Element Tanrıçası

Otantik Kitap

Nuvaris Element Tanrıçası
2023 21. kitabı
Okunma: 17 Mart 2023 18:53
Merhaba arkadaşlar bugün size Eylül Kartal kaleminden Otantik Kitap yayınevinden çıkan #NUVARİSELEMENTKRALİÇESİ adlı kitapla geldim. Yazarımızın ilk kitabı olan bu fantastik kitap iki Ana kitap ve üçüncüsü ise yan kitap olacak şekilde hazırlanmış seri kitap sizi büyülü bir dünyaya davet ediyor. Yazarımızın kalemi daim olsun serinin 2. Kitabını merakla bekliyorum. ilk başlarken beni zorlayacağını düşündüm aslında ama okuyup karakterleri tanıyınca şimdi ne olacak diye merak ederek okudum kitabı kurgusu ve yazımıyla sıkmadan çok güzel akıyor kitap İvy, Rovasca tahtının varisi babasının inandığı Tanrılar Kralı Shiagi’yi hapseden Drazen (ölüm tanrısı) tüm diyara hükmediyordu. Ivy babasının Shiagi olan inancından dolayı onu kurtarıp babasını mutlu etmek istiyor son günlerini en azından bu güzel haberle geçirmesini istiyordu. Yapılan anlaşma sonucu yıllardır Ivy’e aşık yada takıntılı olan Tristan ile nişanlandırılıyor. Ama Ivy’nin bambaşka planları vardı. Karanlıkla yaptığı anlaşma ile onunla Nuvaris Element Tanrıçası’nın gücünü almak ve Drazen’i öldürmek için birlikte yola çıkacaklardı. Yanında geçmişten gelen iki eski dostuyla önce Gün Sarayına giden Ivy oradan karanlıkla beraber o meşhur kapıya gideceklerdi. Nuvaris’in gücü ve Drazen’in hediyesi mavi ve siyah element terazi de bekliyordu. Gücü ele geçiren o güçle baş edebilecekmiydi? Efsaneler bunun çok zor olduğunu söylüyor. Karanlık mı? Ivy mi? İnsan sevdiğini öldürür mü? İnsan en çok sevdiğini öldürür Drazen. Üstelik bende seni sevmiş değilim. Elif Hazal Topçu , @kaleminpusu aracılığıyla okuduğum Eylül Kartal kaleminden çıkan Otantik Kitap tarafından yayınlanan #nuvertiselementtanrıçası kitabıyla tanıştığıma çok mutlu oldum. Tavsiyemdir #kitap #bookstagramturkey #book #okudum #tavsiyekitap #istanbul #türkiye
Mitoloji - Fantastik
2023 42. kitabı
Okunma: 25 Mart 2023 05:14
İvy; Rovasca Prensesi ve babasının isteği ile babasından sonra Rovasca'nın Kraliçe adayı. Annesi Reina ise, oğlunun kral olmasını, Ivy'nin gözlerden uzak kalması gerektiğini düşünüyor. İvy, 21 yaşına geldiği zaman, kendisi hiç sevmese de, Kristal Kralı Tristan ile evlenmesi yönünde baskılara maruz kalır. Özellikle annesi Reina çok ister bu evliliği. Böylelikle krallık oğluna kalacaktır. Ancak; İvy'nin gönlünde Rovasca Elçisi Axel vardır. Axel tarafından karşılığı olmayan bu aşk, Ivy'ye büyük acı verir. Rovasca'ya ziyarete gelen Lesamor Kraliçesi ile Ivy çok iyi iki arkadaştır. Bu ziyarette yaşanan olay yüzünden Lesamor Kraliçesi, düşündüğünden daha erken Rovasca'dan ayrılmak zorunda kalır. Karanlık, bir gece Ivy'nin odasına girer ve kendisine yardım ederse, Drazen'i çaldığı tahttan indirip asıl sahibi Shiagi'yi tekrar krallığına getirebileceğini söyler. Ivy, ilk anda kabul etmek istemese de, babasının son isteğini yerine getirip, kendisi ile gurur duymasını istediği için anlaşmayı kabul eder. Ivy, yanına iki eski arkadaşını da almak istediğini söyler, Karanlık'ta kabul eder. Yalnız bir sorun vardır. Rovasca'dan krallıktan yanına kimseyi almak zorunda kalmadan nasıl ayrılacaktı? Çareyi, Tristan ile nişanlanmakta bulur. Böylelikle macera başlar. Lesamor Krallığından gelen elçilere ne oldu? Ivy ve arkadaşları Karanlık ile birlikte Drazen'i tahttan indirebilecekler mi? Nuvarıs kimdi? Ivy ile Karanlık anlaşmalarını sonuna kadar sürdürebilecekler mi? Drazen, mavi ve siyah element teraziyi Nuvaris'e neden hediye etti? Ivy ile Axel arasında neler yaşandı? Kraliçe Reina; neden Ivy'nin kraliçe olmasını istemiyordu? Acımasız, kendini beğenmiş ve sadist olan Tristan'la İvy, aynı karakter özelliklerine sahip oldukları için hiçbir zaman, tam anlamıyla anlaşamamıştı. Kendi evinde
Nuvaris
2023 69. kitabı
Kitabı ilk okuyan kişi olabilirim fakat 1000kitaba yüklenmediği için yorum girememiştim. Ivy, döneminin tahtinin varisidir ve babasının ölümüne çok az kalmıştır. Babasının son zamanlarını güzel geçirmesini istediği için onun inandığı ve izinden gittiği Tanrılar Kralı Shiagi'yı hapsedildiği yerden kurtarmak ister. Fakat tanrılar kralı Shiagi’yı hapseden ve onun yerine geçen Drazen’ı yenmek hiç kolay olmayacaktır. Ivy bunları düşünürken babası onu yapılan anlaşmalar sonucu sevmediği hatta nefret ettiği Kristal Kral Tristan ile nişanlar. Ama Ivy'nin bambaşka planları vardır. Karanlık olanla yaptığı anlaşma ile onunla birlikte Nuvaris Element Tanrıçası'nın gücünü almak ve Drazen'ı öldürmek icin yola çıkacaklar. Ivy bu yolda kimseye güvenmemesi gerektiğini öğrenecektir. İlk başlarda beni zorlayacağından adım kadar emin olmuştum ama aksine çok rahat okunan bir kitaptı. Okuyup karakterleri tanıyınca ‘acaba şimdi ne olacak?’ diye merak ederek okudum. Ivy’nin dostlarıyla olan sahneleri çok güzeldi daha çok okumak isterdim. Onlarla ilgili olan olaylar beni aşırı üzdü. Axel’e gelirsek sanırım kitapta en sevmediğim ve başına gelenlere en üzülmediğim karakter oldu. Kitapta bir çok yerde resmen ters köşe oldum ve kesinlikle bir kitapta en sevdiğim şeydir bu. Böyle sürekli fantastik okuyan kişiler için biraz hafif kalabilir ama fantastik okumuya yeni başlayanlar veya başlamak isteyenler için ideal bir kitaptı. Ayrıca kitap çok heyecanlı bir yerde bitti, devamını bekliyorum.
İnceleme
2023 135. kitabı
Merhabalar bugün sizlere fantastik türündeki kitabın yorumu ile geldim. Fantastiğe yeni başlamak isteyenler ve fantastik sevenler seriye bir göz atmalı. Yazarın yazım dili gayet akıcıydı ama okurken kurgu da eksiklikler hissettim ama nerede olduğunu anlayamadım . Ayrıca kitapta mitolojik unsurlarda bulunmakta eminim ilginizi çekecektir. İvy karakterini çok sevdim. Kendisi istese her şeyi başarabilecek bir karakter ama bazen beni sinir etmedi değil yani. Axel seni hiç sevmedim, başına gelenlere de üzülmedim. Aslında kitapta çok fazla karakter vardı ama ben sadece ikisini söylemek istedim. Başta karakter çokluğu yorabilir ama sonradan alıştıkça kitap çok güzel bir hâl almaya başlıyor. Kitabın sonraları da doğru öyle bir açılma vardı ki, heyecanla sayfaları çevirdim ama bir bakmışım bitmiş . Kitabın devamında neler olacak merak konusu. Umarım hemen gelirde okuruz. Tanrılar Kralı Shiagi’yi tahtından indiren Drazen artık tüm Diyar’a hükmediyordu. Fakat Rovasca Kralı büyük bir Shiagi taraftarıydı. Ivy, babası tarafından Rovasca tahtının varisi seçilmişti ve babası ölmeden önce son dileğini gerçekleştirmek istiyordu. Efsanelere konu olmuş Karanlık, Ivy’ye ulaşır ve bu dileğini yerine getirebileceğini söyler. Eğer Ivy, Karanlığa yardım ederse Drazen’i çaldığı tahttan indirip asıl sahibi Shiagi’yi ait olduğu yere geri getirebilirdi. Ama… Ivy bu kutsal görevi Karanlığın yapmasını istemiyordu. Drazen’i kendisi yenmeliydi ve babası özellikle Ivy ile gurur duymalıydı. Her iki taraf da Terazi’nin iki ucu için yalan söylüyordu. Terazi’nin bir ucunda Nuvaris, bir diğer ucunda ise Ölüm Tanrısı Drazen’in hediyesi…
2023 88. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2023 00:00
Huzurlu günleriniz olsun... Bugün sizlere; yazar Eylül Kartal yazmış olduğu, Otantik Kitap bünyesinde çıkan "Nuvaris - Element Tanrıçası" kitabının yorumu ile geldim... Ivy, ne kadar bir prenses olsa da ona hayat acımasızlık ve belirsizlikle dolu bir gelecek bahşetmişti... Babası son nefeslerini alırken Ivy ise onun son dileğini gerçekleştirmek için korkulan düşman ölümün gücünü taşıyan Tanrılar Kralı Drazen'i asıl sahibi Shiagi'ye tahtını teslim etmek için canı pahasına savaşacaktır... Lakin bunun için çok büyük bir güçle dolmalıydı ve bu güç Elementlerden ve ne kaderdir ki Drazen'den gelecektir... Kehanet hikayeleri birer birer gerçekleşirken Ivy zayıf davranamazdı... Çocukça duyguları bırakmalı ve ülkesini bağımsızlaştıracak o kudreti kazanmalıydı... Kader yolunda onu birçok kötü engeller beklerken Ivy, düşmanları kadar acımasız olacaktır... Elementler Tanrıçası Nuavis'in gücü gaddardı lakin kalbi taşlaşmış bir insana ne yapabilirdi ki?... Artık küçük prenses intikam için büyük bir güç olmak zorundaydı... İhanetlerin asıl kaynaklarını da bu yolda keşfedecektir... Peki Ivy babasının son dileğini yerine getirecek miydi?.. Kehanet nasıl bir sonuca işaret ediyordu?.. İlerleyen sayfalarda bu sorulara cevap bulacaksınız... Element temalı fantastik hikayelere çok hayran olmakla birlikte Nuavis, türünde okuduğum en başarılı kitaplardan birisi diyebilirim... Bununla birlikte kitabın evrene, aksiyona ve fantastik sahnelere bağlı kalıp yeteri romantizme yer verildiği için hikayenin daha güçlü bir yapıda kalmasını sağlamış... Okuduğum en acımasız kadın karakterlerden birisiyle tanışmış olsam da sonradan oluştuğu o gücü ve kudreti acımasızlığıyla güzel uyum sağladığını düşünüyorum... Sert, karanlık ama bir o kadar da güçlü bir fantastik kurgu olduğunu, bununla birlikte saf
NuvarisEylül Kartal · Otantik Kitap · 202313 okunma
İvy Ülkesi Rovasca’nın ve babasının biricik prensesi, hatta kraliçe adayıdır fakat ne yazık ki annesi Reina kralın aksine kızının değil oğlunun tahta geçmesini istemektedir. 21 yaşına geldiğinde hem babasını mutlu etmek hem de tahta layık olduğunu kanıtlamak için onun inandığı ve Drazen’in hapsettiği Tanrılar Kralı Shiagi’yı hapsedildiği yerden kurtarmak ister. Ivy tüm bunları düşünedursun babası onu yapılan anlaşmalar sonucu sevmediği hatta nefret ettiği Kristal Kral Tristan ile nişanlar.Başta Reina olmak üzere bu nişan herkesi çok mutlu etse de genç kızı içinden çıkılmaz bir kafese sokar çünkü onun kalbinde Rovasca Elçisi Axel vardır. Bir gece efsanevi Karanlık, gizlice Ivy’nin odasına girer ve Tanrılar Kralı Shiagi’yı hapsedildiği yerden birlikte kurtarabileceklerini söyler. Genç kız bu görevi yardım almadan özellikle de Karanlık’tan yardım almadan yapmak istese de Diyarların Hükümdarı Drazen’i yenmenin ve Shiagi’yi kurtarmanın başka bir yolu olmadığından çaresiz kabul eder. Yanına iki arkadaşını da alarak Rovasca’dan sessizce ayrılırlar. İşte asıl macera tam da buradan sonra başlar. Peki sizce Ivy uğruna çıktığı görev için gerekirse kötü olmayı göze alabilecek miydi? medya55.com/haber/eylul-kas...
2023 26. kitabı
Nuvaris Element Tanrıçası Eylül Kartal Otantik Kitap Ayşen Sıla 272 syf. Kalemiyle yeni tanıştığım üçüncü uluslararası altın medya ödüllü ve uzun zamandan sonra fantastik ütopik bir eser tavsiyesi ile geldim. Su, Hava, Toprak ve Ateş elementlerini yöneten Tanrı ve Tanrıça'ların olduğu ve haliyle taht savaşlarının kaçınılmaz olduğu bir dünya... İvy adındaki güzel prensesimiz, Rovasca Kralı olan babasının isteği üzerine babasından sonra Rovasca Kraliçe adayı. Annesi yani Kraliçe Reina ise gözdesi biricik oğlunun Kral olması ve İvy ise gözlerden uzak durması gerektiği düşüncesinde. Kral ise ölümcül hastalığın pençesinde ve ölmeden önce tek isteği ölüm Tanrısı olan Drazen'in tahtından indirilip yerine Tanrılar Kralı olan Shagi'nin yeniden tahta geçmesi. İvy 21 yaşına geldiği zaman hiç sevmese de Kristal Kralı Tristan ile evlenmesi için baskıya uğrar. Bu evliliği en çok da Kraliçe Reina ister çünkü Krallığın oğluna kalmasını ister. İvy cephesinde ise gönlünde Rovasca elçisi olan Axel vardır ama karşılıksız bir aşk olması İvy çok üzer. Rovasca'ya ziyarete gelen Lesamor Kraliçesi ile İvy çok iyi arkadaşlardır ama yaşanan bir olay bu ziyaretin erken bitmesine neden olur. Karanlık ve Axel ile babası için zorlu bir yola çıkan İvy çok geçmeden Drazen'e giden yolun Nuvaris'e sahip olmaktan geçtiğini anlar. Karşılıksız sevgisine olan öfkesi ile Nuvaris'e sahip olur. Eski usulleri geri getirebilmesi için de ölümle dans etmesi gerekir. Sizce karşılıksız aşkı ile sonu ne olur? Elinize bir terazi verilse ve deseler ki bu teraziyi elinde tutanın önünde hiç bir tanrı duramaz neleri değiştirmek isterdiniz? Okurken keyif aldığım bir eser oldu fantastik kurgu seviyorsanız mutlaka inceleyin derim. Şimdiden ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum çünkü ikinci kitapta bir çok
Fantastik Roman