursa olsun herkese "Bey" diye hitap ederdi. Vakur davranışı ve tevazu içinde yaşayışı ile, dimdik başı ve sağlam karakteri ile Atsız Bey, Türk tarihinin derinliklerinden kopup gelen bir "Türk Beyi" idi.
Ruh Adam'daki Selim Pusat'ın şahsiyetinde Atsız'ı görürüz. Ruh Adam'ın devamı olarak Yalnız Adam'ı yazacağını söylüyordu. Yine yazacağını bildirdiği bir eseri de Bozkurtlar'ın 3. cildi idi. Neşredilmemiş eserlerinin içerisinde "II. Mahmut'tan Günümüze Kadarki Osmanlı Hanedanı Tarihi''ni zikredebiliriz. Yayınlanan eserlerinin yanında değişik yerlerdeki makalelerinin toplanarak yayınlanması Atsız'ın fikirlerini toplu olarak görmemizi ve düşünce silsilesini takip etmemizi sağlayacaktır.
Bu kitabın okuyucuları bu eserde Hüseyin Nihâl Atsız'ı edebî ve ilmî yönleri ile tanıyacaklardır. Eserin ilk bölümünde Hüseyin Nihâl Atsız'ın hayatı verilmekte bu bölümü Atsız'ın kullandığı «İmzaları ve Takma İsimleri» bölümü takip etmektedir. Atsız'ın edebî ve ilmî eserleri altı bölümde incelenmiştir. İlk bölümde onun altı
103 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.