Puan

10,1bin kişi
Kelimeler kifayetsiz kalır...
2025 7. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2025 00:00
Nutuk'umuz; Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluş sürecini ve milli mücadeleyi detaylı ve samimi bir dille anlatan, tarihimizin dönüm noktası niteliğinde çok çok çok önemli bir belge. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün vizyonu ve kararlılığı, ahde vefası(pacta sund servandası) bu paha biçilemez şaheserle gelecek nesillere çok çok çok güçlü bir rehber olarak aktarılıyor diye bilakaydüşart düşünüyorum.
Kurtuluş
NutukMustafa Kemal Atatürk · Can Yayınları - Yemeksepeti Banabi · 202134,5bin okunma
2022 11. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2022 18:23
Eseri yorumlamak haddimize olmadığını baştan belirterek sadece şunu yazabilirim. Orjinalinden okumak hem zevkli hem de ağır eski kelimelerden dolayı oldukça zor. Ara vere vere hazmederek okumayı tavsiye ediyorum. İyi okumalar Nutuk Mustafa Kemal Atatürk
Tarih
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
Tanıyarak daha çok sevmek...
Puan vermedi
Bende her türk genci gibi Atatürk bilinciyle büyüdüm ama basmakalıp bilgiler dışında neden sevdiğimi tam olarak bilmiyordum fakat bu eseri okuduktan sonra Atatürk'ü anlamaya başladım hani normalde birini tanır ardından seversin ya bende biraz farklı oldu ben önce sevdim sonra tanıdım ve daha çok sevmeye başladım. Herşey için teşekkürler atam...
Duygu ve Düşünce
2025 161. kitabı
Nutuk okumak için yüzlerce sebebiniz var. Ama belki de en önemlisi: Yalan yanlış anlatılan yakın tarihin zihinlerde bıraktığı onlarca soruya, en net ve en güvenilir yanıtları bizzat Atatürk’ün kendi anlatımıyla öğrenme fırsatıdır. Bu nedenle Nutuk, sadece bir tarih kitabı değil, başat bir okuma deneyimidir. #Nutuk #MustafaKemalAtatürk #YakınTarih #Cumhuriyet #TarihBilinci #GerçekTarih #TürkiyeTarihi #MilliMücadele #TarihOkumaları #TavsiyeKitap
2022 14. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2022 10:47
Atatürk'ün milli mücadele ve cumhuriyetin ilk yıllarında yaşanan olayları Türk ulusuna aktardığı bir eserdir. Söylev adıyla da bilinir. Açıkçası bu kitabı yorumlamak benim haddime değil o sebepten bu incelemede sadece eserin ne hakkında olduğu ve beğendiğim yerleri paylaşmayı uygun gördüm. Haricen belirtmekte fayda var, bu yayın orijinal basımdır o sebepten ötürü anlamada biraz sıkıntılar yaşanabiliyor. Tavsiyem günümüz diliyle basılmış olanları okumanız. Şu sözlerle ise yazdıklarıma nokta koymak istiyorum. Ey Türk istikbalinin evladı. İşte; bu ahval ve șerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!